Εθνική Τράπεζα: Σημαντικός αρωγός της νεοφυούς επιχειρηματικότητας εδώ και 11 χρόνια

    Από: Startup Team

Θέλοντας να στηρίξει με πράξεις την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, η Εθνική Τράπεζα αναδεικνύει πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες, που μπορούν να οδηγήσουν σε ένα καλύτερο μέλλον. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η Τράπεζα στο όραμα των επιστημόνων, το οποίο και ενθαρρύνει, με στόχο να τους δώσει τα απαραίτητα «εργαλεία» για να δημιουργήσουν με ενθουσιασμό τον κόσμο του αύριο.

Θέλοντας να αναδείξει την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο, η Εθνική Τράπεζα στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξη και εξέλιξη της σύγχρονης νεοφυούς επιχειρηματικότητας με εξωστρεφή ακτινοβολία.

Μέσα από το πρόγραμμα NBG Business Seeds, η Εθνική Τράπεζα προβάλλει αποτελεσματικά και αναδεικνύει καινοτόμες ιδέες και έργα, διοργανώνοντας κάθε χρόνο τον Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας.

Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με 11 ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα, αλλά και θεσμικούς φορείς, προχωρά στην εκπαίδευση ομάδων, με στόχο την καλύτερη κατάρτιση όσων θα αναδείξουν την νεοφυή επιχειρηματικότητα μέσα από καινοτόμες ιδέες. Φυσικά, κάθε ενδιαφέρουσα ιδέα χρειάζεται μία στέγη, αλλά και τα απαραίτητα εργαλεία. Η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται στο πλευρό των νέων επιχειρήσεων και σε αυτό το στάδιο, παρέχοντας τις αναγκαίες υποδομές, καθώς και την απαραίτητη καθοδήγηση και δικτύωση, με τη βοήθεια ξένων οργανισμών, θερμοκοιτίδων και συμβουλευτικών εταιριών παγκοσμίου κύρους.

Καμία ιδέα, ωστόσο, δεν μπορεί να ευοδωθεί χωρίς την απαιτούμενη οικονομική υποστήριξη και αυτό η Εθνική Τράπεζα το γνωρίζει καλά. Γι’ αυτό και έχει αναπτύξει ποικίλες μορφές οικονομικής στήριξης των νεοφυών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα NBG Business Seeds, που περιλαμβάνουν είτε την άμεση χρηματοδότησή τους, είτε τη συμμετοχή στο μετοχικό τους κεφάλαιο, είτε την αξιοποίηση συνεργειών που έχει εξασφαλίσει με ευρωπαϊκά και διεθνή επενδυτικά funds, με στόχο την ενίσχυση του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας.

Ο 10ος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας ολοκληρώθηκε και φέτος με επιτυχία, αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντας 10 πρωτοπόρες ιδέες.

Οι μεγάλοι νικητές της φετινής διοργάνωσης είναι αναλυτικά οι εξής:
KODIKA.IO: 1Η ΘΈΣΗ ΜΕ ΈΠΑΘΛΟ €20.000

Μία εφαρμογή που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να αναπτύξει προηγμένες εφαρμογές για κινητά μέσα σε ελάχιστες ώρες, χωρίς να χρειάζεται προηγούμενη γνώση προγραμματισμού. Διατίθεται για iPad και Mac.

KYTION: 2Η ΘΈΣΗ ΜΕ ΈΠΑΘΛΟ €10.000

Το ΚΥΤΙΟΝ είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα Γεωργίας Ακριβείας, κατάλληλο για χρήση σε ανοικτές και θερμοκηπιακές καλλιέργειες, που βελτιώνει τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά της καλλιέργειας, με παράλληλη μείωση των εισροών.

TRIMSIGNAL: 3Η ΘΈΣΗ ΜΕ ΈΠΑΘΛΟ €6.000

H Trimsignal είναι μια start-up εταιρία που εφαρμόζει μία κατοχυρωμένη τεχνολογία, η οποία βελτιώνει την ταχύτητα επεξεργασίας ψηφιακών συστημάτων, όπως επεξεργαστές, κατά 35-60%, μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση ισχύος κατά 15-40%.

RECYTRUST: 4Η ΘΈΣΗ ΜΕ ΈΠΑΘΛΟ €4.000

Η RecyTrust έχει αναπτύξει μια διαδικτυακή πλατφόρμα για διεπιχειρησιακή (B2B) χρήση και μια εφαρμογή κινητού, που συνδέει επιχειρήσεις, γραφειακούς χώρους, εταιρίες και βιομηχανικές μονάδες που διαθέτουν ή παράγουν ανακυκλώσιμα υλικά («Παραγωγοί Απορριμμάτων») με πιστοποιημένες εταιρίες ή ιδιώτες, που δραστηριοποιούνται στην περισυλλογή, επεξεργασία και αξιοποίηση των απορριμμάτων («Συλλέκτες Απορριμμάτων»), με σκοπό τη διάδοση και στοχευμένη συλλογή και αποκομιδή καθαρών και διαχωρισμένων απορριμμάτων συσκευασίας.

BIOCOS: 5Η ΘΈΣΗ ΜΕ ΈΠΑΘΛΟ €1.500

Συνδυάζοντας τη βιο-πληροφορική και τη βιο-τεχνολογία, το BioCoS διακρίνει τις ποικιλίες ελιάς που υπάρχουν σε μια φιάλη ελαιόλαδου, προστατεύοντας τους καταναλωτές και τις εταιρίες από εσφαλμένη σήμανση.

MOJOOLS: 5Η ΘΈΣΗ ΜΕ ΈΠΑΘΛΟ €1.500

Η MOJOOLS (jools + modules) αποτελεί ένα καινοτόμο και disruptive brand κοσμήματος, μετατρέποντας τους καταναλωτές σε δημιουργούς των δικών τους κοσμημάτων και ικανοποιώντας την ανάγκη για customization κοσμημάτων.

PTA REHAB ECORTHOTICS: 5Η ΘΈΣΗ ΜΕ ΈΠΑΘΛΟ €1.500

Η PTA Ecorthotics κατασκευάζει εξατομικευμένους ορθοπεδικούς νάρθηκες με τη μέθοδο του 3D Printing, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη βιοδιασπώμενο-πολτοποιήσιμο πλαστικό (PLA και Carbon Filament), για ταχύτερη αποκατάσταση.

MOJESTIK: 5Η ΘΈΣΗ ΜΕ ΈΠΑΘΛΟ €1.500

Η Mojestik παρασκευάζει υψηλής ποιότητας τροφή για κατοικίδια την οποία διαθέτει, μέσω συνδρομής, απευθείας στους τελικούς καταναλωτές χωρίς μεσάζοντες.

MYALGOS: 5Η ΘΈΣΗ ΜΕ ΈΠΑΘΛΟ €1.500

Το ηλεκτρονικό σύστημα myAlgos αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση για customized διαχείριση χρόνιων ασθενειών και παθήσεων, μέσω απομακρυσμένης παρακολούθησης και διεπιστημονικής διαχείρισης ασθενών.

COLLABORATE: 5Η ΘΈΣΗ ΜΕ ΈΠΑΘΛΟ €1.500

Αποτελεί μία εφαρμογή διαχείρισης ιατρικών φακέλων ασθενών, απομακρυσμένης συνεργατικής διάγνωσης και υποστήριξης λήψης ιατρικών κλινικών αποφάσεων μέσω μηχανικής μάθησης, που συμβάλλει στην εξοικονόμηση χρόνου για τους ιατρούς και στη σημαντική βελτίωση των κλινικών αποτελεσμάτων για τους ασθενείς.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της 10ης διοργάνωσης, η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε την έναρξη του 11ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας.

Μπορείτε και εσείς να συμμετέχετε στο Διαγωνισμό που διοργανώνει η Εθνική Τράπεζα, στέλνοντας τη δική σας ατομική ή ομαδική πρωτότυπη επιχειρηματική πρόταση εδώ μέχρι 8 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 15:00.

Πηγή: Mononews.gr