Νέος γύρος χρηματοδότησης 5 εκατ. ευρώ για τη Spotawheel και επέκταση εκτός συνόρων

    Από: Startup Team

H Spotawheel είναι η εταιρεία που έχει επηρεάσει όσο καμία την αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ελλάδα εισάγοντας νέες έννοιες όπως τα προ-ελεγμένα αυτοκίνητα με γραπτή τεχνική αναφορά, το δικαίωμα επιστροφής χρημάτων αλλά και την πραγματική εγγύηση μεταχειρισμένου διάρκειας 5 ετών! Είναι το καινοτόμο μοντέλο εμπορίας αυτοκινήτων που με την αξιοποίηση της τεχνολογίας προάγει την ασφάλεια, την διαφάνεια και την αξιοπιστία.

Μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει λάβει συνολικές χρηματοδοτήσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ ολοκληρώνοντας πρόσφατα τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης ύψους 5 εκατ. ευρώ με κύριους επενδυτές τα ευρωπαϊκά funds Venture Friends και Velocity Partners καθιστώντας την πλέον ανάμεσα στις πιο ταχεία αναπτυσσόμενες start-ups με παρουσία πέρα από τα σύνορα.

Η τελευταία χρηματοδότηση ενισχύει την θέση της εταιρείας στην Ελλάδα αλλά και την επέκτασή της σε αγορές του εξωτερικού με 1ο σταθμό την αγορά της Πολωνίας όπου εφαρμόζει ήδη το επιτυχημένο μοντέλο.

Επαναπροσδιορίσαμε τον όρο “εμπιστοσύνη” στην αγορά του αυτοκινήτου στην Ελλάδα και είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών μας. Με την παρουσία μας στην Πολωνία κατακτήσαμε τον πρώτο σταθμό, από εδώ και στο εξής πρέπει να κινηθούμε πολύ γρήγορα ώστε να γίνουμε το κυρίαρχο μοντέλο εμπορίας μεταχειρισμένων πανευρωπαϊκά”, δήλωσε ο Χάρης Αρβανίτης, Founder & CEO της εταιρείας.

Το πρόβλημα που έλυσε η Spotawheel

Τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα της εμπιστοσύνης, το φτωχό νομοθετικό πλαίσιο για το ιστορικό των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, η  απόκρυψη σοβαρών ζημιών και τα «γυρισμένα χιλιόμετρα» είναι τα προβλήματα που επηρεάζουν ολοένα και περισσότερο τους ενδιαφερόμενους αγοραστές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Απόδειξη αποτελεί έρευνα που διεξήχθη το 2018 από την Gallup Poll για την αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων όπου προέκυψε ότι μόλις το 8% των αγοραστών εμπιστεύονται τους πωλητές σε θέματα ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης.

Η Spotawheel μοντελοποίησε τη λύση και έφερε διαφάνεια στη διαδικασία αγοράς ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου προσφέροντας:

  • Αυστηρά ελεγμένα αυτοκίνητα με λεπτομερή τεχνική αναφορά
  • Έως και 5 χρόνια εγγύηση για κάθε αυτοκίνητό της
  • 7 ημέρες δικαίωμα επιστροφής χρημάτων για οποιονδήποτε λόγο
  • Δίκαιη τιμολόγηση, βασισμένη σε δεδομένα της αγοράς

Η Spotawheel σε αριθμούς 

Μέχρι σήμερα, η Spotawheel έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 70.000 πελάτες πετυχαίνοντας το 35% των πωλήσεών της με online διαδικασίες. Βρίσκεται ανάμεσα στις top 5 εταιρείες που εμπορεύονται αμιγώς μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στην Ελλάδα. Απασχολεί 105 άτομα σε Ελλάδα και Πολωνία έχοντας διαχειριστεί τον πιο μεγάλο στόλο ελεγμένων αυτοκινήτων με απόθεμα 500 οχημάτων, τα οποία ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει online, να κάνει test drive και να ζητήσει έλεγχο σε δικό του μηχανικό.

Διαθέτει στο δυναμικό της μιας ομάδα 22 υψηλά καταρτισμένων μηχανικών σε Ελλάδα και εξωτερικό που ελέγχουν κάθε λειτουργία του αυτοκινήτου, καταγράφουν κάθε εύρημα, εξασφαλίζοντας έτσι ότι ο αγοραστής θα ξέρει τα πάντα γραπτώς και θα αποφύγει οποιοδήποτε ρίσκο.

Πηγή: fortunegreece.com