Fliip: Η πρώτη ελληνική εταιρεία με κοινόχρηστα ηλεκτρικά πατίνια

    Από: Startup Team

Το φαινόμενο των ηλεκτρικών πατινιών έχει ήδη εξαπλωθεί σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις, η FLİİP και τα πατίνια της εταιρείας με το χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα, ξεκινάει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα από την πόλη μας.

Λίγα λόγια για τη FLİİP

Τα ηλεκτρικά πατίνια μπορούν να δώσουν λύσεις σε πολλά θέματα τα οποία προκύπτουν από τις αστικές μετακινήσεις αλλά και να παρέχουν μια αίσθηση όμορφων και ξέγνοιαστων παιδικών αναμνήσεων στην καθημερινότητά μας. Ο Γιάννης Λέλης, ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών από τη Λαμία ήταν εκείνος ο οποίος είχε την ιδέα για την δημιουργία μιας εταιρείας με ηλεκτρικά πατίνια και μαζί με τον Θανάση, τον Σωτήρη, την Κατερίνα, τον Πέτρο και τον Παναγιώτη δημιούργησαν μέσα από ένα ιδιαίτερα απαιτητικό project την FLIIP. Έχοντας αντλήσει έμπνευση από διάφορες μεγάλες πόλεις στο εξωτερικό, στις οποίες οι επισκέπτες θέλουν να δουν πολλά πράγματα σε λίγο χρόνο και λαμβάνοντας υπόψιν τους ότι η μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή ακόμα και με το αυτοκίνητο μπορεί να λειτουργήσει δεσμευτικά αλλά και να παρουσιάσει δυσκολίες τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους τουρίστες η ομάδα αυτή έφτασε μέσα σε 14 μήνες στην υλοποίησή μιας πρωτότυπης για τα ελληνικά δεδομένα ιδέας.

Πρόκειται για μια κατεξοχήν ελληνική εταιρεία η οποία έχει επίσης ως στόχο την βιώσιμη κινητικότητα, ένα θέμα το οποίο θα έπρεπε να απασχολεί όλους μας καθώς επηρεάζει άμεσα περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές παραμέτρους της ζωής μας. Με τη χρήση λοιπόν ενός ηλεκτρικού πατινιού μπορούμε να μετακινούμαστε, εύκολα και γρήγορα μειώνοντας ταυτόχρονα το ενεργειακό μας αποτύπωμα προς το περιβάλλον. Τα ηλεκτρικά πατίνια μεταξύ άλλων θα μπορούσαν να συμβάλουν τα μέγιστα στο να λυθούν προβλήματα όπως η συχνή κυκλοφορική συμφόρηση σε πολλά σημεία, ο συνωστισμός και το να μην βρίσκεται εύκολα πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης. Όλα τα παραπάνω μπορούν να λυθούν με τη χρήση ενός πορτοκαλί πατινιού FLİİP.

Η FLİİP ξεκινάει από το Ηράκλειο και σιγά σιγά θα κατακτήσει όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας προσφέροντας στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες την εμπειρία της μετακίνησης μέσω ενός ηλεκτρικού πατινιού. Αναλογιστείτε πόσο εύκολο είναι να μπορεί ο οποιοσδήποτε να μετακινηθεί μέσα στην πόλη μας χωρίς να προβληματίζεται για το που θα παρκάρει το όχημά του και την κίνηση που θα επικρατεί στους δρόμους. Αυτή ακριβώς είναι η εμπειρία που προσφέρει η μετακίνηση με ένα ηλεκτρικό πατίνι. Χρήσιμο τόσο στους μόνιμους κατοίκους όσο και στους τουρίστες το ηλεκτρικό πατίνι μπορεί εύκολα να το πάρει κάποιος για να πάει σε όποιο μέρος επιθυμεί μέσα στην πόλη εύκολα, γρήγορα αλλά και πολύ οικονομικά, ενώ οι επισκέπτες της πόλης μπορούν να προγραμματίσουν τις επισκέψεις τους στα αξιοθέατα και να περιηγηθούν σε αυτήν όποτε και με όποιον ρυθμό θέλουν.

Τι είναι αυτό που κάνει τα ηλεκτρικά πατίνια της FLİİP να ξεχωρίζουν;

Τη στιγμή που ήδη η αγορά κατακλύζεται από μια πληθώρα ηλεκτρικών πατινιών τι είναι αυτό που κάνει τα πατίνια της FLİİP να ξεχωρίζουν και γιατί να τα προτιμήσουμε από το να αγοράσουμε απλά ένα πατίνι; Τα πορτοκαλί πατίνια της FLIIP δεν έχουν καμία σχέση με εκείνα που βλέπουμε να διατίθενται σε καταστήματα ηλεκτρικών ειδών ούτε με οποιαδήποτε άλλα μπορείς να βρεις σε καταστήματα ενοικίασης. Πρόκειται για ένα πατίνι ιδιαίτερα στιβαρής κατασκευής ανθεκτικό ακόμα και σε λακκούβες, σε αντίθεση με τα κοινά πατίνια που υπάρχουν προς πώληση, απολύτως οικολογικό και φιλικό προς το περιβάλλον, σε μεγάλο μέγεθος. Τα πατίνια της FLIIP έχουν αυτονομία 50 χιλιομέτρων όπως και σύστημα eABS ενώ το γεγονός ότι ενοικιάζονται δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να τα παρκάρουν σε όποιο σημείο της πόλης επιθυμούν, αρκεί να μην εμποδίζουν και δεν χρειάζεται να το επιστρέψουν σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο.

Το πιο σημαντικό όμως από όλα είναι οι άνθρωποί της : σίγουρα κάποιος θα βρεθεί στο δρόμο να βοηθήσει και να εξυπηρετήσει πάντα με χαμόγελο ενώ παρέχεται και 24ωρη τηλεφωνική στήριξη Φροντίζουν ώστε να βρίσκεται ένα FLİİP καθαρό, ασφαλές και πάντα φορτισμένο δίπλα σου. Όλα τα παραπάνω έχουν συμβάλει έτσι ώστε τα πορτοκαλί πατίνια να έχουν γνωρίσει ήδη πολύ μεγάλη επιτυχία σε μόλις μια εβδομάδα με 2.000 κατενθουσιασμένους χρήστες ενώ η ομάδα ήδη σκέφτεται να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της Κρήτης.

Πως μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα ηλεκτρικό πατίνι FLİİP;

Αρχικά το μόνο το οποίο έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή στο κινητό σας από το Google Playstore ή το Appstore της Apple, την ανοίγετε και σας παρουσιάζονται όλα τα ηλεκτρικά πατίνια που είναι διαθέσιμα προς χρήση επάνω στο χάρτη της πόλης, έτσι ώστε να μπορέσετε να εντοπίσετε εύκολα και γρήγορα το πλησιέστερο σε εσάς. Στη συνέχεια και ακολουθώντας κάποια πολύ απλά βήματα σκανάρετε το QR Code του πατινιού, το ξεκλειδώνετε με μια μικρή χρέωση μέσω της εφαρμογής, πατάτε επάνω σε αυτό και μπορείτε να μεταβείτε σε όποιο σημείο της πόλης θέλετε. Οι δημιουργοί της εφαρμογής έχουν προνοήσει έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να βρει χρήσιμες συμβουλές για τη χρήση του FLIIP στο αντίστοιχο site. Μόλις φτάσετε στον προορισμό σας το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να παρκάρετε το πατίνι χωρίς να μπλοκάρετε δρόμους, πεζοδρόμια, ράμπες ΑΜΕΑ και εισόδους κτιρίων ενώ υπάρχει και χάρτης στην εφαρμογή ο οποίος περιέχει αρκετά προβλεπόμενα για πάρκινγκ σημεία. Μέσα σε κάθε πατίνι της FLİİP βρίσκεται ένας ηλεκτρονικός εγκέφαλος με εξελιγμένο σύστημα GPS και ειδικό αντικλεπτικό σύστημα ασφάλειας πράγμα που δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να γνωρίζει ανά πάσα ώρα και στιγμή που βρίσκεται το κάθε πατίνι και ποιος προσπαθεί να το μετακινήσει ενώ το καθένα από αυτά κλειδώνει αυτόματα και παύει να λειτουργεί στην οποιαδήποτε προσπάθεια κλοπής.

Η εμπειρία της περιήγησης στην πόλη του Ηρακλείου επάνω σε ένα πατίνι FLİİP είναι κάτι που αξίζει να δοκιμάσετε άμεσα καθώς θα σας κάνει να δείτε την πόλη από μια τελείως διαφορετική σκοπιά. Κατεβάστε την εφαρμογή για να βρείτε το πλησιέστερο σε εσάς πορτοκαλί πατίνι και δείτε το Ηράκλειο αλλιώς.

Πηγή: Cretalive.gr