5ος κύκλος επιτάχυνσης του CapsuleT | Αυξάνονται αιτήσεις συμμετοχής!

    Από: Startup Team

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται έως την Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022, οι αιτήσεις για τον 5ο κύκλο Προγράμματος Επιτάχυνσης του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator. Πρόκειται για το κορυφαίο πρόγραμμα που έρχεται για να βοηθήσει τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό να εξελίξουν τις υπηρεσίες/προϊόντα τους και να λάβουν την υποστήριξη που χρειάζονται.

Ο κύριος στόχος μας, είναι να προσφέρουμε ουσιαστική υποστήριξη και καθοδήγηση μέσα από το δωρεάν πλούσιο σε περιεχόμενο πρόγραμμα, το οποίο ανταποκρίνεται στις επιχειρηματικές ανάγκες των startup και παράλληλα να δώσουμε πρακτικές ευκαιρίες εκπαίδευσης, διασύνδεσης με τον κλάδο – με ιδιοκτήτες, στελέχη και εκπροσώπους ξενοδοχείων και τουριστικών επιχειρήσεων – αλλά και χρήσιμα εργαλεία για το πώς μπορούν να αναβαθμιστούν και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αγοράς.

Η διάρκεια του είναι 5 μήνες, διάστημα κατά το οποίο οι επιλεγμένες νεοφυείς επιχειρήσεις – πέρα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα – μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν τους χώρους γραφείων του επιταχυντή με δυνατότητα επέκτασης του διαστήματος χρήσης τους για επιπλέον 3 μήνες μετά τη λήξη του προγράμματος.

 

Σε ποιες κατηγορίες τουρισμού μπορείς να συμμετάσχεις;

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσες εταιρείες παρέχουν τεχνολογικές εφαρμογές και λύσεις για τον κλάδο της Ξενοδοχίας και Εστίασης, τον τομέα των τουριστικών μεταφορών / έξυπνων μεταφορών (smart cities / mobility), των μηχανών αναζήτησης κρατήσεων και ηλεκτρονικών τουριστικών γραφείων, τουριστικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων / ξεναγήσεων / εκδηλώσεων, καθώς επίσης και όσες εταιρείες παρέχουν εφαρμογές και υπηρεσίες βιώσιμης ανάπτυξης, εξοικονόμησης τροφίμων, ενέργειας και φυσικών πόρων, λύσεις προσβασιμότητας ή εξειδικευμένες λύσεις επικοινωνίας και προωθητικών ενεργειών. Ενδεικτικά, οι κατηγορίες στις οποίες μπορούν να ανήκουν για να ενταχθούν στο πρόγραμμα είναι: Internet & web platforms, Mobile apps, Chatbots, Software, Hardware, Energy solutions, Mobility & Transportation solutions, Blockchain / Fintech solutions, AI solutions, Big Data, Internet of Things.

 

Ποιες ηγετικές εταιρίες θα υποστηρίξουν την startup σου;

Ο 5ος κύκλος Προγράμματος Επιτάχυνσης θα πραγματοποιηθεί όπως πάντα με την πολύτιμη συνδρομή και χορηγία της Google, ως χρυσός χορηγός του προγράμματος, συμμετέχοντας παράλληλα και με εκπαιδευτικά εργαστήρια και mentoring, του μη κερδοσκοπικού οργανισμού The People’s Trust, ο οποίος θα ενισχύσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την περαιτέρω ανάπτυξη των τεχνολογικών startup στον τουριστικό κλάδο και θα υποστηρίξει το διαγωνιστικό κομμάτι του προγράμματος με την προσφορά των χρηματικών επάθλων για τους 3 νικητές και της Aegean Airlines, ως επίσημος αερομεταφορέας των ομάδων.

Σημαντικοί και έμπρακτοι στρατηγικοί συνεργάτες των δράσεων του επιταχυντή αποτελούν, επίσης, και οι: NBG Business Seeds, Nelios, PwC, TÜV AUSTRIA Hellas και Programize.

Παράλληλα, η ομάδα του CapsuleT ενώνει και πάλι τις δυνάμεις της με αναγνωρισμένες startups της τουριστικής αγοράς όπως οι Clio Muse Tours, Ferryhopper, Triparound, Welcome Pickups, Workathlon και Wooftogether, οι οποίες εντάχθηκαν ως community partners στο πρόγραμμα.

Τέλος, υποστηρικτής για την παροχή προϊόντων καφέ θα είναι η Douwe Egberts/Foodrinco.

 

Ποια χρηματικά έπαθλα μπορείς να διεκδικήσεις;

Με την ολοκλήρωση του 5ου κύκλου Επιτάχυνσης, οι εταιρίες διαγωνίζονται για τα τελικά έπαθλα συνολικού ύψους 40.000 ευρώ – ως μια επιπρόσθετη οικονομική υποστήριξη – και για δωρεάν υπηρεσίες/προνομιακές παροχές από τους στρατηγικούς συνεργάτες της κοινότητας του CapsuleT. Η διαβάθμιση των βραβείων που θα δώσει o μη κερδοσκοπικός οργανισμός The People’s Trust στους νικητές του 5ου κύκλου CapsuleT είναι: 1ο χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ, 2ο έπαθλο 5.000 ευρώ και 3ο έπαθλο 3.000 ευρώ. Επιπλέον, οι υπόλοιπες ομάδες που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα και θα φτάσουν έως και τον τελικό, θα λάβουν χρηματική υποστήριξη 2.000 ευρώ από τον CapsuleT.

Ως επιπρόσθετες παροχές από τους χορηγούς και στρατηγικούς συνεργάτες του 5ου κύκλου Προγράμματος Επιτάχυνσης αναφέρονται οι κάτωθι:

  1. H Google παραχωρεί δωρεάν credits για χρήση όλων των υπηρεσιών του Google Cloud αξίας $2.000 για 2 έτη, ειδικά για τις startup εταιρίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της CapsuleT, καθώς επίσης τη δυνατότητα και υπό προϋποθέσεις (για ομάδες που θα λάβουν χρηματοδότηση) παραχώρηση credits για χρήση όλων των υπηρεσιών Google Cloud έως $100,000 για το πρώτο έτος.
  2. Η εταιρία Nelios προσφέρει στον πρώτο νικητή δωρεάν υπηρεσίες digital marketing.
  3. Η εταιρία Programizeπροσφέρει συμβουλευτική καθοδήγηση σε θέματα product development στους 3 νικητές, καθώς και πρόσβαση σε υπηρεσίες development με ειδικές προνομιακές τιμές.
  4. Η Aegean Airlines θα προσφέρει αεροπορικά εισιτήρια για τα μέλη της ομάδας του 1ου νικητή.

 

Υποβολή αίτησης

Η περίοδος αιτήσεων του 5ου κύκλου συνεχίζεται μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, 23 Ιουνίου 2022. Οι αιτήσεις πρέπει να κατατεθούν ηλεκτρονικά και υποχρεωτικά στην αγγλική γλώσσα στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.eventora.com/en/Events/CapsuleTApplicationForm5thCycle αφού οι υποψήφιοι έχουν διαβάσει αναλυτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα.

 

Όροι/Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα

Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα εδώ