Ο Αντώνης Μαλαξιανάκης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Harbor Lab, εντάσσεται στο Διεθνές Δίκτυο των Επιχειρηματιών της Endeavor

    Από: Startup Team

Ο Αντώνης Μαλαξιανάκης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Harbor Lab, επιλέγει και εντάσσεται στο διεθνές δίκτυο της Endeavor ως ενας επιχειρηματίας με προοπτικές για μεγάλη διεθνή επιτυχία.

Τα κατορθώματα του Αντώνη μέχρι σήμερα αλλά και η ιδιαιτερα καινοτόμος cloud-based ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης λιμανιάτικων εξόδων (τα έξοδα που πραγματοποιεί ο πράκτορας για λογαριασμό των operators της ναυτιλιακής εταιρείας όσο το καράβι βρίσκεται στο λιμάνι) της Harbor Lab συνετέλεσαν στην ανάδειξή του σε μέλος της μεγαλύτερης παγκόσμιας κοινότητας επιχειρηματιών υψηλού αντίκτυπου στον κόσμο. Η κοινότητα της Endeavor μετρά πάνω από 2400 Endeavor Entrepreneurs σε 40+ αγορές και αποτελεί σημαντική διάκριση για τους ιδρυτές, όχι μόνο γιατί ανοίγει παγκόσμιες προοπτικές αλλά επιπλέον παρέχει αξιοπιστία στη διεθνή επενδυτική και επιχειρηματική αγορά.

Ο Αντώνης ξεκίνησε την συμμετοχή του στην Endeavor μέσω του προγράμματος Scale Up, το οποίο απευθύνεται σε εταιρείες καινοτομίας που βρίσκονται σε ένα πρώιμο στάδιο στην ανάπτυξή τους. Λιγότερο από ένα χρόνο μετά, ο Αντώνης ολοκλήρωσε επιτυχώς την απαιτητική διαδικασία επιλογής της Endeavor για την ανάδειξή του σε Endeavor Entrepreneur και έτσι αναγνωρίστηκε ο ίδιος και η εταιρεία του ως μία από τις εταιρείες της χώρας μας που έχουν προοπτικές μεγάλης και διεθνούς επιτυχίας (αφού άλλωστε αυτό είναι και το βασικό κριτήριο επιλογής του οργανισμού για την κοινότητα του).  

Για την διαδικασία επιλογής ο Αντώνης συμμετείχε σε συνεντεύξεις με έξι εμπειρους επιχειρηματίες και στελέχη της διεθνούς επιχειρηματικής και επενδυτικής σκηνής, τα οποία κλήθηκαν μέσα από συζητήσεις με τον Έλληνα επιχειρηματία να κατανοήσουν και να αναγνωρίσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες του επιχειρηματικού μοντέλου της Harbor Lab, καθώς και τις πρωτοποριακές υπηρεσίες, τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και τις προοπτικές ανάπτυξης στην παγκόσμια αγορά. Οι γνώσεις και το όραμά του εντυπωσίασαν τα μέλη του 37ου Διεθνούς Πάνελ Επιλογής, και ομόφωνα του έδωσαν μια θέση ανάμεσα στο παγκόσμια κοινότητα των Επιχειρηματιών της Endeavor.

Ως Επιχειρηματίας της Endeavor (Endeavor Entrepreneur), ο Αντώνης θα έχει πρόσβαση στο Παγκόσμιο Δίκτυο του οργανισμού, που ανοίγει τον δρόμο προς ένα ευρύ φάσμα εξαιρετικά ποιοτικών υπηρεσιών και ευκαιριών. Επιπλέον, θα μπορεί να διαμορφώνει σχέσεις με διεθνείς οργανισμούς επενδυτικών κεφαλαίων και καταξιωμένους επιχειρηματίες, αλλά και να λαμβάνει καθοδήγηση από κορυφαίους επαγγελματίες διαφόρων κλάδων από όλο τον κόσμο. Με την προσθήκη του Αντώνη και της Harbor Lab, οι Επιχειρηματίες της Endeavor Greece ανέρχονται στους 43 και έχουν συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ελισώ Κότσιεβα, επικεφαλής του ναυτιλιακού χαρτοφυλακίου της Endeavor, επισημαίνει «Η Harbor Lab αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα επιτυχίας σε έναν κλάδο που θεωρητικά, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, είναι ιδανικός για να ακμάσουν συγχρονές εταιρείες τεχνολογίας. Στην πραγματικότητα είναι αρκετά παραδοσιακός, αποφεύγει το ρίσκο και προσαρμόζεται αργά στις νέες τεχνολογίες και καινοτομίες. Το όραμα και η όρεξη του Αντώνη να δημιουργήσει λύσεις χωρίς να εφησυχάζεται στο status quo είναι η κινητήριος δύναμη της επιτυχίας του. Με μεγάλη μας χαρά, τον υποδεχόμαστε στην Παγκόσμια Κοινότητα της Endeavor και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη πως η ακλόνητη αφοσίωσή του θα φέρει ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες για την Harbor Lab και ολόκληρο τον τομέα της ναυτιλιακής τεχνολογίας, συνεισφέροντας στη θέση της Ελλάδας όχι μόνο ως μια παραδοσιακή ναυτιλιακή δύναμη, αλλά και ως κόμβο καινοτομίας στη ναυτιλία!»

 

Η πορεία του Αντώνη Μαλαξιανάκη

Η σταδιοδρομία του Αντώνη στη ναυτιλία ξεκίνησε το 2013, ως στέλεχος αρχικά της Thenamaris και μετέπειτα στη Star Bulk. Κατά τη θητεία του, ο Αντώνης διαπίστωσε την έλλειψη ψηφιοποίησης στον κλάδο και αντιλήφθηκε τις δυσκολίες που διέπουν τη διαχείριση των λιμανιάτικων εξόδων. Με εφόδιο την εκτεταμένη πείρα του, ξεκίνησε το 2020 τη δημιουργία της Harbor Lab, με στόχο μια αυτοματοποιημένη λύση που θα διευκολύνει την διαχείριση των λιμανιάτικων εξόδων, θα μειώσει την εμπλοκή χειροκίνητης εργασίας και θα ελαχιστοποιήσει τη γραφειοκρατία.

Η σχέση της Harbor Lab με την Endeavor ξεκίνησε το 2022 όταν και επιλέχθηκε να συμμετέχει στο Scale Up πρόγραμμα του οργανισμού, το μεγαλύτερο πρόγραμμα υποστήριξης για πολλα υποσχόμενες νέες εταιρείες τεχνολογίας στην χώρας μας, με 80 εταιρείες να έχουν ήδη επιλεγεί. Έκτοτε, η εταιρεία σημείωσε εντυπωσιακή ανάπτυξη, εξασφαλίζοντας έναν γύρο χρηματοδότησης ύψους 6,3 εκατομμυρίων δολαρίων, με κύριους επενδυτές τη Venture Friends και τη Speedinvest, και με τη συμμετοχή άλλων γνωστών επενδυτών όπως οι theDOCK, Signal Ocean Ltd, Motion Ventures, TecPier, Innoport, και Charge VC. Έλαβε μάλιστα χρηματοδότηση και από τον Αλέξανδρο Χατζηελευθερίου, ιδρυτή της Blueground και Endeavor Entrepreneur, ενός από τους υποψήφιους «μονόκερους» του εγχώριου startup οικοσυστήματος. Επιπροσθέτως, μόλις μέσα σε έναν χρόνο, η Harbor Lab διεύρυνε την ομάδα της, φτάνοντας από τα 8 στα 63 άτομα προσωπικό.

Σε ένα διάστημα τριών ετών, η Harbor Lab πέτυχε στόχους-ορόσημα. Η πλατφόρμα έχει συγκεντρώσει στοιχεία για 4.000 λιμενικούς πράκτορες που υπάρχουν παγκοσμίως, ενώ διατηρεί το εντυπωσιακό 100% από τα 1.000 πλοία που κάνουν χρήση των υπηρεσιών της. Η αποδοτικότητα, η διαφάνεια, η οικονομική βιωσιμότητα και η συνδεσιμότητα της Harbor Lab προσέδωσαν στην εταιρεία πρωταγωνιστικό ρόλο στον κλάδο της ναυτιλίας, ενώ υπάρχουν φιλοδοξίες να γίνει «η Amazon της ναυτιλίας».