Η γερμανική ride-pooling startup που ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια χλμ.

    Από: Startup Team

Η CleverShuttle προσφέρει μια αποδοτική και βιώσιμη κινητικότητα από πόρτα σε πόρτα, όντας πρωτοπόρος στο κατά παραγγελία ride pooling, μια ειδική μορφή του ride sharing. H CleverShuttle χρησιμοποιεί τον δικό της αλγόριθμο για να συγκεντρώσει τους πελάτες των οποίων οι διαδρομές είναι παρόμοιες ή επικαλύπτονται. Η συγκέντρωση πολλών πελατών σε ένα αυτοκίνητο δεν επιτρέπει μόνο στην εταιρεία -που εδρεύει στο Βερολίνο- να προσφέρει προσιτές τιμές, αλλά το σημαντικότερο συμβάλλει επίσης στην μείωση της κυκλοφορίας. Η CleverShuttle άνοιξε το 2014, με τον Jan Hofmann να είναι ιδρυτής, και τους συμμαθητές του Bruno Ginnuth και Slava Tschurilin να συμβάλλουν άμεσα. Το 2018, η Deutsche Bahn αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρίας.

 

Σήμερα, ο στόλος της αποτελείται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα, είτε με υδρογόνο είτε με μπαταρία, και πρόσφατα η γερμανική startup ανακοίνωσε ότι τα ξεπέρασε τα 2,2 εκατομμύρια χλμ. με τα 45 Toyota Mirai της. Αυτό συνέβη σε 24 μήνες, έχοντας μεταφέρει 567.000 επιβάτες με τα υδρογονοκίνητα αυτοκίνητα της Toyota, στις οκτώ πόλεις της Γερμανίας που δραστηριοποιείται. Η CleverShuttle αναφέρει ότι για να φτάσει το πρώτο εκατομμύριο χλμ. με τα Mirai χρειάστηκαν 15 μήνες, ενώ για το δεύτερο λιγότερο από 10 μήνες.

Η συνεργασία Toyota και CleverShuttle ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2017, με αρχική παράδοση 20 Mirai στο Αμβούργο. Η τροφοδοσία των οχημάτων πραγματοποιείται σε σταθμούς ανεφοδιασμού της εταιρείας H2 Mobility, της κοινοπραξίας που έχει δημιουργηθεί για την επέκταση της υποδομής σταθμών υδρογόνου στη Γερμανία, και σήμερα τα Mirai χρησιμοποιούνται στο Αμβούργο, στο Μόναχο, στη Λειψία, στη Δρέσδη, στη Φρανκφούρτη, στο Ντίσελντορφ, στο Κίελο και στη Στουτγάρδη.

Πηγή: autoblog.gr