Χρηματοδότηση 5,2 εκατ. ευρώ για την startup που «καταπολεμά» την ηλεκτρονική πειρατεία

    Από: Startup Team

Η Smart Protection, μια πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης που «καταπολεμά» την ηλεκτρονική πειρατεία, σήκωσε 5,2 εκατ. ευρώ σε έναν γύρο χρηματοδότηση Series A. Ο γύρος, του οποίου ηγήθηκε η Nauta Capital, θα βοηθήσει την εταιρεία να κρατήσει τις εταιρείες και τα online δεδομένα τους ασφαλή.

Σύμφωνα με το Tech.eu, οι παγκόσμιες απώλειες που οφείλονται στην ηλεκτρονική πειρατεία ανήλθαν σε 760 δισ. δολάρια το 2017 και εκτιμάται ότι θα υπερβούν τα 1,2 τρις. δολάρια το 2022.Η Smart Protection θέλει να προστατεύσει τις εταιρείες που έχουν πνευματικά ή βιομηχανικά δικαιώματα ιδιοκτησίας ή που διανέμουν περιεχόμενο ή προϊόντα στο διαδίκτυο, από αυτήν την παράνομη δραστηριότητα.

Η SaaS πλατφόρμα της εταιρείας προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε πελάτη, ο οποίος αποφασίζει ποια διαδικτυακά «κανάλια» του θα παρακολουθούνται: μηχανές αναζήτησης, online αγορές, κοινωνικά δίκτυα, εφαρμογές, torrents P2P και λήψη ή πλαστογράφηση ιστοσελίδων.

Η διαδικασία ξεκινά με τον εντοπισμό όλων της online «ιδιοκτησίας» μιας εταιρείας μέσω της τεχνολογίας δεδομένων της Smart Protection. Μόλις συλλεχθούν τα δεδομένα, η πλατφόρμα χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση και αναλύει τις πληροφορίες για να εξαλείψει τυχόν παραβιάσεις. Η SmartPlatform μπορεί να αφαιρέσει συνδέσμους που χρησιμοποιούνται για πειρατεία ή πλαστογράφηση σε λίγες ώρες, με αποτελεσματικότητα άνω του 95%.

Ο Jordi Vinas, General Partner της Nauta Capital, δήλωσε: «Η Smart Protection έχει αναπτύξει μια τεχνική πλατφόρμα παγκόσμιας κλάσης ικανή να απομακρύνει αποτελεσματικά το παράνομο περιεχόμενο από το διαδίκτυο – συχνά ξεπερνώντας τους ανταγωνιστές που έχουν σηκώσει σημαντικά χρηματικά ποσά. Από την πρώτη μας αλληλεπίδραση με την ομάδα, εντυπωσιάστηκα […] και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στην αποστολή για να καταστήσουμε τη Smart Protection την go-to πλατφόρμα για την καταπολέμηση της πειρατείας στο διαδίκτυο».

Πηγή: startupper.gr