Διεθνής διάκριση για την Ελληνική αποστολή του Athlenda στην Κολωνία.

    Από: Startup Team

Με συμμετοχές από 54 χώρες όλου του κόσμου, από την Ευρώπη ως τις ΗΠΑ και την Λατινική Αμερική, η startup «dream team» τουathlenda κατέκτησε άλλη μία κορυφή, αυτή τη φορά παγκόσμια, αφού ψηφίστηκε από το επενδυτικό ακροατήριο στις ΤΟP10 επιχειρηματικές ιδέες, στο Pirate Summit της Κολωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το athlenda συμμετείχε ως η μοναδική Ελληνική αποστολή που επιλέχθηκε να παρουσιάσει το επιχειρηματικό της πλάνο στο διεθνές συνέδριο startup. Η διάκριση του, ανάμεσα σε επιχειρήσεις από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η  Αγγλία, αναδεικνύει τις δυνατότητες της Ελληνικής επιχειρηματικότητας, επιβεβαιώνοντας ότι παρά τις συνθήκες, μπορεί ακόμα να ανθίζει καρπούς.

Το Pirate Summit έχει καθιερωθεί ως κορυφαίο ραντεβού διεθνών startups με ένα επίλεκτο επενδυτικό κοινό angel investors και VCs παγκόσμιας κλίμακας. Περισσότερες από 1200 επιχειρηματικές ιδέες απορρίπτονται και μόνο 100 επιλέγονται για την παρουσίαση στους επενδυτές. Το athlenda, με «σημαιοφόρο» τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, κατάφερε, στα 180 δευτερόλεπτα του pitching deck, να πείσει την κριτική επιτροπή των επενδυτών για την καινοτομία του και το επιχειρηματικό του πλάνο, ανταγωνιζόμενο τις καλύτερες startup εταιρίες του κόσμου.

Το athlenda είναι μία πλατφόρμα που βοηθάει τους talents hunters των σπορ – agents, scouts, προπονητές, ομάδες, αμερικανικά πανεπιστήμια – να εντοπίσουν ταλαντούχους αθλητές και αθλήτριες και να τους προσφέρουν έτσι μία ευκαιρία στο αθλητικό τους μέλλον. Είναι ένα ελεύθερο περιβάλλον ευκαιριών και ανάπτυξης που σκοπό έχει να προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε αθλητές και αθλήτριες που για πολλούς λόγους, στερούνται την πρόσβαση και την κατάλληλη δικτύωση με τους ανθρώπους που μπορούν να αξιολογήσουν σωστά το ταλέντο τους.  Στο “sprint” ενός 6μήνου που βρίσκεται στον αέρα, το athlenda παρουσιάζει ήδη είναι εκπληκτικό μείγμα πολλών χιλιάδων αθλητικών προφίλ. Ολοένα και περισσότεροι αθλητές, χρησιμοποιούν τα εργαλεία του athlenda για να αναδείξουν τις ικανότητες τους και να επικοινωνήσουν με scouts και προπονητές, προκειμένου να διεκδικήσουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους.

Το athlenda είναι διαθέσιμο σε web και mobile έκδοση (ios και android) στο www.athlenda.com

Δείτε το video της παρουσίασης του Λάζαρου Παπαδόπουλου