Επένδυση ύψους 200.000 Ευρώ στo Project Agora από το VentureFriends (@venturefriend)

    Από: Startup Team

Κεφάλαια ύψους 200.000 Ευρώ άντλησε το Project Agora από το επενδυτικό σχήμα VentureFriends. To Project Agora δίνει τη δυνατότητα σε εκδότες να αυξήσουν δραστικά τα διαφημιστικά έσοδα από τα ψηφιακά τους μέσα με απλό και αυτοματοποιημένο τρόπο.

Το Project Agora είναι πλέον αυτόνομη εταιρεία (spin-off) του ομίλου εταιρειών TDG, ενός εκ των κορυφαίων οργανισμών Digital Marketing στην Κεντρική / Ν.Α Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Στους 18 μήνες λειτουργίας της η υπηρεσία έχει καταφέρει να συνάψει συνεργασία με 330 κορυφαία μέσα, να διαχειρίζεται περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο διαφημιστικές εμφανίσεις και να συνεργαστεί με εκατοντάδες διαφημιζομένους.

Managing Director της εταιρείας αναλαμβάνει ο Οδυσσέας Ντότσικας, ιδρυτής και πρόεδρος του TDG, ο οποίος δηλώνει:

Επένδυση ύψους 200.000 Ευρώ στo Project Agora από το VentureFriends (@venturefriend)

«Το Project Agora δημιούργησε επιτυχώς τους τελευταίους 18 μήνες τα πρώτα αυτοματοποιημένα Advertising Marketplaces στην περιοχή, αυξάνοντας τα έσοδα και τα οφέλη εκδοτών και διαφημιζομένων. Η νέα SaaS έκδοση του Project Agora κάνει ακόμη πιο απλή τη διαδικασία για τον εκδότη, ενώ παράλληλα αξιοποιώντας τον τεράστιο όγκο δεδομένων (big data) που συλλέγουμε επιτυγχάνει αλγοριθμικά περαιτέρω αύξηση του διαφημιστικού εσόδου».


O σύμβουλος του VentureFriends Απόστολος Αποστολάκης δηλώνει:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με το Project Agora και τη δυναμική του. Η εταιρεία συνεργάζεται ήδη με 330 μέσα/εκδότες, οι οποίοι βλέπουν σημαντική αύξηση στα διαφημιστικά τους έσοδα σε πραγματικό χρόνο. Παράλληλα, χαιρόμαστε που συνεργαζόμαστε με τον Οδυσσέα στη νέα του επιχειρηματική κίνηση, καθώς πέρα του ότι έχει αποδείξει πως μπορεί να δημιουργήσει διεθνείς επιτυχημένες εταιρείες, χαρακτηρίζεται από ήθος και αποτελεί thought leader σε ό,τι αφορά το digital marketing».

VentureFriends:

Το VentureFriends fund επενδύει σε δυνατές ομάδες που έχουν ήδη ένα προϊόν στο χώρο της τεχνολογίας με έμφαση στο χώρο των e-marketplaces, SAAS και e-commerce και έχουν τη φιλοδοξία να δημιουργήσουν διεθνείς εταιρείες ηγέτες. Το VF μπορεί να εμπλακεί από την αρχή ενός startup, όταν θα υπάρχει μόνο προϊόν και ελάχιστα έσοδα.

Project Agora:

To Project Agora δίνει τη δυνατότητα σε εκδότες να αυξήσουν δραστικά τα διαφημιστικά έσοδα από τα ψηφιακά τους μέσα με απλό και αυτοματοποιημένο τρόπο.