Αξιέπαινη βράβευση για την startup InAccel της θερμοκοιτίδας Invent ICT

    Από: Startup Team

Σημαντική ήταν η διάκριση για την ελληνική startup InAccel της Θερμοκοιτίδας Invent ICT στον διαγωνισμό DeepBlue Cup International A.I. Science and Innovation Competition.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τη μεγάλη κινεζική εταιρία DeepBlue Technology, σε συνεργασία με το Hellenic Trade Council, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και τη Θερμοκοιτίδα Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων (Θ.Ε.Α).

Η InAccel απέσπασε ένα από τα τρία βραβεία στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25/6/2019 στο Ζάππειο Μέγαρο με έπαθλο  ένα επιχειρηματικό ταξίδι στη Σαγκάη, στην έδρα της κινεζικής εταιρίας. Η InAceel εξειδικεύεται στην ανάπτυξη βελτιστοποιημένων τεχνολογιών νέφους για την επιτάχυνση εφαρμογών μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης. Είναι πρωτοπόρος στην ανάπτυξη επιταχυντών σε hardware και έχει συνεργασίες με μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας όπως η intel, Xilinx, Amazon AWS και Alibaba cloud.

Η βράβευση αυτή αναδεικνύει τη συμβολή της θερμοκοιτίδας Invent ICT στην υποστήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας με στόχο την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων & βιώσιμων επιχειρήσεων.

Ο ιδρυτής της InAccel Χριστόφορος Κάχρης δήλωσε «είναι μεγάλη τιμή για την InAccel, μια νέα ελληνική επιχείρηση, να παραλάβει το βραβείο από την DeepBlue Τechnology στο διαγωνισμό για την καινοτομία και συγκεκριμένα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Η εταιρία μας παρέχει τεχνολογίες αιχμής για την επιτάχυνση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνη και υπό αυτό το πρίσμα πιστεύουμε ότι στο μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία για στενή συνεργασία με την κινεζική εταιρία. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη θερμοκοιτίδα μας Invent ICT και τους Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC) για την ευκαιρία δικτύωσης που μας έδωσαν, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) καθώς και το Hellenic Trade Council για την διοργάνωση του διαγωνισμού»

Το πρόγραμμα Invent ICT υλοποιείται από τη θερμοκοιτίδα ΕΠΙ.νοώ του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΠΙΣΕΥ ΕΜΠ) και τους Industry Disruptors Game Changers (ID-GC), με τη στήριξη της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Πηγή: fortunegreece.com