Η Amazon εξαγόρασε μια ιατρική startup για τους εργαζόμενους της

    Από: Startup Team

Η start up θα ενσωματωθεί στην κλινική για τους εργαζόμενους που άνοιξε τις πύλες τις τον περασμένο μήνα στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στο Σιάτλ.

Ονομάζεται Amazon Care, το πρόγραμμα προσφέρει εικονικές και προσωπικές συμβουλές και παράδοση συνταγών σε γραφεία και σπίτια των εργαζομένων.

Η Amazon δεν αποκάλυψε τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας.

Οι φιλοδοξίες της εταιρείας στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης έχουν αποτελέσει αντικείμενο κερδοσκοπίας από τη βιομηχανία και από τους επενδυτές που είναι πολύ εξοικειωμένοι με το ιστορικό της Amazon που προκαλεί διαταραχές στις καθιερωμένες βιομηχανίες.

Η Amazon έχει συνεργαστεί με τις εταιρείες Berkshire Hathaway Inc. και JPMorgan Chase & Co. για να ξεκινήσει το Haven, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που εργάζεται για την εξεύρεση τρόπων για να σταματήσει η αύξηση των δαπανών για την υγειονομική περίθαλψη των εργαζομένων.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η εταιρεία εργάζεται για την οικοδόμηση των νεοσύστατων επιχειρήσεων που πωλούν στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και στους καταναλωτές. Η Amazon πέρυσι αγόρασε το PillPack, ένα ηλεκτρονικό φαρμακείο. Πωλεί επίσης γραφείο και ιατρικές προμήθειες μέσω του προγράμματος της Amazon Business.

Πηγή: Economytoday.gr