Ο EIT Digital ανακοινώνει την έναρξη του Venture Program 2022

    Από: Startup Team

Ανακοινώθηκε από τον EIT Digital η έναρξη του Venture Program για το 2022, με στόχο την υποστήριξη νεοσύστατων επιχειρηματικών ομάδων στη επιχειρηματική τους διαδρομή. Επιχειρηματικές ομάδες από τις Βαλτικές χώρες, την Ανατολική αλλά και τη Νότια Ευρώπη (η πλήρης λίστα εδώ), με επιχειρηματικά σχέδια και δραστηριότητα στον κλάδο deep tech, έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση έως και τις 8 Απριλίου 2022.

Αυτή η μοναδική πρωτοβουλία προφέρει ένα εντατικό pre-acceleration πρόγραμμα οκτώ εβδομάδων, το οποίο διοργανώνεται από τον EIT Digital και υλοποιείται από περιφερειακούς συνεργάτες. Οι ομάδες που θα επιλεγούν, θα λάβουν καθοδήγηση σχετικά με το το πώς να αναπτύξουν το Minimum Viable Product (MVP) τους, να ιδρύσουν την startup εταιρεία τους και να αντλήσουν κεφάλαια από επενδυτές.

Στις τελευταίες “PitchDays”, οι ομάδες έχουν την ευκαιρία να λανσάρουν την επιχειρηματική τους λύση παρουσιάζοντάς την σε επενδυτές, πιθανούς πελάτες αλλά και ειδικούς από την τεχνολογική κοινότητα.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το EIT Digital Venture Program υποστήριξε περισσότερες από 93 επιχειρηματικές ομάδες και πάνω από 200 επιχειρηματίες, στο αρχικό στάδιο της ανάπτυξής τους. Πολλές από αυτές τις ομάδες έχουν προσελκύσει επενδυτές κατά τη διάρκεια της pre-acceleration φάσης του προγράμματος ή λίγο αργότερα. Για παράδειγμα, στο πρόγραμμα το 2021, η Horsano, μια πολωνική remote health monitoring startup, συγκέντρωσε τα απαιτούμενα κεφάλαια αμέσως μετά το τέλος του προγράμματος.

Η λιθουανική startup Revolab, είναι μια ακόμα εντυπωσιακή ιστορία επιτυχίας του Venture Program. Μέσω του Venture 2020, σε χρόνο ρεκόρ δώδεκα μηνών, η Revolab κατάφερε να επιτύχει, υπογραφή μεγάλων συμφωνιών για προπαραγγελίες, λαμβάνοντας παράλληλα πιστοποιήσεις CE και FDA, που βοήθησαν την επέκτασή της στις ΗΠΑ.

Ο EIT Digital ανυπομονεί να υποστηρίξει την επόμενη γενιά ταλαντούχων ομάδων από αυτές τις περιοχές, στο επιχειρηματικό τους ταξίδι στην αγορά: Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Εσθονία, Βόρεια Μακεδονία, Ελλάδα, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ρουμανία, Ουκρανία, Τουρκία.

Για περισσότερες πληροφορίες και για αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.eitdigital.eu/venture-program.

Ο EIT Digital είναι μια Κοινότητα Γνώσης και Καινοτομίας του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT). OEITDigital χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.eitdigital.eu.