New Energy Challenge: Οι startups και scaleups που «περνούν» στον τελικό

    Από: Startup Team

Ο φετινός διαγωνισμός, ο οποίος διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά από τις Shell, Rockstart, YES!Delft και το Get in the Ring, «χωρίστηκε» σε δύο κατηγορίες, μία για startups και μία για scaleups.

Οι φιναλίστ και των δύο κατηγοριών θα κληθούν στην Ολλανδία να συμμετάσχουν στην εβδομάδα των τελικών τον Οκτώβριο, όπου θα λάβουν «εκπαίδευση» προσαρμοσμένη στο πεδίο και το επίπεδο ωριμότητας της εταιρείας τους. Μετά από αυτή την εβδομάδα θα έρθει η ημέρα του τελικού, κατά τη διάρκεια της οποίας οι φιναλίστ θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε μια κριτική επιτροπή ειδικών που θα επιλέξει νικητές σε κάθε κατηγορία.

Η νικήτρια startup θα κερδίσει 100 χιλ. ευρώ και ένα proof of concept εντός του Shell GameChanger προγράμματος για να ελέγξει την τεχνική και εμπορική βιωσιμότητα του προϊόντος της. Η νικήτρια scaleup, θα αναπτύξει ένα πιλότο σε συνεργασία με τον τομέα Retail της Shell, ο οποίος θα λανσαριστεί τελικά σε ένα σημείο λιανικής πώλησης της Shell.

Οι φιναλίστ – Startups

Greenlytics- Στοκχόλμη, Σουηδία

Η Greenlytics παρέχει προβλέψεις ζήτησης και παροχής ενέργειας για τη βελτιστοποίηση της παραγωγής και κατανάλωσης ηλεκτρισμού.

Plastic Back- Daliat El Carem, Ισραήλ

Η Plastic Back μπορεί να μετατρέψει το πλαστικό σε αργό πετρέλαιο και σε άλλες πολύτιμες χημικές ουσίες, χρησιμοποιώντας μια καινοτόμο, οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία, η οποία δημιουργεί τεράστιες ευκαιρίες ανακύκλωσης για τα πλαστικά απόβλητα.

Gravitricity – Εδιμβούργο, Ηνωμένο Βασίλειο 

Η Gravitricity αναπτύσσει μια μοναδική τεχνολογία αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιεί τη βαρυτική δυναμική ενέργεια μεγάλων φορτίων που ανεβοκατεβαίνουν σε υπόγειους άξονες για την παραγωγή και αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας.

TerraBattery – Leiderdorp, Ολλανδία

Η TerraBattery δημιουργεί συστήματα επαναφορτιζόμενων μπαταριών που είναι φιλικά προς το περιβάλλον και πλήρως ανακυκλώσιμα, εξασφαλίζοντας παράλληλα μεγάλη διάρκεια ζωής, λειτουργική ευρωστία και υψηλή ασφάλεια.

NanoSUN Limited – Λάνκαστερ, Ηνωμένο Βασίλειο 

Η NanoSUN έχει αναπτύξει ένα χαμηλού κόστους σύστημα ανεφοδιασμού υδρογόνου, με την δυνατότητα να εξαλείψει το 80 με 90% του κόστους του συμβατικού ανεφοδιασμού, επιτρέποντας την ταχεία επέκταση σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου.

Gulplug – Γκρενόμπλ, Γαλλία 

Η GULPLUG έχει αναπτύξει το hands-free σύστημα φόρτισης SELFPLUG, το οποίο βασίζεται σε μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μαγνητική και αγώγιμη τεχνολογία για τη σύνδεση και φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Addionics – Τελ Αβίβ, Ισραήλ 

Η Addionics βελτιώνει τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες αντικαθιστώντας την τρέχουσα 2D δομή ηλεκτροδίων με την έξυπνη δομή 3D τους, ανοίγοντας το δρόμο για ταχύτερη φόρτιση, αυξημένη χωρητικότητα μπαταρίας και ασφαλέστερες μπαταρίες.

Ο φιναλίστ – Scale-ups

Amber – Αϊντχόφεν, Ολλανδία

Η Amber είναι μια πλατφόρμα κοινής χρήσης αυτοκινήτων επόμενης γενιάς που χρησιμοποιεί μια έξυπνη πλατφόρμα AI και τροποποιημένα ηλεκτρικά οχήματα για να μειώσει δραστικά τον αριθμό των αυτοκινήτων που χρειάζονται για να εξυπηρετήσουν ένα συγκεκριμένο αριθμό ατόμων.

Chargery – Βερολίνο, Γερμανία 

Η Chargery εξασφαλίζει ότι οι κοινόχρηστοι ηλεκτρικοί στόλοι μπορούν να λειτουργούν αποδοτικά και κερδοφόρα προσφέροντας μια υπηρεσία κινητής φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

SEaB Energy – Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο 

Η SEaB Energy ανέπτυξε το Flexibuster, ένα «εργαλείο» που παράγει βιοαέριο από τα απόβλητα τροφίμων, απευθείας στο σημείο όπου παράγονται τα απόβλητα, δημιουργώντας καύσιμα για θέρμανση και μεταφορά.

EcoG – Oberhaching, Γερμανία

Η EcoG ανέπτυξε μια πλατφόρμα και ένα λειτουργικό σύστημα το οποίο κάνει πιο «έξυπνους» τους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων.

GRZ Technologies – Sion, Ελβετία

Η GRZ Technologies ειδικεύεται στην ασφαλή και οικονομικά προσιτή αποθήκευση υδρογόνου για να προσφέρει μια ελκυστική λύση στο πρόβλημα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με την ανάπτυξη της πρώτης οικονομικά εφικτής τεχνολογίας για την αποθήκευση υδρογόνου σε στερεά μορφή.

Πηγή: startupper.gr