Καλώντας φιλόδοξους νέους επιχειρηματίες – RG Bootcamp17: ‘’δημιουργώντας νέες επιχειρηματικές ομάδες μέσω διεθνών μεντόρων’’

    Από: Startup Team

Το RG Bootcamp17 του Reload Greece απευθύνεται σε νέες και νέους που έχουν κάποια επιχειρηματική ιδέα σε πρώιμο στάδιο και αναζητούν κατάρτιση και υποστήριξη από κορυφαίους διεθνείς επαγγελματίες και συνεργασίες με άλλους νέους από την Ελλάδα ή το εξωτερικό, για να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα της επιχειρηματικής τους δράσης. Το RG Bootcamp17 φέρνει κοντά κατόχους ιδεών και ταλαντούχους ανθρώπους που θέλουν να συνεισφέρουν στις ιδέες των άλλων για να τις προωθήσουν και να τις εξελίξουν σε νεοφυείς επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα έχει στόχο να  δημιουργήσει διεθνείς ομάδες και να προωθήσει τις συνεργασίες ανάμεσα σε συμμετέχοντες από διαφορετικές χώρες. Το RG Bootcamp17 διοργανώνεται στην Αθήνα σε συνεργασία με το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece από τις 2 έως τις 8 Οκτωβρίου 2017.

Συνδέοντας το νεανικό επιχειρηματικό ταλέντο από την Ελλάδα με συμμετέχοντες από το εξωτερικό, το RG Bootcamp17 θα βοηθήσει να εξελιχθούν οι ιδέες και να διαπιστωθεί η βιωσιμότητα τους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρακτικά και διαδραστικά σεμινάρια από επαγγελματίες υψηλού επιπέδου, εκπαιδευτικούς, καθώς και παρουσιάσεις από νέους επιτυχημένους επιχειρηματίες από διάφορες χώρες.

Οι συμμετέχοντες, αφού χωριστούν σε ομάδες, θα μάθουν πώς να αναπτύσσουν ιδέες πρώιμου σταδίου, να δουλεύουν με τα νέα μέλη στην ομάδα τους, να καθορίσουν την προστιθέμενη αξία τους, να αναπτύξουν ένα βιώσιμο οικονομικό μοντέλο, να ξεκινήσουν μια νεοφυή επιχείρηση και να παρουσιάσουν την ιδέα τους μπροστά σε μια ομάδα κριτών. Το RG Bootcamp17 είναι εντατικό και διασκεδαστικό παρέχοντας παράλληλα έμπνευση, υποστήριξη και μια ‘διεθνή νότα’ στους συμμετέχοντες.

Mentoring & Έπαθλα


Οι διεθνείς επαγγελματίες και μέντορες του
RG Bootcamp έχουν σημαντική εμπειρία σε κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα και παγκόσμιες εταιρείες FTSE 100. Προέρχονται από χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιαπωνία και την Ελβετία. Την τελευταία μέρα του προγράμματος, οι ομάδες θα παρουσιάσουν στους κριτές προκειμένου να κερδίσουν βραβεία, τα οποία θα ενισχύσουν την εκπαίδευση και τη συνεργασία μεταξύ τους. Τα βραβεία περιλαμβάνουν Business Coaching για τη νικήτρια ομάδα, δύο υποτροφίες 50% για μεταπτυχιακά από το ALBA Graduate Business School και άλλα βραβεία που θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες  στην εξέλιξή της ιδέας τους.

Το Reload Greece συνδέεται με ελληνικές φιλανθρωπικές οργανώσεις για την παροχή υποτροφιών σε ευάλωτες ομάδες νέων από την Ελλάδα. Για παράδειγμα, οι νέοι από το ’Δεσμός για τους Νέους’ θα ενταχθούν στο πρόγραμμα με υποτροφία. Ο ΔΕΣΜΟΣ είναι ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που ασχολείται με την ανθρωπιστική κρίση που πλήττει την Ελλάδα.

“Το RG Bootcamp δεν είναι ένα απλό σεμινάριο. Είναι μια πολύτιμη εμπειρία που είναι εφαρμόσιμη σε κάθε επιχειρηματικό πλαίσιο. Έκανα φίλους από άλλες χώρες, απέκτησα διασυνδέσεις και επέκτεινα τις επιχειρηματικές μου γνώσεις και την αυτοπεποίθησή μου. Σταύρος Σιλλιβίστρας, συμμετέχων στο RG Bootcamp16

“Οι νέοι είναι ο καταλύτης για μεγαλύτερη κοινωνική και οικονομική αλλαγή. To RG Bootcamp είναι ένα εκπληκτικό πρόγραμμα, προτρέπει και εμπνέει τους νέους να ενδυναμώσουν τον εαυτό τους ώστε να γίνουν δημιουργικοί και πρτοπόροι.

Sheila Sheridan, Μέντορας και Global Marketing & Digital Strategist στην Idea-Pod.