Νέος γύρος χρηματοδότησης 14,4 εκατ. δολαρίων για την ελληνική startup Balena

    Από: Startup Team

Νέα χρηματοδότηση ύψους 14,4 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η Balena. Η startup που ιδρύθηκε το 2013 από τους Αλέξανδρο Μαρίνο και Πέτρο Αγγελάτο έχει σηκώσει συνολικά 31,4 εκατ. δολάρια.

Η τεχνολογική εταιρεία που παλαιότερη ήταν γνωστή με την ονομασία Resin.io, ασχολείται με το Edge Computing με στόχο να διευκολύνει την διαχείριση στόλων συσκευών IoT. Η πλατφόρμα balena απλοποιεί τη διαχείριση του στόλου των συσκευών, έτσι ώστε οι προγραμματιστές να μπορούν να επικεντρωθούν στο προϊόν τους και όχι στην υποδομή τους. Επιπλέον, παρέχει εργαλεία που διευκολύνουν οποιονδήποτε προγραμματιστή να δημιουργήσει εφαρμογές για IoT και Edge.

«Πιστεύουμε ότι το Edge computing είναι το επόμενο σημαντικό παράδειγμα υπολογιστικής και όπως κάθε νέο παράδειγμα χρειάζεται μια κλιμακωτή πλατφόρμα ανάπτυξης που να ταιριάζει. Χτίζουμε αυτή την πλατφόρμα και απομακρύνουμε κάθε εμπόδιο που μπορεί να απομακρύνει τους mainstream προγραμματιστές από την επιτυχία» δήλωσε ο Έλληνας CEO και συνιδρυτής της Balena, Αλέξανδρος Μαρίνος.

Η Balena απασχολεί 65 υπαλλήλους και έχει γραφεία σε Αθήνα, Σιάτλ και Μιλάνο, όμως στην πραγματικότητα «βρίσκεται σε όλον τον κόσμο», αφού όπως αναφέρει η ίδια, η ομάδα της είναι διασκορπισμένη σε περίπου 20 χώρες και 8 ζώνες ώρας.

Με τη νέα χρηματοδότηση, η εταιρεία σχεδιάζει δώσει στους ιδιοκτήτες στόλων IoT τη δυνατότητα να παραγγέλνουν συσκευές «με ένα κλικ» και να τις λαμβάνουν «φορτωμένες» με το λογισμικό τους και έτοιμες για εγκατάσταση. Την ίδια ώρα, η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει στην κατασκευή καινοτόμων υποδομών για την ομάδα της, ανοίγοντας νέες θέσεις εργασίας σε όλον τον κόσμο.

Πηγή: fortunegreece.com