EIT Digital Venture Program: €90.000 δόθηκαν το 2023 σε 6 startups

    Από: Startup Team
EIT Digital Venture Program: €90.000 δόθηκαν το 2023 σε 6 startups

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, ολοκληρώθηκε το EIT Digital Venture Program, ο επιταχυντής που υλοποιεί το Found.ation με την υποστήριξη του EIT Digital (τμήμα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας). Πρόκειται για το μοναδικό πρόγραμμα που επενδύει σε ιδέες που βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και την ανατολική περιοχή των Βαλκανίων. Το 2023, επενδύθηκαν €90.000 σε 6 startups, με το συνολικό ποσό για τα 6 χρόνια του προγράμματος να ανέρχεται πλέον σε €660.000 (σε 46 startups).

Στον φετινό κύκλο του προγράμματος έλαβαν μέρος 6 ομάδες από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βόρεια Μακεδονία:

– Η Athleton Plus είναι ένα “όλα σε ένα” fitness marketplace που εμπνέει τα άτομα να μετατρέψουν τη γυμναστική σε συνήθεια.
– Η DOBE προσφέρει ψυχομετρικά παιχνίδια για την ενίσχυση της ευημερίας των εργαζομένων και της ομαδικής παραγωγικότητας μέσα στους οργανισμούς.
– Η GENITOR επαναστατεί στη βιομηχανία βαφής εσωτερικών χώρων με μια λύση αυτόνομης ρομποτικής βαφής με τεχνητή νοημοσύνη.
– Η Griffin Entertainment Studios έχει αναπτύξει το MonumentAR, ένα καινοτόμο εργαλείο για τη δημιουργία εξατομικευμένων εμπειριών επαυξημένης πραγματικότητας.
– Η Nutrifolio ενδυναμώνει τους χρήστες να ανακαλύπτουν άμεσα τρόφιμα που ταιριάζουν στις διατροφικές τους ανάγκες.
– Η Senec.ai είναι ένας κατασκευαστής ιστότοπων με τεχνητή νοημοσύνη που δημιουργεί εξατομικευμένα sites σε δευτερόλεπτα, εξαλείφοντας την ανάγκη για δεξιότητες προγραμματισμού ή σχεδιασμού.

Κάθε μία από τις ομάδες είχε λάβει ένα αρχικό ποσό χρηματοδότησης ύψους €5.000 με στόχο την ανάπτυξη ενός ελάχιστα βιώσιμου προϊόντος (MVP), ενώ ολοκληρώνοντας τη νομική σύσταση της εταιρείας τους έως τον Σεπτέμβριο, έλαβαν άλλα €10.000 έκαστη. Επιπλέον, οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν πρόσθετη χρηματοδότηση (επιπλέον €10.000), αν καταφέρουν έως τα τέλη Νοεμβρίου να εξασφαλίσουν επένδυση από τρίτους.

Διαβάστε περισσότερα για το EIT Digital Venture Program 2023 και τις ομάδες που συμμετείχαν