Holaluz: Στο χρηματιστήριο η ισπανική startup “πράσινης” ενέργειας

    Από: Startup Team

Η Holaluz, η ισπανική startup “πράσινης” ενέργειας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να μπει στο χρηματιστήριο και δήλωσε ότι αναζητά 30 εκατ. ευρώ για να εκμεταλλευτεί την “τεράστια ευκαιρία” που αποτελεί η ισπανική αγορά ηλιακής ενέργειας.

Η αξία της Holaluz, η οποία εγκαθιστά φωτοβολταϊκά πάνελ και πουλά 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια σε σπίτια, εκτιμάται στα 160 εκατ. ευρώ και οι μετοχές της εταιρείας θα ξεκινήσουν να πωλούνται την επόμενη Παρασκευή στην τιμή των 7,75 ευρώ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, η ανακοίνωση για την είσοδό της στο χρηματιστήριο είναι ένα “σημείο των καιρών” για την ισπανική αγορά, καθώς μια πρόσφατη αλλαγή στη νομοθεσία, έδωσε τεράστιες δυνατότητες σε εταιρείες σαν και αυτή.

“Χάσαμε τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά το βλέπουμε ως μια τεράστια ευκαιρία μπροστά μας”, δήλωσε η Carlota Pi, cofounder και εκτελεστική πρόεδρος της Holaluz, αναφερόμενη στην προαναφερθείσα νομοθετική αλλαγή, την κατάργηση του λεγόμενου “Sun Tax”, που οριστικοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2018.

Carlota Pi, cofounder και εκτελεστική πρόεδρος της Holaluz

Ο νόμος αυτός φορολογούσε όσους επιδίωκαν να μεταπωλήσουν ηλιακή ενέργεια και καθυστερούσε τις εγκαταστάσεις ηλιακών πάνελ – κι όλα αυτά σε μία από τις πιο ηλιόλουστες χώρες στην Ευρώπη. Τώρα που αυτό άλλαξε και η “ηλιακή” αγορά της Ισπανίας μεγαλώνει συνεχώς, η Holaluz βλέπει μια μεγάλη ευκαιρία να ανοίγεται μπροστά της.

“Σύντομα θα είμαστε μια καλά χρηματοδοτημένη εταιρεία και θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το επιχειρηματικό μας σχέδιο για την ολοκλήρωση 50.000 εγκαταστάσεων μέχρι το τέλος του 2023”, δήλωσε η Pi και συνέχισε: “Τα πράγματα που δεν συνέβησαν τα τελευταία 10 χρόνια άρχισαν να συμβαίνουν τον Οκτώβριο του 2018”.

Πηγή: startupper.gr