Η Nokia δημιούργησε σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για να εντοπίζει υποσχόμενες Startups

    Από: Startup Team

Ο επενδυτικός βραχίονας της Nokia, NGP Capital, δημιούργησε ένα σύστημα μηχανικής μάθησης προκειμένου να εντοπίζει υποσχόμενες Startups, και τώρα διαθέτει ένα μέρος του συστήματος δωρεάν σε όποιον θέλει να το χρησιμοποιήσει.

Όπως δήλωσε στο Sifted ο Bo Ilsoe, partner της NGP Capital και επικεφαλής του project, η εταιρεία σχεδίασε το σύστημα προκειμένου να εισάγει περισσότερα δεδομένα στην επενδυτική διαδικασία, που θα προσφέρουν σαφέστερη καθοδήγηση από το ένστικτο ενός επενδυτή.

Η NGP πέρασε 18 μήνες “χτίζοντας” το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης και εκπαιδεύοντάς το να εντοπίζει πιθανούς επενδυτικούς στόχους γρηγορότερα και αποφάσισε στη συνέχεια να διαθέσει κάποιες από τις λειτουργίες του και σε άλλα VCs που θέλουν να το αξιοποιήσουν.

Βέβαια, δεν προσφέρει τα δεδομένα ή τους αλγόριθμους καθώς αυτά αποτελούν τη “μυστική συνταγή” σύμφωνα με τον Ilsoe. Αντίθετα, μοιράζεται ένα εργαλείο διαχείρισης έργων και σχέσεων με πελάτες, το οποίο όπως λέει ο ίδιος, μπορεί να λειτουργήσει ως ένα πρώτο βήματα για τα VCs που θέλουν να χτίσουν το δικό τους επενδυτικό σύστημα με βάση την τεχνητή νοημοσύνη.  Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το κατεβάσει από εδώ.

Σημειώνεται ότι η NGP δεν είναι η πρώτη επενδυτική εταιρεία που χρησιμοποιεί συστήματα τεχνητής νοημοσύνης για να καθορίσει τις επενδύσεις της. Αντίστοιχα προγράμματα έχουν δημιουργήσει και τα ευρωπαϊκά VCs InReach Ventures, Blossom Capital και EQT.

Πηγή: Emea.gr