H startup Mist.io εξασφαλίζει επένδυση από τη Metavallon VC

    Από: Startup Team

H Metavallon VC, ανακοινώνει τον πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης της Mist.io Inc., εταιρείας που παρέχει λύσεις για τη διαχείριση hybrid clouds σε πελάτες με αυξημένες υπολογιστικές ανάγκες. H Mist.io Inc. επιλέχθηκε προς επένδυση μέσω της στοχευμένης διαδικασίας Seed χρηματοδότησης της Metavallon VC, η οποία είναι ανοικτή προς υποβολή επενδυτικών προτάσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η Mist.io έχει δημιουργήσει την πλατφόρμα «Mist» που επιτρέπει στους χρήστες της να διαχειρίζονται δημόσια και ιδιωτικά clouds, containers και bare metal servers. Σήμερα, οι οργανισμοί με τέτοια ετερογενή (hybrid) υποδομή έχουν περιορισμένες δυνατότητες επίβλεψης και διαχείρισης των δικτύων τους και σαν συνέπεια αυτού βλέπουν το κόστος υποδομής τους να αυξάνεται.

Η Mist.io ιδρύθηκε από τον Χρήστο Ψάλτη και τον Δημήτρη Μωραϊτη για να λύσει αυτό το πρόβλημα, παρέχοντας έναν ενιαίο και ευέλικτο τρόπο διαχείρισης. Ο στόχος τους ήταν να μειώσουν την τεχνική εξάρτηση των χρηστών από τους σχετικούς παρόχους υποδομών δικτύου. Η πλατφόρμα «Mist» είναι η ιδανική λύση για πελάτες με ολοένα αυξανόμενες ή μεταβαλλόμενες ανάγκες υπηρεσιών cloud.

Το προϊόν χρησιμοποιείται από μεγάλους εταιρικούς πελάτες σε όλο τον κόσμο. Η πλατφόρμα «Mist» τους επιτρέπει να υλοποιούν διαδικασίες αυτοεξυπηρέτησης (self-service workflows), να ορίζουν πολιτικές χρήσης και να ελέγχουν τα σχετικά κόστη. Αυτή τη στιγμή η πλατφόρμα υποστηρίζει τις περισσότερες πλατφόρμες cloud, συμπεριλαμβανομένων των: Microsoft Azure, Amazon AWS, IBM Cloud, Google Cloud Platform, VMware, Kubernetes και άλλων. Οι πελάτες της Mist.io αναφέρουν 40%-60% μείωση στο κόστος υποδομής και διαχείρισης, τέσσερις φορές πιο γρήγορο rollout σε εκδόσεις εφαρμογών, δύο φορές πιο άμεση ανταπόκριση σε προβλήματα και εξάλειψη συμβάντων ασφάλειας.

«Αυτός ο γύρος χρηματοδότησης θα μας επιτρέψει να βελτιώσουμε το προϊόν και ταυτόχρονα να απευθυνθούμε σε ένα νέο κομμάτι της αγοράς, τους παρόχους υπηρεσιών διαχείρισης (managed service providers ή MSPs) και τους μεταπωλητές υποδομών cloud. Αναμένουμε ότι αυτό θα μας επιτρέψει τα διευρύνουμε το πελατολόγιό μας και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού», δήλωσε ο Χρήστος Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Mist.io. Επίσης πρόσθεσε, «Θα θέλαμε να συμβάλουμε στην επιτάχυνση της επανάστασης που έρχεται στην τεχνητή νοημοσύνη και το edge computing με το να εξαλείψουμε τα “στεγανά” μεταξύ ετερόκλητων clouds που περιορίζουν εφαρμογές από το να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους».

Ο Γιώργος Καραντώνης, partner στη Metavallon VC, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε την Mist.io στο portfolio μας. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε μια αγορά αρκετών δισ. που αυξάνεται κατά 25% ετησίως. Τα επόμενα χρόνια αναμένουμε ότι η αύξηση των εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης και η καθιέρωση του edge computing θα δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην αγορά διαχείρισης υποδομών cloud. Η Mist.io είναι σε πλεονεκτική θέση σε αυτόν τον τομέα καθώς διαθέτει ένα προϊόν που έχει δοκιμαστεί στην αγορά αλλά και μια έμπειρη ομάδα από πίσω του».

Πηγή: fortunegreece.com