Όλγα Κωνσταντακοπούλου: Οι σωστές προσλήψεις γίνονται από… αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης

    Από: Startup Team

Η ενάσχολησή της με το ανθρώπινο δυναμικό ξεκίνησε από πολύ µικρή ηλικία, εργαζόµενη στην οικογενειακή επιχείρηση. Η εµπειρία στη διαχείριση και στελέχωση οµάδων κατέδειξε στην Όλγα ότι έλειπαν τα κατάλληλα εργαλεία, µε την εύρεση ταλαντούχων υποψηφίων να αποτελεί µια εξαιρετικά χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία. Έτσι, σε ηλικία 18 χρονών, ίδρυσε µαζί µε δύο συναδέλφους της τη startup HireFlows. Οι γνώσεις της Όλγας, µάλιστα, στον προγραµµατισµό τής επέτρεψαν να δηµιουργήσει την αρχική µορφή της πλατφόρµας µόνη της, λαµβάνοντας και την πρώτη της χρηµατοδότηση.

Ειδικότερα, η HireFlows είναι µια πλατφόρµα διαχείρισης ανθρωπίνου δυναµικού που αυτοµατοποιεί τη διαδικασία της πρόσληψης µέσω αλγορίθµων τεχνητής νοηµοσύνης. Ο αλγόριθµος είναι καινοτόµος, αφού αξιοποιεί δεδοµένα από διάφορες πηγές για το προφίλ του υποψηφίου, καθώς και επιστηµονικά µοντέλα πρόβλεψης οργανωσιακής συµπεριφοράς για την αξιολόγηση του τρόπου σκέψης και του µελλοντικού culture fit του υποψηφίου. Σκοπός είναι ο αλγόριθµος να επεξεργάζεται βιογραφικά σε 25 γλώσσες έως το 2020.

Στα 20 της η Όλγα “σήκωσε” χρηµατοδότηση 150.000 ευρώ για τη Hireflows από ευρωπαϊκά venture capitals και επέκτεινε τη δουλειά της startup στο Τόκιο, όπου συναντά µεγάλη επιτυχία. Η εταιρεία έχει διακριθεί σε παγκόσµιους διαγωνισµούς επιχειρηµατικότητας, όπως είναι το Startup Battle του Web Summit και το Startup World Cup. Επίσης, η Όλγα είναι σηµαντικό µέλος του προγράµµατος Codegirls, που σήµερα υποστηρίζεται από την αµερικανική πρεσβεία και προωθεί τις θετικές επιστήµες και τον προγραµµατισµό –STEM– σε κορίτσια έως 16 ετών που ζουν σε επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας.

Πηγή: Capital.gr