Νέα πλατφόρμα δωρεάν ψυχολογικής υποστήριξης από τον όμιλο Enthoosia

    Από: Startup Team

To milamou.gr αποτελεί μία καινούργια διαδικτυακή πύλη που παρέχει δωρεάν και ανώνυμα ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη σε όλους όσους το έχουμε ανάγκη.

Με αφορμή τις πρωτόγνωρες και ίσως δύσκολες για κάποιους συνθήκες, που έφερε η πανδημία, ο όμιλος Enthoosia του Μίλτου Καμπουρίδη και Σάκη Τανιμανίδη, δημιούργησαν μία νέα, καινοτόμο πλατφόρμα προσφοράς και επικοινωνίας. Το milamou.gr φέρνει σε επαφή άτομα που έχουν ανάγκη ψυχολογική στήριξη με εθελοντές επαγγελματίες ψυχολόγους και συμβούλους ψυχικής υγείας που επιθυμούν να βοηθήσουν.

Αξιοποιώντας τη χρήση της τεχνολογίας, το milamou.gr προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα να κλείσει, ανώνυμα και δωρεάν, online ραντεβού με έναν εθελοντή επαγγελματία, επιλέγοντας τόσο συγκεκριμένη ημέρα και ώρα όσο και τον τρόπο επικοινωνίας (μέσω τηλεφώνου, WhatsApp, Viber ή Skype). Η επιλογή ψυχολόγου / συμβούλου ψυχικής υγείας γίνεται τυχαία από το σύστημα με έναν από τους επαγγελματίες που έχουν δηλώσει ότι θα είναι διαθέσιμοι τη συγκεκριμένη στιγμή. H διάρκεια της συνεδρίας είναι 30 λεπτά.

Οι επαγγελματίες ψυχολόγοι και σύμβουλοι ψυχικής υγείας που θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά και ανιδιοτελώς μπορούν να συμπληρώσουν την ειδική online φόρμα που θα βρουν στο milamou.gr. Η συνεισφορά τους δεν είναι δεσμευτική, καθώς έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τις ημέρες και ώρες που επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Η επιλογή των εθελοντών γίνεται μέσα από μια σειρά κριτηρίων, όπως χρόνια κλινικής εμπειρίας, πτυχίο ψυχολογίας, πιστοποιήσεις.

Το milamou.gr άρχισε να δέχεται αιτήματα ήδη από τις 26 Απριλίου και λόγω της ανταπόκρισης που έχει, προσκαλεί με χαρά όσους ψυχολόγους και συμβούλους ψυχικής υγείας το επιθυμούν να ενταχθούν στην ομάδα εθελοντικά, να επικοινωνήσουν στην ιστοσελίδα.


Το milamou.gr είναι μια πρωτοβουλία του ομίλου Enthoosia και των ιδρυτών του (Μίλτου Καμπουρίδη και Σάκη Τανιμανίδη), με την υποστήριξη της ψυχολόγου Μάγδας Χατζηδημήτρη και σε συνεργασία με τους κλινικούς ψυχολόγους Νικόλαο Τάκη και Φωτεινή-Σόνια Απέργη και του DEREE College – The American College of Greece.