Με ταχύτατα βήματα εξελίσσεται η “Kρητική” startup – Star Sleep

    Από: Startup Team

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή ολοκληρώθηκε και επίσημα ο 5ος κύκλος του Προγράμματος Επιτάχυνσης του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator.

Η βραδιά των παρουσιάσεων ήταν γεμάτη καινοτομία, τεχνολογικές ιδέες και έξυπνες λύσεις τουρισμού με οικοδέσποινα την Κατερίνα Σαριδάκη, Διευθύντρια του CapsuleT.

Παραβρέθηκαν σημαντικοί εκπρόσωποι του τουρισμού και της τεχνολογίας όπως ο Χρίστος Δήμας – Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας, ο Δημήτρης Φραγκάκης – Γεν. Γραμματέας ΕΟΤ,   ο Αλέξανδρος Βασιλικός Πρόεδρος Ελληνικά Ξενοδοχεία – Greek Hotels – Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, η Κατερίνα Σαριδάκη Διευθύντρια CapsuleT, Μαρία Φουντά Διευθύντρια Marketing στη Google για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ο Christos Tarantilis Chairperson of the Hellenic Parliament’s Committee on Research and Technology και άλλοι εκπρόσωποι σημαντικών φορέων. Η Star Sleep έλαβε Τιμητική Διάκριση για την επιτυχή ολοκλήρωση του 5ου κύκλου του Προγράμματος Επιτάχυνσης του CapsuleT Travel Hospitality Accelerator.

Το Star Sleep έλαβε Τιμητική Διάκριση για την επιτυχή ολοκλήρωση του 5ου κύκλου του Προγράμματος. Η κρητική Star Sleep που ιδρύθηκε από την Έρη Παυλάκη, μέσα σε 5 μήνες κατάφερε και παρουσίασε ένα ξεκάθαρο μοντέλο ανάπτυξης, με πωλήσεις ήδη στο ταμείο.

Το Star Sleep προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες. Την εμπειρία του ύπνου σε ένα άνετο κρεβάτι πολυτελείας, έξω στη φύση, κάτω από τον έναστρο ουρανό. Παράλληλα, δίνει την δυνατότητα στους Host να έχουν επιπλέον έσοδα από τις κρατήσεις. Host μπορούν να είναι ιδιώτες που κατέχουν γη (αυλή, κήπο, χωράφι, ταράτσα,) επισκέψιμα οινοποιεία και ξενοδοχεία στις εγκαταστάσεις πρασίνου που διαθετουν, οι οποίοι αποτελούν και τους βασικούς συνεργάτες.

Η ιδέα έλαβε σάρκα και οστά λαμβάνοντας υπόψη έρευνες που θελουν τo 76% των ταξιδιωτών, μετά τον covid, να επιθυμούν επαφή με την φύση και τον  “Τουρισμό Ύπνου” να είναι η νέα ανερχόμενη  τουριστική τάση που θα απασχολήσει αρκετά την αγορά τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα η παλαιότερη τάση για Wellbeing & Eco tourism είναι φανερή ήδη και στο νησί μας με την Κρήτη να είχε 43 εκατομ. διανυκτερεύσεις την περασμένη χρονιά.

Οι εντυπώσεις και οι προβλέψεις για την πρώτη πιλοτική χρονιά του Star Sleep, που θα ξεκινήσει από την Κρήτη είναι πολλά υποσχόμενες, ενώ αναμένουμε τα επόμενα βήματα.