Νέα εμπόδια συναντά η επένδυση της Amazon στην startup Deliveroo

    Από: Startup Team

Νέο «αγκάθι» στην επένδυση της Amazon στην Deliveroo φαίνεται πως είναι η επίσημη έρευνα που ξεκινά η βρετανική Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θέλει να εξετάσει τη συμφωνία πριν προχωρήσει στην ολοκλήρωση της.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού αρχικά ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας τον Ιούλιο, όταν η Amazon προχώρησε στην επένδυση 575 εκατ. δολαρίων στην Deliveroo, ανησυχώντας πως μια τέτοια συμφωνία θα μειώσει τον ανταγωνισμό και θα φέρει μονοπωλιακές πρακτικές.

Η απόφαση της επιτροπής για τους όρους με τους οποίους θα μπορεί να προχωρήσει η συμφωνίας Amazon – Deliveroo αναμένεται το Δεκέμβριο

Παρότι δεν έχει ανακοινωθεί – μέχρι στιγμής – το ακριβές ποσό της επένδυσης από μέρους του Τζεφ Μπέζος, αυτό που έγινε γνωστό ότι ο αμερικανικός κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου ήταν ο μεγαλύτερος «παίκτης» στην επένδυση που «έφερε» 575 εκατ. δολάρια στα ταμεία της Deliveroo, η οποία επιτρέπει στους συνδρομητές της να κάνουν ντελίβερι φαγητό από το εστιατόριο της επιλογής τους και είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της Uber Eats εκτός των US.

Πηγή: insider.gr