Η Verizon απέκτησε τον ανταγωνιστή του Zoom έναντι 500 εκατομμυρίων δολαρίων

    Από: Άρης Κατσίδης

Η απαγόρευση κυκλοφορίας σε πολλές χώρες παγκοσμίως αλλά και οι συμβουλές των ειδικών για social distancing δημιούργησαν νέες ανάγκες επικοινωνίας στις επιχειρήσεις αφού η προσωπική επαφή και η δουλειά σε εργασιακούς χώρους καθίσταται κάτι ανέφικτο αυτό το διάστημα.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα επισημάνθηκε πως η εφαρμογή τηλεδιάσκεψης Zoom έστελνε κλειδιά κρυπτογράφησης στην Κίνα. Ο κολοσσός της κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ, η Verizon, ανακοίνωσε πως απέκτησε τον ανταγωνιστή της Zoom, την BlueJeans Network έναντι ενός ποσού κοντά στα 500 εκατομμύρια δολάρια.

Σε ανακοίνωση της εταιρίας στην ιστοσελίδα της, η Verizon δήλωσε πως έχει συνάψει μια οριστική συμφωνία για την εξαγορά της BlueJeans, μια αξιόπιστη πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω οποιαδήποτε συσκευής. Ο CEO της Verizon ανέφερε ότι η εξαγορά του αντιπάλου του Zoom, της BlueJeans πολύ απλά, ήταν στα σχέδια της εταιρίας από καιρό πριν από το ξέσπασμα του κορονοιού και τα μέτρα για κοινωνική αποστασιοποίηση (social distancing). Οι τηλεδιασκέψεις χρησιμοποιούνται τα τελευταία χρόνια στο έπακρο ενώ η υψηλή ποιότητα επικοινωνίας με βάση το 5G, την καθιστά απαραίτητη για κάθε κολοσσό.

Αυτή η εξαγορά επεκτείνει το εντυπωσιακό ενοποιημένο χαρτοφυλάκιο επικοινωνιών της Verizon. Το BlueJeans βασίζεται στο cloud του και εξυπηρετεί διάφορα επιχειρηματικά τμήματα, από μικρές επιχειρήσεις μέχρι κολοσσούς και τα μεγαλύτερα brands, ενώ έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη συνέχιση της λειτουργίας αυτών των εταιρειών όσο τα ποσοστά εργασίας από το σπίτι αυξάνονται το τελευταίο διάστημα λόγω της πανδημίας.

Το BlueJeans δημιουργήθηκε το 2009 από τους Alagu Periyannan και Krish Ramakrishnan, με την επιχείρηση να έχει έδρα το Mountain View της Καλιφόρνια και να προσφέρει διαδραστικές, πολλαπλής κατεύθυνσης υπηρεσίες επικοινωνίας βίντεο μέσω μια πλατφόρμας που βασίζεται στο cloud. Οι έχοντες την υπηρεσία μπορούν να επικοινωνούν ανά πάσα στιγμή, κάθε ώρα, όπου και να βρίσκονται και πρακτικά από όποια συσκευή χρησιμοποιούν.

Η εξαγορά αυτή θα συνδυάσει την απλή, έξυπνη και αξιόπιστη πλατφόρμα της BlueJeans με τις ενοποιημένες επικοινωνίες της Verizon και θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες. Οι πελάτες θα έχουν ως πλεονέκτημα από την BlueJeans, την δυνατότητα τηλεδιάσκεψης σε εξαιρετική ποιότητα με βάση τα δίκτυα της Verizon.

Επιπρόσθετα, η πλατφόρμα θα ενσωματωθεί στα προϊόντα που θα υποστηρίζουν το 5G και αυτό θα εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα αλλά και επικοινωνία χωρίς τεχνικά προβλήματα. Θυμίζουμε πως δεν είναι κατασκευασμένο απλά για επικοινωνία ανθρώπων, αλλά για τηλεδιασκέψεις επιχειρήσεων, για τηλεϊατρική εξ αποστάσεως, για τηλεκπαίδευση κτλ.

Ο CEO της Verizon Business, Tami Erwin, ανέφερε πως: «Αν συνεχίσει να είναι διαφορετικός ο τρόπος που εργαζόμαστε από τον συνηθισμένο, είναι απολύτως κρίσιμο και απαραίτητο για τις επιχειρήσεις να έχουν μια ολοκληρωμένη πρόσβαση σε ένα τόσο αξιόπιστο, ασφαλές και με την τελευταία λέξης της τεχνολογίας πρόγραμμα, το οποίο ανανεώνεται συνεχώς και προσφέρει νέες δυνατότητες.

Η συνεργασία και οι επικοινωνίες  με την σημερινή κατάσταση λόγω της πανδημίας και της άρσης απαγόρευσης κυκλοφορίας, βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας όλων των επιχειρήσεων ανεξαρτήτως μεγέθους αλλά και κλάδου.  Είμαστε χαρούμενοι που συνδυάζουμε τη δύναμη της πλατφόρμας της BlueJeans μαζί με τα δίκτυα, τις πλατφόρμες και τις λύσεις συνδεσιμότητας της Verizon Business για να καλύψουμε τις ανάγκες των πελατών μας».

Από την μεριά του, ο CEO της BlueJeans Network, Quentin Gallivan, υπογράμμισε πως: « Ο συνδυασμός  της πλατφόρμας της BlueJeans που παγκοσμίως προσφέρει την δυνατότητα της επικοινωνίας μέσω οθονών και της αξιόπιστης μάρκας της Verizon Business, που μπαίνει σε μια νέα εποχή καινοτομίας, θα προσφέρει εξαιρετικά διαφοροποιημένες και συναρπαστικές λύσεις στους κοινούς μας πελάτες. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που αποτελούμε μέρος της ομάδας της Verizon και πιστεύουμε ακράδαντα ότι σήμερα οι  επιχειρηματικές επικοινωνίες αλλάζουν σελίδα.

Οι ιδιοκτήτες της BlueJeans δεν θα σταματήσουν να ασχολούνται με την εταιρία αλλά προσφέροντας καινοτομίες και νέα δεδομένα θα προσπαθήσουν να δημιουργούν νέα χρήσιμα εργαλεία για την πλατφόρμα. Οι εργαζόμενοι πια θα ανήκουν στην Verizon άμεσα μόλις επικυρωθεί επίσημα η εξαγορά.

από: Άρης Κατσίδης

Είμαι τελειόφοιτος φοιτητής της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΠαΜακ ενώ ασχολούμαι επαγγελματικά με την δημοσιογραφία. Φροντίζω να ενημερώνομαι γύρω από την οικονομία και το χρηματιστήριο, ενώ μου αρέσει να διαβάζω γύρω από τον χώρο των startups. Χόμπι έχω τα ταξίδια αλλά και την ενημέρωση γύρω από τα αθλητικά.