Γουλιάνος – Ρέντα: Πώς η Doitforme έγινε το δεξί χέρι του μικρομεσαίου ελεύθερου επαγγελματία

    Από: Startup Team

Με στόχο να αποτελέσoυν το δεξί χέρι του μικρομεσαίου ελεύθερου επαγγελματία που θέλει να προβληθεί στα social media και τις μηχανές αναζήτησης, ο Luigi  Δημήτρης Γουλιάνος και ο Ιωσήφ Ρέντα ίδρυσαν το 2019 την www.Doitforme.eu, μια νέα εταιρεία που προσφέρει στον ελεύθερο επαγγελματία τα απαραίτητα εργαλεία για την αυτοπροβολή του στα social media και τις μηχανές αναζήτησης.

Ο Luigi Δημήτρης, με καταγωγή από Ιταλία και Ελλάδα, ήταν στο 3ο έτος της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, απ’ όπου αποφοίτησε το 2020, όταν αποφάσισε να δημιουργήσει ένα marketplace υπηρεσιών στο οποίο ο καθένας θα μπορούσε να ζητήσει μια υπηρεσία και να βρει ανταπόκριση έναντι αντιτίμου. Έτσι, αναζητώντας Co- Founder, ο οποίος θα ήταν διατεθειμένος να αφοσιωθεί στην υλοποίηση της ιδέας του, γνώρισε τον συμφοιτητή του Ιωσήφ Ρέντα. Το κοινό πλέον όραμα των δυο άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά. Ωστόσο, μια σειρά δυσκολιών τους οδήγησε να αλλάξουν τον αρχικό σχεδιασμό και να δημιουργήσουν τη σημερινή Doitforme η οποία φιλοδοξεί να καλύψει το κενό που υπάρχει στην αναγκαία διαφήμιση των μικρομεσαίων ελεύθερων επαγγελματιών και να δώσει τα απαραίτητα εργαλεία στον επαγγελματία ώστε να μπορεί να δημιουργεί εύκολα τις δικές του καμπάνιες στα Social Media. Για τους περισσότερους μικρομεσαίους τα εργαλεία του Facebook, του Linkedin και της Google φαντάζουν πολύπλοκα, με αποτέλεσμα να στρέφονται σε Digital Agencies για τη διαχείριση τους. Αυτό ακριβώς αποσκοπεί η Doitforme.eu να καταπολεμήσει. Σε μόλις ένα χρόνο λειτουργίας, έχει καταφέρει να εντάξει στο δυναμικό της περισσότερες από 400 επιχειρήσεις στην επαρχία, προσφέροντάς τους τον απαραίτητο χώρο, τα κατάλληλα εργαλεία και την ευκαιρία να αυτό-διαφημιστούν.

Αντιστρόφως, μέσω της Doitforme, ο καθένας που αναζητεί κάποιον επαγγελματία, έχει τη δυνατότητα να βρει, να συγκρίνει και να επιλέξει τον επαγγελματία της αρεσκείας του. Ο δρόμος προς την κορυφή δεν είναι εύκολος και οι Co-Founders το γνωρίζουν καλά, γι’ αυτό και με σκληρή δουλειά, αλλά και τη βοήθεια των συνεργατών τους, Θεμιστοκλή Σγουρίδη Senior Developer, Νικόλα Διομή Back-end Developer, Θεοδώρα Παπαϊωάννου Graphic Designer, Γιώργο Χαλβατζή Back-end Developer, Αθηνά Χριστίδου Digital Marketer και Χάρις Μαυροφώτη SEO Copywriter, έχουν καταφέρει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη πολλών επιχειρηματιών.

Πηγή: Capital.gr