H startup που προσλαμβάνει 10 πτυχιούχους ελληνικών πανεπιστημίων το μήνα

    Από: Startup Team

Ξεκινώντας την πορεία της εν μέσω κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls) το καλοκαίρι του 2015, η ελληνική startup Dialectica από εταιρεία τεσσάρων ατόμων απασχολεί πλέον 140 εργαζόμενους και διαθέτει γραφεία σε Αθήνα και Λονδίνο. Η εταιρεία Dialectica συμβουλεύει διεθνείς θεσμικούς επενδυτές και προκειμένου να καλύψει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της, προσλαμβάνει κάθε μήνα περίπου 10 νέους πτυχιούχους, που προέρχονται, σε συντριπτική πλειοψηφία, από ελληνικά ΑΕΙ.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της εταιρείας Γιώργος Τσαρούχας, «το 100% του πελατολογίου μας προέρχεται από το εξωτερικό και αφορά κυρίως θεσμικούς επενδυτές, πολυεθνικές, private equity funds και συμβουλευτικές εταιρείες. Η Ελλάδα αποτελεί μια μικρή αγορά αν και κατά διαστήματα ζητούν και στη χώρα τις υπηρεσίες μας, ειδικά ενόψει μεγάλων επιχειρηματικών συμφωνιών». Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία επέλεξε να ιδρύσει γραφείο στην Αθήνα, προκειμένου να προσελκύσει νέους πτυχιούχους με προσόντα. «Πολλοί από τους εργαζομένους μας αμφιταλαντεύονταν αν μετά τις σπουδές τους, θα συνέχιζαν την επαγγελματική τους πορεία στο εξωτερικό. Είμαι ευτυχής που μπορούμε και βάζουμε ένα μικρό λιθαράκι στην εθνική προσπάθεια να μπει ένα τέλος στο brain drain, που τόσο ταλαιπωρεί τη χώρα μας», υπογραμμίζει ο κ. Τσαρούχας και συνεχίζει: «Η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικούς, ταλαντούχους νέους που μπορούν να διαπρέψουν σε οποιοδήποτε επαγγελματικά τομέα αλλά και ελληνικά ΑΕΙ, όπως το ΕΜΠ, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς ή το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που βρίσκονται σε αρκετά υψηλό επίπεδο».

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσαρούχας, η Dialectica ετοιμάζεται για τα επόμενά της βήματα. Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζεται η ανάπτυξη του γραφείου στην Ελλάδα με νέες προσλήψεις σε Λονδίνο και Αθήνα ενώ προετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο στοίχημα, που θα είναι «το άνοιγμα γραφείου στις ΗΠΑ, απ’ όπου πιστεύουμε ότι μπορούμε να έχουμε τεράστια ανάπτυξη» αναφέρει.

Πηγή: Economistas.gr