Ο μεγάλος τελικός για την καλύτερη μαθητική “εικονική” επιχείρηση της χρονιάς

    Από: Startup Team

Η κορυφαία στιγμή της χρονιάς για την μαθητική καινοτομία και επιχειρηματικότητα έφτασε. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να αναδειχθεί η καλύτερη μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του 2016. Από τα 100 Γυμνάσια και Λύκεια σε όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν φέτος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece» δέκα προκρίθηκαν στο τελικό και θα διαγωνιστούν για την πρώτη θέση την Παρασκευή 24 Ιουνίου , στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, παραχωρεί ευγενικά την αίθουσα Ιφιγένεια, στο «ΘΕΑΤΡΟΝ», για το διαγωνισμό που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

Η μαθητική ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο της «Καλύτερης Εικονικής Επιχείρησης 2016», θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe που θα γίνει στις 25-28 Ιουλίου στη Λουκέρνη της Ελβετίας.

Θα διαγωνισθούν κατά αλφαβητική σειρά οι εξής μαθητικές επιχειρήσεις:

1) «Άρωμα Ολύμπου» – ΓΕ.Λ. Κονταριώτισσας (Κονταριώτισσα, Πιερίας)

2) «beLIVE» – Α’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού

3) «BUDGEE» – Λύκειο Pierce-Aμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

4) «ΕPEIKON» – B’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού

5) «Λαδί… Μεσσηνίων γεύσεις» – Εκπαιδευτήρια Μπουγά  (Καλαμάτα, Μεσσηνίας)

6) «MΑPP» – Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού

7) «S.P.E.S. & ΣΙΑ Ο.Ε.» (Solar Protection Energy System) – Λεόντειο Λύκειο Ν. Σμύρνης

8) «SMILEYBIN» – Γυμνάσιο Πύδνας-Κολινδρού  (Αλώνια, Πιερίας)

9) «S.T.Ι.Ι.R» (START TO INVEST IN RESEARCH) – 3ο ΓΕ.Λ. Κηφισιάς

10) «U.S.B. Radio» – Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Γέρακα

Οι περιγραφές και τα προϊόντα των «Εικονικών Επιχειρήσεων» , στο www.senja.gr

«Οι δέκα μαθητικές επιχειρήσεις που διαγωνίζονται στον τελικό είναι εξαιρετικά καινοτόμες και έχουν προοπτική για την παγκόσμια αγορά», δήλωσε η κα Λίτσα Παναγιωτοπούλου, πρόεδρος του «ΣΕΝ/JA Greece». «Η επιλογή της καλύτερης θα είναι πολύ δύσκολη. Τα παιδιά μας, τα παιδιά της Ελλάδας έχουν πράγματι μεγάλο επιχειρηματικό ταλέντο και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» τους δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο να εντοπίσουν και να αναπτύξουν αυτό το ταλέντο αλλά και να εντρυφήσουν σε θέματα οργάνωσης, γνώσης, έρευνας και άλλων, που τους είναι απαραίτητα για την εξέλιξή τους και το μέλλον τους».

Η διαγωνιστική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί με συνεντεύξεις των μαθητικών ομάδων στην κριτική επιτροπή του «ΣΕΝ/JA Greece». Στη 13.30 θα γίνουν οι επίσημες παρουσιάσεις των «Εικονικών Επιχειρήσεων» από τους μαθητές και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στις 15.30-17.00 με την ανακοίνωση του μεγάλου νικητή και την απονομή των βραβείων. Εκτός από το εισιτήριο για τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό  η νικήτρια ομάδα θα κερδίσει μια πλήρη υποτροφία για το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας YES που διοργανώνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Η αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να αναπτύξουν περαιτέρω την ιδέα τους, παρέχοντάς τους ένα κατάλληλο υποστηρικτικό περιβάλλον, αλλά ακόμα και να την εξελίξουν σε μια αληθινή επιχείρηση όταν ενηλικιωθούν», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece, κ. Αργύρης Τζικόπουλος. «Είναι σημαντικό να φέρουμε τα παιδιά του Λυκείου σε επαφή με τη γενιά των start-uppers και να τους δώσουμε την ευκαιρία να δουν πώς εξελίσσεται μια επιχειρηματική ιδέα , ώστε να μπορέσουν και τα ίδια στο μέλλον να αξιοποιούν κάθε δυνατότητα για να υλοποιήσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους».

Χορηγοί της εκδήλωσης

Δωρητής του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Κύριοι χορηγοί είναι η MetLife, The Hellenic Initiative, η Citi, η Εθνική Τράπεζα , η General Mills, η SAP Hellas και η Accenture.

Ο τελικός διαγωνισμός πραγματοποιείται με τη χορηγία του Kέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»,  της ΑΒ Βασιλόπουλος, των Aldemar Resorts, της APIVITA, του Θερινού Σχολείου Νεανικής Επιχειρηματικότητας YES, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ, ο όμιλος REAL (Real News, Real FM, real.gr), o δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9,84 FM, και οι ενημερωτικές ιστοσελίδες epixeiro.gr, politisonline.gr.

Χορηγός Αερομεταφορών των μαθητών είναι η AEGEAN AIRLINES.

10 χρόνια «Εικονική Επιχείρηση» – Παγκόσμιο βιωματικό πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας

Ο διαγωνισμός του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» πραγματοποιείται για δέκατη συνεχή χρονιά στη χώρα μας από τον μη-κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων-Junior Achievement Greece». Το ΣΕΝ/JA Greece είναι φορέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Junior Achievement Worldwide, του μεγαλύτερου και μακροβιότερου μη κερδοσκοπικού οργανισμού στον κόσμο που εφαρμόζει προγράμματα επιχειρηματικότητας και βασικών αρχών οικονομίας στην εκπαίδευση σε 122 χώρες, με τη συμμετοχή άνω των 10 εκατομμυρίων μαθητών το χρόνο παγκοσμίως.