EIT Digital Venture Program 2023 Demo Day

    Από: Startup Team

Έξι επιλεγμένες startups παρουσιάζονται στην Demo Day του προγράμματος επιτάχυνσης που διοργανώνουν το EIT Digital και το Found.ation, στις 6 Ιουλίου.

Την Πέμπτη 6 Ιουλίου στις 18:00, οι έξι ομάδες που συμμετέχουν στη φετινή έκδοση του EIT Digital Venture Program θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους και την πρόοδο που έκαναν μέσα από το πρόγραμμα, σε μια διαδικτυακή Demo Day ανοικτή προς κοινό, επενδυτές και δημοσιογράφους. Για την παρακολούθησή της αρκεί να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο.

Για έκτη διαδοχική χρονιά, το Found.ation υλοποιεί το EIT Digital Venture Program (East Balkans) με την υποστήριξη του EIT Digital, του κορυφαίου ευρωπαϊκού οργανισμού για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Το EIT Digital Venture Program είναι ένα από τα ελάχιστα προγράμματα επιτάχυνσης που υποστηρίζουν ουσιαστικά τις πολύ πρώιμες startups (που δεν έχουν κάνει ακόμη νομική σύσταση), όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ως στρατηγικός συνεργάτης του παραρτήματος αυτού του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καινοτομίας και Τεχνολογίας, το Found.ation σχεδιάζει και υλοποιεί πλήρως το πρόγραμμα επιτάχυνσης, ανάμεσα σε πολλές δράσεις με στόχο την ενδυνάμωση του τοπικού οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας.

Οι 12 μέντορες που συμμετείχαν στο φετινό πρόγραμμα και υποστήριξαν τις ομάδες στην πορεία τους μέχρι την Demo Day είναι οι Γιώργος Αυγενάκης, Κώστας Καρακασιλιώτης, George Kary, Μάγκυ Κοντού, Μαργαρίτα Κυπριανού, Μαίρη Μαρκάκη, Ρίτσα Μηλαθιανάκη, Γιώργος Μπορέτος, Κωνσταντίνος Νικολαΐδης, Δημήτρης Παπαδάκης, Ιωάννης Παπίκας και Ιωάννης Ρόβης.

Στην αρχή του προγράμματος, τον Μάιο, οι ομάδες είχαν λάβει μέρος σε ένα διήμερο Bootcamp με workshops και ομιλίες που πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως, ενώ για το διάστημα των εβδομάδων που ακολούθησαν μέχρι την Demo Day, οι startups είχαν τακτική και ουσιαστική στήριξη από τους mentors που τους ανατέθηκαν, ευκαιρίες δικτύωσης με έμπειρα στελέχη της αγοράς, καθώς και τη δυνατότητα παρακολούθησης webinars για μια ποικιλία σχετικών με τις δραστηριότητές τους θεμάτων.

 

Οι έξι ομάδες είναι οι εξής:

  • Η Athleton Plus διαθέτει ένα all-in-one fitness marketplace, που έχει ως στόχο να εμπνεύσει άτομα να μετατρέψουν τη γυμναστική σε συνήθεια.
  • Η DOBE προσφέρει ψυχομετρικά παιχνίδια για τη βελτίωση της ευημερίας των εργαζομένων και της παραγωγικότητας της ομάδας σε όλους τους οργανισμούς.
  • Η GENITOR θέλει να φέρει επανάσταση στη βιομηχανία βαψίματος εσωτερικών χώρων με μια αυτόνομη ρομποτική λύση που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη.
  • Η Griffin Entertainment Studios έχει παρουσιάσει το MonumentAR, ένα καινοτόμο εργαλείο για τη δημιουργία εξατομικευμένων εμπειριών επαυξημένης πραγματικότητας.
  • Η Nutrifolio βοηθάει τους χρήστες να ανακαλύψουν τροφές που ταιριάζουν στις διατροφικές τους ανάγκες.
  • Η ai διαθέτει ένα εργαλείο δημιουργίας sites με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, που δημιουργεί εξατομικευμένους ιστότοπους σε δευτερόλεπτα, εξαλείφοντας την ανάγκη για δεξιότητες κωδικοποίησης ή σχεδίασης.

Κάθε μία από αυτές έχει ήδη λάβει ένα αρχικό ποσό χρηματοδότησης ύψους €5.000 με στόχο την ανάπτυξη ενός ελάχιστα βιώσιμου προϊόντος (MVP). Επιπρόσθετα, ολοκληρώνοντας τη νομική σύσταση της εταιρείας τους έως τον Σεπτέμβριο, οι ομάδες θα λάβουν άλλα €10.000 έκαστη, ενώ έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν επιπλέον χρηματοδότηση (άλλα €10.000), αν καταφέρουν μέχρι τον Νοέμβριο του 2023 να εξασφαλίσουν επιπλέον επένδυση από τρίτους.

Σημειώνεται πως από την έναρξη του προγράμματος EIT Digital Venture Program μέχρι και την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου, υπολογίζεται πως θα έχουν επενδυθεί συνολικά €670.000 σε 51 early stage startups από την Ελλάδα και την περιοχή των ανατολικών Βαλκανίων.