Ψήφο εμπιστοσύνης στην Αθήνα δίνουν οι startuppers

    Από: Startup Team

Τη δημοτικότητά της ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πόλεις, που προτιμούν οι ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων για να εγκαταστήσουν μια startup, αυξάνει η Αθήνα. Σύμφωνα με την έρευνα “Startup Heatmap Europe 2023”, οι startuppers τοποθετούν την Αθήνα στην 22η θέση της λίστας με τα 50 πιο δημοφιλή οικοσυστήματα, για να ιδρύσει κανείς μια νεοφυή εταιρεία στην Ευρώπη.

Η βαθμολογία που συγκεντρώνει η ελληνική πρωτεύουσα είναι 69%, επίδοση που την κατατάσσει στους ανερχόμενους ελκυστικούς προορισμούς για τους founders. Όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία, πρόκειται για τη μεγαλύτερη βαθμολογία, που έχει αποσπάσει διαχρονικά η Αθήνα στην αξιολόγηση του “Startup Heatmap Europe”, το οποίο συντάσσει ετησίως η εταιρεία DEEP Ecosystems από το 2016.

Η εξέλιξη του οικοσυστήματος είναι σημαντική, αν ληφθεί υπόψη ότι το 2017 το αντίστοιχο σκορ που συγκέντρωνε η Αθήνα ήταν μόλις 24%. “Η Αθήνα εκμεταλλεύεται καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις τα κονδύλια για την καινοτομία, καθώς βρίσκεται στη 10η θέση στην κατά κεφαλήν χρηματοδότηση της Ε.Ε. σε αυτό το πεδίο. Αυτό αποτελεί μια εξήγηση για την πρόσφατη ανάπτυξη του οικοσυστήματος και τη μετάβασή του από αυτά που παρουσιάζουν αργή ανάπτυξη σε αυτά με μέτρια ανάπτυξη”, επισημαίνει η ανάλυση “Startup Heatmap Europe 2023”.