Η Universal Avenue συγκεντρώνει 10 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, πρώτης σειράς, προκειμένου να επιταχύνει την επέκταση στην παγκόσμια αγορά

    Από: Startup Team

Η Universal Avenue, η υπηρεσία πωλήσεων on-demand, συγκέντρωσε 10 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών κατά το γύρο της χρηματοδότησης της για μετοχές πρώτης σειράς, προκειμένου να επεκτείνει περαιτέρω τις παγκόσμιες εμπορικές της δραστηριότητες. Οδηγός του γύρου επενδύσεων υπήρξε η Eight Roads, ο ιδιόκτητος επενδυτικός βραχίονας της Fidelity International Limited, με συμμετοχή από τους υπάρχοντες επενδυτές Northzone και MOOR, γεγονός που απέφερε συνολική χρηματοδότηση ύψους 17 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Η Universal Avenue καθιερώθηκε γρήγορα ως ηγέτιδα της αγοράς στον τομέα της διασύνδεσης των αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων με ένα δυναμικό αυτοαπασχολούμενων πωλητών που προωθούν την απόκτηση πελατών – ένα μοντέλο που εισάγει τις πωλήσεις στην οικονομία on-demand, δηλαδή την οικονομική δραστηριότητα που δημιουργείται από ψηφιακές αγορές για κάλυψη της ζήτησης των καταναλωτών, παρέχοντας, κατ’ απαίτηση, προϊόντα και υπηρεσίες με άμεσο και βολικό τρόπο. Έχοντας ήδη εμπορική δραστηριότητα σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ελλάδα, Σουηδία, Νορβηγία και Φινλανδία, η Universal Avenue επιτρέπει στις επιχειρήσεις με υψηλό αναπτυξιακό δυναμικό να δοκιμάσουν νέες αγορές, να επεκταθούν και να μεγαλώσουν, χωρίς να αναλαμβάνουν τους κινδύνους που συνεπάγεται η πρόσληψη ενός εσωτερικού προσωπικού πωλήσεων.

Για τους επαγγελματίες πωλητές, αυτό σημαίνει ότι μπορούν να εργάζονται με ευέλικτο ωράριο, να ταξιδεύουν καθώς εργάζονται και να είναι οι ίδιοι αφεντικά του εαυτού τους. Η εταιρεία σχεδιάζει αργότερα, μέσα στο φετινό έτος, να εγκαινιάσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητές της στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

“Χάρη στην παγκόσμια εμβέλειά της και το άριστο ιστορικό των επιτυχιών της, η Eight Roads αποτελεί μια σημαντική προσθήκη σε ένα ήδη αξιόλογο κατάλογο συμμετεχόντων κεφαλαίων. Αυτός ο γύρος χρηματοδότησης πρώτης σειράς θα μας επιτρέψει να αναπτυχθούμε περισσότερο και ταχύτερα και θα μας δώσει τη δυνατότητα να εξελιχτούμε σε μια πραγματικά παγκόσμια υπηρεσία στο χώρο των πωλήσεων on-demand. Έχουμε δημιουργήσει ένα πακέτο υπηρεσιών που ταιριάζει σε εταιρείες με φιλόδοξους στόχους επέκτασης και πωλήσεων, αλλά ταυτόχρονα καλύπτει την ανάγκη τους για διαχείριση των λειτουργικών εξόδων και ελαχιστοποίηση των κινδύνων” δηλώνει ο Johan Lilja, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Universal Avenue.

“Είμαστε πανευτυχείς που βλέπουμε μια συνεχή ροή κορυφαίων παγκόσμιων brand να δείχνουν εμπιστοσύνη και να εγγράφονται στην πλατφόρμα μας”, προσθέτει ο Petter Hederstedt, Συνιδρυτής και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος.

Ο Davor Hebel, επικεφαλής της Eight Roads Ventures Ευρώπης, ο οποίος πρόκειται να ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Universal Avenue, σχολίασε: “Η ταλαντούχα ομάδα της Universal Avenue δημιούργησε μια μοναδική και κλιμακούμενη πλατφόρμα που ανταποκρίνεται σε μια ολοένα αυξανόμενη ζήτηση της αγοράς και κερδίζει τάχιστα σε δυναμική, τόσο με τους επαγγελματίες πωλητές όσο και με τα δυνατά brand, όπως η Spotify Business και η Shopify. Θα μοιραστούμε την εμπειρογνωμοσύνη, το διεθνές δίκτυο και τους πόρους μας για να υποστηρίξουμε την Universal Avenue και να φέρουμε την κοινότητα σας που συγκροτούν οι Brand Ambassador στο διεθνές προσκήνιο.”

“Στην καρδιά της επένδυσης της Northzone στην Universal Avenue βρίσκεται η θεμελιώδη θέση ότι οι ταχεία αναπτυσσόμενες εταιρείες σήμερα θα πρέπει να γίνουν πιο δημιουργικές σε σχέση με τους τρόπους που επεκτείνονται, εξευρίσκουν νέους πελάτες και διαχειρίζονται τα λειτουργικά τους έξοδα. Αυτό περιλαμβάνει και τη στάση που διατηρούν απέναντι στην οικοδόμηση του εργατικού τους δυναμικού. Πολλές ψηφιακές εμπορικές επωνυμίες έχουν σημειώσει επιτυχία μέσω της εξωτερικής ανάθεσης (outsourcing) σε τομείς όπως η μηχανολογία – όμως οι υπηρεσίες που έλαβαν όταν επρόκειτο για επιλογές ικανών πωλήσεων ήταν υποδεέστερες. Η Universal Avenue παρέχει μια μοναδική λύση για τις εταιρείες αυτές, και είμαστε εντυπωσιασμένοι με όσα έχουν επιτύχει μέχρι τώρα” λέει ο Hans Otterling, εταίρος στην ομόρρυθμη εταιρεία Northzone.

“Ο μύθος των μεγάλων εταιρειών που παρέχουν ασφαλή εργασία διαλύεται – οι άνθρωποι επιζητούν μεγαλύτερο έλεγχο στην εργασιακή τους ζωής και πολλοί θεωρούν ασφαλέστερο το να εργάζονται για τον εαυτό τους, σε προγράμματα που επιλέγουν οι ίδιοι. Οι αλλαγές αυτές είναι ιδιαίτερα έκδηλες στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου πάνω από το 40% του εργαζόμενου πληθυσμού προβλέπεται ότι θα γυρίσει τις πλάτες στην κουλτούρα των τυπικών εργάσιμων ωρών μέσα στα επόμενα τέσσερα έτη, για χάρη της αυτοαπασχόλησης”, λέει ο Lilja.

Πληροφορίες για την Universal Avenue

Η Universal Avenue είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα πωλήσεων on-demand. Συνδέει αναπτυσσόμενα και καθιερωμένα brand με μια ταλαντούχα κοινότητα από Brand Ambassador που προωθούν την απόκτηση νέων πελατών, όπου και όποτε το χρειάζεται μια επιχείρηση. Το πλεονέκτημα για τα brand είναι ότι αυτό τους παρέχει την ευελιξία να επεκτείνονται και να κλιμακώνουν τις δραστηριότητές τους σε υπάρχουσες και νέες αγορές. Αντίστοιχα για τους Brand Ambassador, τους παρέχεται η ελευθερία να καθορίζουν το δικό τους μοτίβο εργασίας, να απολαμβάνουν έναν ευέλικτο τρόπο ζωής και να δημιουργούν μια κερδοφόρα ροή εσόδων μέσα από την εισαγωγή νέων και καινοτόμων προϊόντων στην αγορά.

Η Universal Avenue ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2014. Με έδρα της στη γενέτειρα Στοκχόλμη, η εταιρεία διατηρεί επίσης γραφεία σε Λονδίνο, Αθήνα και Βαρκελώνη, ενώ αποτελεί τον εκπρόσωπο για τα Brand και τους Brand Ambassador σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πληροφορίες για την Eight Roads Ventures

H Eight Roads Ventures υποστηρίζει επιχειρηματίες της τεχνολογίας που έχουν φιλοδοξίες για σπουδαία επιτεύγματα. Μέσα από το συνδυασμό μιας συνεργατικής προσέγγισης που χαρακτηρίζεται από τη δύναμη και τους πόρους του δικτύου Fidelity και μια 50ετή ιστορική παρουσία στο χώρο των επενδύσεων, η Eight Roads βοηθά τις εταιρείες σε ολόκληρη την υφήλιο να επιταχύνουν την πρόοδό τους και να αναδειχθούν σε ηγέτιδες του κλάδου τους. Το άμεμπτο ιστορικό της περιλαμβάνει επενδύσεις στις εξής εταιρείες: Alibaba, CloudByte, Cúram (IBM), InnoGames, Made.com, Manthan Systems, Metaps, NewBay (RIM) και Treatwell (Προσλήψεις). Στην Ευρώπη, η Eight Roads επενδύει, επί του παρόντος, ένα κεφάλαιο ύψους 150 εκατομμυρίων λιρών Μεγάλης Βρετανίας σε τεχνολογία επιχειρήσεων, καταναλωτών και χρηματοοικονομικών. www.eightroads.com @8roadsventures

Πληροφορίες για την Northzone

Η Northzone είναι μια εταιρεία επενδύσεων κεφαλαίου στον τομέα της τεχνολογίας. Από την ίδρυσή της το 1996, η Northzone έχει αναλάβει μέχρι σήμερα επτά χρηματοδοτικά κεφάλαια και έχει επενδύσει σε περίπου 100 εταιρείες τεχνολογίας. Το τρέχον χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει εταιρείες όπως οι Spotify, Avito.ru, Trustpilot, WideSpace και SpaceApe. Η εταιρεία διατηρεί γραφεία σε Λονδίνο, Στοκχόλμη, Όσλο, Κοπεγχάγη και Νέα Υόρκη. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.northzone.com

Σχετικά με την MOOR

Η MOOR είναι μια κορυφαία σκανδιναβική εταιρεία επενδύσεων σε νεοφυείς επιχειρήσεις, η οποία εστιάζει στην ψηφιακή καινοτομία. Με έδρα τη Στοκχόλμη, Σουηδία, η MOOR επενδύει σε ομάδες με μοναδικές ιδέες και τη δυνατότητα να τύχουν απήχηση σε παγκόσμια κλίμακα. Ως ενεργός επενδυτής, η MOOR αξιοποιεί το δίκτυο και την εμπειρία της ώστε να λειτουργήσει ως καταλύτης στην ανάπτυξη των εταιρειών που περιλαμβάνει το χαρτοφυλάκιό της. Η MOOR υποστηρίζεται από τον κατά σειρά ιδρυτή επιχειρήσεων Kaj Hed, ο οποίος ίδρυσε την Trema και αποτελεί τον πλειοψηφικό κάτοχο της Rovio Entertainment, των δημιουργών του brand, με τον τεράστιο αντίκτυπο, Angry Birds. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.moorcap.com