Η ελληνική μπύρα της Septem κατακτά το διεθνές κοινό

    Από: Startup Team

Μια ακόμα διάκριση στην κατηγορία των Barrel Aged Imperial Stouts, απέσπασε η μικροζυθοποιία Septem στον διεθνή διαγωνισμό Meiningers International Craft Beer Award 2019 στην Γερμανία. Η επιχείρηση ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 2009 και ιδρύθηκε στο Ωρολόγιο Εύβοιας, δημιουργήθηκε από τον χημικό – οινολόγο Σοφοκλή Παναγιώτου. Βασική λογική της ζυθοποιίας είναι η διάθεση φρέσκιας μη παστεριωμένης μπύρας και από τότε τα προϊόντα της έχουν λάβει πολλές διακρίσεις.

Η Κλέος (αρχαία ελληνικά: φήμη, δόξα), που ωριμάζει για εννέα μήνες σε βαρέλια αμερικανικής δρυός και σε βαρέλια από ρούμι & ουίσκι, χαρακτηρίζεται από αρώματα βανίλιας, γλυκόριζας, πικρής σοκολάτας, καφέ και αγριοκέρασου.

Η Septem ΚΛΕΟΣ Barrel Aged Imperial Stout, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2018, βραβεύτηκε με ασημένιο μετάλλιο στον εφετινό διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν σχεδόν 1230 craft μπύρες από 31 χώρες και αξιολογήθηκαν από επιτροπή 90 κριτών

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η Μικροζυθοποιία Septem, που γιορτάζει εφέτος τα 10 χρόνια παρουσίας της, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στην καινοτομία και να εδραιώνει τη θέση της στη διεθνή σκηνή της craft μπύρας. Οι συνεχείς διεθνείς βραβεύσεις και η γαστρονομική προσέγγιση των γεύσεων που παράγει, έχουν καθιερώσει τη Μικροζυθοποιία Septem, ως σημείο αναφοράς για τη διαφοροποιημένη – ποιοτική μπύρα στη χώρα. Από το 2009 μέχρι σήμερα, η Septem πρωταγωνιστεί στην καινοτομία και την ανανέωση, αυξάνει την παραγωγική της δυνατότητα με νέα κτίρια και εξοπλισμό αναπτύσσοντας καινούρια προϊόντα με τα πλέον σύγχρονα μέσα ποιοτικού ελέγχου. Και δεν σταματά να σχεδιάζει με προσήλωση την επόμενη μέρα, κατακτώντας παράλληλα το ένα βραβείο μετά το άλλο, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Πηγή: insider.gr