Ο Κωνσταντίνος Δάβαρης έρχεται να ταράξει τα νερά στον τρόπο χρήσης και απόκτησης αυτοκινήτου

    Από: Startup Team

Μια νέα καινοτόμα λύση που έρχεται να ταράξει τα νερά στον τρόπο χρήσης και απόκτησης αυτοκινήτου παρέχει για τους φίλους των τεσσάρων τροχών η FlexCar, η startup που ίδρυσε ο 27χρονος Κωνσταντίνος Δάβαρης. Η καινοτοµία που προσφέρει η FlexCar έγκειται στο γεγονός ότι ο ενδιαφερόµενος µπορεί να αποκτήσει το αυτοκίνητο των ονείρων του, έναντι ενός πολύ χαµηλού ποσού, να το κρατήσει για όσο καιρό θέλει, να το επιστρέψει όποτε θέλει ή να το αγοράσει ανά πάσα στιγµή, αν αυτό επιθυµεί.

Η FlexCar ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2018. Ο Κωνσταντίνος, µετά τις σπουδές του στο ΟΠΑ, ξεκίνησε να εργάζεται από τα 21 του σε πολυεθνικές εταιρείες, σε θέσεις marketing και brand management (BP, Coca-Cola Company). Στα 24 έγινε αποδεκτός για µεταπτυχιακές σπουδές στο LSE, όπου υπήρξε ιδρυτής  του Ethical Finance Society (EFS) του Πανεπιστηµίου. Τιµήθηκε µε τον τίτλο του επίτιµου προέδρου του EFS, ενώ παράλληλα πραγµατοποίησε τη µεταπτυχιακή του διατριβή, µε θέµα τις µεταρρυθµίσεις του συστήµατος υγείας στην Ελλάδα. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του, αποφάσισε, σε πείσµα των καιρών, να επιστρέψει στη χώρα µας, ιδρύοντας τη FlexCar µε έδρα την Αθήνα.

Το εγχείρηµα της FlexCar έχει γίνει ήδη δεκτό µε ενθουσιασµό από τους καταναλωτές, ενώ µέσα σε ελάχιστους µήνες λειτουργίας δύο από τα µεγαλύτερα ελληνικά venture capitals (Venture-Friends και Uni.Fund) επιβράβευσαν την προσπάθεια, επενδύοντας στη startup ποσό ύψους 1,5 εκατ. ευρώ µέσω ΑΜΚ, το οποίο θα προωθηθεί αφενός για τη δηµιουργία νέων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα, αφετέρου για επέκταση της εταιρείας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, µε πρώτο στόχο την Ιταλία.

Πηγή: Forbes.com