Η ING επενδύει σε startup που «θα διαμορφώσει το μέλλον των τραπεζών»

    Από: Startup Team

Η ολλανδική τράπεζα ING επένδυσε στην Flowcast, μια startup που χρησιμοποιεί αλγόριθμους μηχανικής μάθησης για τη δημιουργία προγνωστικών μοντέλων που «ξεκλειδώνουν» δάνεια σε επιχειρήσεις μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο για τις τράπεζες.

Η ING Ventures και η Bitrock Capital ηγήθηκαν του γύρου, ο οποίος άγγιξε τα 3 εκατ. δολάρια, με τη συμμετοχή των Katalyst Ventures και Alpana Ventures.

Η Flowcast έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα μηχανικής μάθησης που βασίζεται σε API και αξιοποιεί εναλλακτικά δεδομένα για να «κρίνει» εάν πρέπει να εγκριθούν πιστώσεις και δάνεια.

Η επένδυση της ING έρχεται μετά την συνεργασία της με την startup σε έναν πιλότο με εταιρικούς πελάτες στη Σιγκαπούρη. Η τράπεζα δήλωσε ότι τα αποτελέσματα του πιλότου συνέβαλαν σημαντικά στην απόφαση της να επενδύσει στην εταιρεία.

Ο Benoit Legrand, επικεφαλής της ING, ανέφερε σχετικά: «Πιστεύουμε ότι οι δυνατότητες μηχανικής μάθησης, όπως αυτές που αναπτύσσει η Flowcast, θα διαμορφώσουν το μέλλον των τραπεζών και ως εκ τούτου αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα και είμαστε επίσης πολύ ενθουσιασμένοι για την προσφορά των υπηρεσιών της Flowcast στους πελάτες μας».

Πηγή: startupper.gr