Η άγνωστη startup που αξίζει 2 δις δολάρια

    Από: Startup Team

Η Checkout.com, μια ελάχιστα γνωστή εταιρεία fintech του Λονδίνου, έσπασε τα ευρωπαϊκά ρεκόρ χρηματοδότησης την Πέμπτη, όταν ανακοίνωσε ότι έχει συγκεντρώσει σε ένα γύρο χρηματοδότησης $230 εκατ., με την αξία της εταιρείας να αποτιμάται στα $2 δισ..

Στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης συμμετείχαν η Insight Partners και η DST Global με τo ταμείο κρατικών επενδύσεων GIC της Σιγκαπούρης, τη Blossom Capital, την Endeavour Catalyst επίσης να συνεισφέρουν.

Η πλατφόρμα Fintech, η οποία ιδρύθηκε το 2009 ως Opus Payments πριν μετατραπεί σε Checkout.com γύρω στο 2012, επιτρέπει στις εταιρείες να επεξεργάζονται και να δέχονται διασυνοριακές πληρωμές από διάφορες πηγές, όπως πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, online banking, PayPal, Apple Pay και άλλα eWallets. Η Checkout.com ανταγωνίζεται την ολλανδική εταιρεία πληρωμών Adyen, η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ τον περασμένο Ιούνιο και έχει δει από τότε την μετοχή της να ενισχύεται κατά 70%.

Παρά τον σκληρό ανταγωνισμό, το Checkout.com κατάφερε να συνεργαστεί με την εταιρεία Deliveroo, την Virgin Active και την εφαρμογή συναλλαγών TransferWise.

“Είμαστε τυχεροί που έχουμε μερικούς από τους κορυφαίους επενδυτές στον κόσμο να μας προσεγγίσουν για κάποιο χρονικό διάστημα”, δήλωσε ο ιδρυτής της Guillaume Pousaz.

Ο Pousaz, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελβετία, πρόσθεσε: “Η προσέλκυση επενδυτών παγκόσμιας κλάσης στον πρώτο γύρο χρηματοδότησής επιβεβαιώνει τη σκληρή δουλειά της ομάδας του Checkout.com όλα αυτά τα χρόνια και επισημαίνει το γεγονός πώς είμαστε έτοιμοι για την οικοδόμηση ενός παγκόσμιου ηγέτη που μπορεί να εξυπηρετήσει οποιαδήποτε επιχείρηση, σε οποιαδήποτε γεωγραφική περιοχή. Το κεφάλαιο θα μας βοηθήσει να αυξήσουμε την ταχύτητα με την οποία αναπτύσσουμε νέα προϊόντα για να αντιμετωπίσουμε τις ολοένα και πιο σύνθετες ανάγκες των πελατών μας”.

Ο Deven Parekh, διευθύνων σύμβουλος της Insight Partners και παλαιότερα επενδυτής σε Twitter, Alibaba και JD.com, θα κατέχει μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Checkout.com.

Πηγή: Capital.gr