Αυτές είναι οι startups “Under 30” του 2019 στην Ευρώπη με την υψηλότερη χρηματοδότηση

    Από: Startup Team

Με το Brexit να ελλοχεύει σε ολόκληρη την Ευρώπη, την επόμενη δεκαετία είναι πιθανό να δούμε περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις να γίνονται το κέντρα ανάπτυξης startups. Όπως στη Βαρκελώνη, όπου η πλατφόρμα που σου βρίσκει συγκάτοικο, η Βadi, έχει αντλήσει $45 εκατ. από τις  Spark Capital, Mangrove Capital Partners και Goodwater Capital.

“Παθιάζομαι υπερβολικά για πράγματα ή ιδέες” αναφέρει ο συνιδρυτής της Badi και διευθύνων σύμβουλος Carlos Pierre. ” Μέχρι το τέλος του αιώνα, ο παγκόσμιος πληθυσμός θα έχει αυξηθεί κατά το ήμισυ. Η ζήτηση από τους συνεχώς αυξανόμενους αστικούς πληθυσμούς ξεπερνά της προσφορά, δεν υπάρχουν αρκετά σπίτια στις πόλεις και επίσης η στέγαση έχει γινει υπερβολικά δαπανηρή. Η Badi δημιουργεί χώρο στον υπερβολικά γεμάτο κόσμο καθιστώντας την ζωή στην πόλη προσιτή για όλους”.

Η Badi είναι μεταξύ των είκοσι εταιρειών της φετινής λίστας του Forbes 30 Under 30 Europe και μία από τις εταιρείες που έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν πάνω από 14 εκατ. σε χρηματοδότηση την οποία και χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν τα πάντα από το λογισμικό έως και την απεικόνιση υπερήχων.

Μεταξύ των υψηλότερων χρηματοδοτήσεων σε startups είναι οι αδερφοί Callum, 29 ετών, και Liam Negus – Fancey, 26 ετών, που εγκατέλειψαν το Λύκειο για να βρουν διάφορες εταιρείες ψυχαγωγίας πριν οι ίδιοι γνωρίσουν την επιτυχία με τη δική τους εταιρεία, την Verve. Η πλατφόρμα τους στοχεύει και ενθαρρύνει άτομα ηλικίας 16 έως 28 ετών να πωλούν εισιτήρια σε εκδηλώσεις. Με χρηματοδότηση $40 εκατ. η Verve, έχει συμπεριλάβει εταιρείες εισιτηρίων όπως η Ticketmaster και η Eventbite για πελάτες όπως Marriott, Bonaroo, Live Nation και MGM Resorts.

Εν τω μεταξύ ο συνιδρυτής της Chainalysis, Jonathan Levin επιμένει “Δεν είμαι κατάσκοπος” Ίσως όχι, αλλά πολλές υπηρεσίες όπως FBI, DEA και Europol βασίζονται στο λογισμικό της για να εντοπίσουν τις παρανομίες που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα.  Η εταιρεία παρέχει επίσης υπηρεσίες συμμόρφωσης με το εταιρικό πλαίσιο σε εταιρείες blockchain που επιτρέπουν στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να εμπλέκονται με εταιρείες κρυπτονομισμάτων χωρίς να παραβιάζονται κανόνες. Η συγκεκριμένη startup έχει συγκεντρώσει $18 εκατ. από επενδυτές όπως Benchmart, Point Nine Capital και FundersClub.

H μοναδική γυναίκα που βρίσκεται στη λίστα αυτό τον χρόνο είναι η εμπορική διευθύντρια της what3words, Clare Jones. Η εταιρεία της κατάφερε να διαιρέσει ολόκληρο τον κόσμο σε ένα δίκτυο με 57 εκατομμύρια τετράγωνα 3Χ3 τετραγωνικών μέτρων. Κάθε τετράγωνο έχει μια διεύθυνση τριών λέξεων που επιτρέπει σε όλους να κατευθύνουν με ακρίβεια τα πάντα από αεροσκάφη μέχρι και αυτοκίνητα. Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει κεφάλαια άνω των $20 εκατ. από την ένταξη της Clare Jones στην εταιρεία.

Οι καρδιολόγοι συχνά διαγιγνώσκουν τις καρδιακές παθήσεις με μια ματιά στον υπέρηχο που γίνεται στο συγκεκριμένο όργανο αλλά αυτό δεν οδηγεί πάντα σε ένα σωστό συμπέρασμα. Ο Ross Upton, 29 ετών, πιστεύει πως η Ultromics, μπορεί να κάνει καλύτερη διάγνωση. Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει πάνω από $15 εκατ. και δοκιμάζει το προϊόν της σε δεκάδες βρετανικά νοσοκομεία.

Η λίστα περιλαμβάνει επίσης:

Barney Hussey-Yeo, 29, ιδρυτής της Cleo: $14 εκατ. (Μεγάλη Βρετανία)

Ghislain de Fonenay, 28, Florian Fournier, 26, and Firmin Zocchetto, 26, συνιδρυτές της Payfit: $22 εκατ. (Γαλλία)

Ignacio Bachiller, 26, and Francisco Hein, 28, συνιδρυτές της Fever: $39 εκατ. (Ισπανία)

Charlie Jardine, 27, ιδρυτής της EO Charging: $17 εκατ. (Μεγάλη Βρετανία)

Angel Versetti, 26, συνιδρυτής της Ambrosus: $36 εκατ. (Εσθονία)

Πηγή: Forbes.com