Η ουκρανική startup Finmap συγκέντρωσε χρηματοδότηση 1 εκατ. ευρώ

    Από: Startup Team
  • Ανάμεσα στους επενδυτές, το Πολωνικό-Αμερικανικό επιχειρηματικό ταμείο και ο Petr Baron, Διευθύνων Σύμβουλος της tbi bank
  • Η χρηματοδότηση στοχεύει στην ενίσχυση και επέκταση της διεθνούς παρουσίας της εταιρείας, ενώ εξετάζεται και η είσοδος της στην Ελλάδα και τη Ρουμανία

Η Finmap, είναι ένα εργαλείο διαχείρισης ταμειακών ροών το οποίο απευθύνεται σε μικρές επιχειρήσεις. Στον νέο κύκλο αναζήτησης επενδυτών που πραγματοποίησε η εταιρεία, κατάφερε να συγκεντρώσει ποσό ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή της. Μεταξύ των επενδυτών ήταν το Πολωνικό-Αμερικανικό επιχειρηματικό ταμείο SMOK Ventures, ο Διευθύνων Σύμβουλος της tbi bank, Petr Baron, το Τσεχικό επενδυτικό ταμείο Presto Ventures και η επενδυτική εταιρεία Capital Genetics.

Η χρηματοδότηση αυτή έχει ως στόχο την επέκταση της υπηρεσίας στην Πολωνία και την Τουρκία, την ενίσχυση της παρουσίας της σε αγγλόφωνες και ισπανόφωνες χώρες και την διεύρυνση της ομάδας. Παράλληλα, η εταιρεία εξετάζει τη δυνατότητα εισόδου στη Ρουμανία και την Ελλάδα.

Το κύριο προϊόν της Finmap είναι μια λύση cloud για προγράμματα περιήγησης και εφαρμογές iOS που προσφέρει στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εύκολη διαχείριση των οικονομικών τους, τόσο σε επίπεδο εταιρίας όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Η λύση της Finmap  δουλεύει με περισσότερες από 2.800 ευρωπαϊκές τράπεζες, καθώς και υπηρεσίες όπως PayPal, Wise, Revolut, ApiXDrive ή Fondy και επιτρέπει στους πελάτες να διαχειρίζονται χαρτοφυλάκια  κρυπτονομισμάτων.  

 

Ο Petr Baron, είναι ενεργός επενδυτής εδώ και πολλά χρόνια και το χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει εταιρείες με υψηλά περιθώρια ανάπτυξης μεταξύ των οποίων οι: FintechOS, Swipe, Releva, Eg Lili, 3S Money, Silverbird, ANNA Money και Myos. 

«Η όρεξη και η δημιουργικότητα που χαρακτηρίζει τους ιδρυτές, Alex και Ivan, σε κάθε στάδιο της επιχειρηματικής τους ανάπτυξης και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τις νέες προκλήσεις αποτελεί έμπνευση για εμένα. Εξελίσσονται μαζί με το έργο τους και δεν πρόκειται να σταματήσουν να επιτυγχάνουν όλο και μεγαλύτερους στόχους. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η Finmap σημείωσε σημαντική ανάπτυξη, ενώ το προϊόν της απόδειξε πως μπορεί να προσαρμόζεται στις αλλαγές του κλάδου, γεγονός που επιβεβαιώνει την αξία της οικονομικής διαχείρισης και τη σημασία της για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις», δήλωσε ο Petr Baron, Διευθύνων Σύμβουλος της tbi bank.

«Παρά τις συνεχείς προκλήσεις, συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε την εταιρεία μας και να επεκτείνουμε την παρουσία μας σε νέες χώρες. Αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε τους επιχειρηματίες να κατανοήσουν καλύτερα τις επιχειρήσεις τους, μέσω ενός «απλού» συστήματος, που θα επιλύσει καθημερινά θέματα διαχείρισης ταμειακών ροών πιο αποτελεσματικά. Παρατηρούμε μια θετική τάση όσον αφορά την αύξηση της παρουσίας της Finmap στην Κεντρική Ευρώπη και ενισχύουμε το δίκτυο συνεργατών μας με την ενσωμάτωση τοπικών τραπεζών. Αξίζει να σημειωθεί, πως τον περασμένο χρόνο, καταφέραμε να διπλασιάσουμε τον αριθμό των χρηστών μας», ανέφερε ο Oleksandr Solovei, Συνιδρυτής της Finmap.