Είναι τα χρήματα το παν σε μία Startup?

    Από: Startup Team
πηγή: entre.gr

Άρθρο από: Βασιλειάδης Αναστάσιος, Πρόεδρος ΙΝ.ΑΝ.ΕΠ.

Πραγματικά θα πρέπει κάποιος να εξετάσει προσεκτικά το φαινόμενο των startups προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήματα όπως: Γιατί ξεκινούν τόσες πολλές startup εταιρίες; Είναι πράγματι μεγάλος ο αριθμός, ή απλά δίνεται σημαντική δημοσιότητα σε όσες έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους;

Η πρώτη μου σκέψη είναι ότι η οικονομία του διαδικτύου, η παγκοσμιοποίηση των ιδεών και το φαινόμενο των garage startups, δηλαδή των επιχειρήσεων που ξεκίνησαν σε ένα γκαράζ αυτοκινήτων (π.χ. Microsoft) ή του φαινομένου του Facebook (μέσα σε μία φοιτητική εστία) έχουν βρει πολλούς νέους μιμητές που θέλουν να ακολουθήσουν αυτόν τον «εύκολο» δρόμο.

Η πορεία για κάθε νέα επιχείρηση δεν είναι εύκολη καθώς χρειάζεται: ιδέες, (σίγουρα υπάρχουν πολλές και καλές), σχέδιο και επιμονή (δεν υπάρχει γρήγορη και εύκολη επιτυχία), δικτύωση(μόνοι μας δε μπορούμε να φθάσουμε στην επιτυχία) και πόρους (συνεργάτες και χρήματα).

Συνήθως όσοι ξεκινούν μία επιχείρηση το πρώτο που αναζητούν είναι τα χρήματα. Αν όμως μπορούσα να δώσω μία συμβουλή στους νέους επίδοξους επιχειρηματίες θα τους έλεγα…. σκέψου σαν τον πελάτη σου.

Πρώτα θα πρέπει να αξιολογήσεις την ιδέα σου και να δεις εάν πραγματικά έχει αποδοχή από το κοινό σου και στη συνέχεια να προχωρήσεις στα επόμενα βήματα.  Στην αξιολόγηση της ιδέας σου μπορεί να σε βοηθήσει πολύ και μάλιστα δωρεάν το www.igostartup.com με πολλά και χρήσιμα εργαλεία.

Στη συνέχεια θα πρέπει να ετοιμάσεις ένα, έστω και μικρό, επιχειρηματικό σχέδιο που θα σε βοηθήσει να δεις την αγορά σου, τον ανταγωνισμό, το business model και κυρίως ποια πραγματικά θα είναι τα προσδοκόμενα έσοδα και έξοδά σου. Μην παραλείπεις αυτό το στάδιο! Είναι πολύ σημαντικό προκειμένου να διαπιστώσεις εάν η ιδέα που έχεις μπορεί να γίνει και επιχείρηση. Πολλές φορές οι ιδέες μας, όσο καλές και να είναι, δε μπορούν να επιβιώσουν επιχειρηματικά.

Πώς θα αξιολογήσεις το επιχειρηματικό σου σχέδιο; Βγες έξω και φώναξέ το, διάδωσέ το, επικοινώνησέ το! Σε φόρουμ, σε διαγωνισμούς για επενδυτές, στις παρέες σου, στο διαδίκτυο και σε πολλές πλατφόρμες που υποβάλεις τις ιδέες σου (η www.f6s.com είναι μία από τις σημαντικότερες). Μπορείς να ετοιμάσεις ένα web site και να το προωθήσεις στο διαδίκτυο μέσα από πλατφόρμες που μπορείς να κάνεις submit τη δική σου startup όπως π.χ. τοwww.mystartuptool.com στο οποίο θα βρεις περισσότερα από 190 sites στα οποία μπορείς να επικοινωνήσεις τη startup σου και μάλιστα δωρεάν.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
entre.gr