Spaceprk: Ένα… Airbnb για τον Sin Boy, τους Onirama και το «Καφέ της Χαράς»

    Από: Startup Team

Ο Sin Boy συζητούσε με τους διαχειριστές μιας αποθήκης στον Μαραθώνα, προκειμένου να γυρίσει το video clip του περίφημου «Mama», αλλά τελικά επέλεξε να το κάνει σε στούντιο. Λίγες εβδομάδες μετά, επέστρεψε για να συστήσει τον χώρο στον φίλο του, επίσης διάσημο ράπερ, Illeoo, και ήταν μαζί του όταν εκείνος έκανε εκεί τα γυρίσματα του video clip του τραγουδιού «Kontra».

Ένα ιδιωτικό γκαράζ στα όρια Αγίας Παρασκευής και Χολαργού αποτέλεσε τον ιδανικό χώρο για τον Θοδωρή Μαραντίνη των Onirama που γύρισε εκεί το video clip του τελευταίου του τραγουδιού, «Πρώτος Φεύγω». Βίλες των βορείων προαστίων παρέχουν το ιδανικό σκηνικό για τα γυρίσματα σκηνών στα σίριαλ «Μη Ψαρώνεις» και «Γυναίκα Χωρίς Όνομα» του ΑΝΤ1, ενώ ένα πέτρινο σπίτι στα νότια προάστια μάλλον θα χρησιμοποιηθεί από τον Χάρη Ρώμα και το επιτελείο του για το πολυαναμενόμενο come back του «Καφέ της Χαράς».

Όλα τα παραπάνω ακίνητα μισθώθηκαν από παραγωγούς και καλλιτέχνες μέσω του Spaceprk, της νεοφυούς πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης ανοιχτών και στεγασμένων χώρων για εκδηλώσεις, που δημιούργησε και «τρέχει» από τον περασμένο Φεβρουάριο η Ζέτα Νικολακοπούλου. Το αποκαλούμενο και ως «Airbnb των εκδηλώσεων» αποτελεί ένα success story σε μεγέθη που ούτε η ίδια περίμενε. Μόλις επτά μήνες μετά το ξεκίνημά της, η πλατφόρμα διαθέτει σήμερα 120 ακίνητα προς ενοικίαση, ενώ έχει διεθνοποιηθεί και διαχειρίζεται χώρους από το Εκουαδόρ και τη Χιλή ως την Ινδία.

«Η ανταπόκριση είναι εντυπωσιακή. Από τις πρώτες μέρες που ανέβηκε η πλατφόρμα, δέχομαι καταιγισμό από αιτήματα ενδιαφερόμενων, ενώ κάθε φορά που προστίθεται ένας χώρος προς διάθεση μισθώνεται σε χρόνο ρεκόρ», λέει στο ethnos.gr η κυρία Νικολακοπούλου, από το σταντ της στο Digital Greece, όπου παρουσιάζει τις καινοτόμες υπηρεσίες της μαζί με άλλες 100 startup επιχειρήσεις στους επισκέπτες της 84ης ΔΕΘ.

Από μισογκρεμισμένα σπίτια μέχρι χωράφια με λεβάντα

Μέσω του Spaceprk νοικιάζονται με τη μέρα ή και με την ώρα βίλες, διαμερίσματα, χωράφια, οικόπεδα, κήποι, πισίνες, ταράτσες, γκαράζ, υπόγεια, αποθήκες, χώροι γραφείων, σκάφη αναψυχής και πολλοί άλλοι χώροι. Αντίστοιχα ποικίλες είναι οι δραστηριότητες για τις οποίες θα τις χρειαστεί ο μισθωτής: Ένα παιδικό πάρτι ή reunion παλιών συμμαθητών, γυρίσματα για σίριαλ, τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, video clips, διαφημίσεις, φωτογραφήσεις, γιόγκα ή ομαδικές προπονήσεις κ.ά.

Οι τιμές μπορούν να ξεκινήσουν από 200 ευρώ την ημέρα για τη μίσθωση ενός διαμερίσματος στα Πατήσια για την φιλοξενία ενός πάρτι και να φτάσουν ως τις 9.000 ευρώ/ημέρα για ένα wedding event σε μια πολυτελή βίλα στη Μύκονο.Στα προς διάθεση ακίνητα περιλαμβάνεται ακόμα και ένα χωράφι 12 στρεμμάτων με καλλιέργεια λεβάντας, που ενδείκνυται για φωτογράφηση νεόνυμφων, αλλά και κοινόχρηστες ταράτσες στο κέντρο της Αθήνας με θέα την Ακρόπολη, ιδανικές για συνεδρίες γιόγκα και όχι μόνο.

Πρόσφατα, ο ιδιοκτήτης ενός μισογκρεμισμένου σπιτιού στου Ψυρρή εξασφάλισε 250 ευρώ άκοπα, διαθέτοντας για μερικές ώρες τον χώρο του για το γύρισμα ενός video clip μιας νεαρής τραγουδίστριας.

Ένα παιδικό απωθημένο

Η Ζέτα Νικολακοπούλου, που εργάζεται τα τελευταία 14 χρόνια στα Ελληνικά Πετρέλαια, εμπνεύστηκε την ιδέα για τη δημιουργία της πλατφόρμας από ένα γεγονός και ένα παιδικό απωθημένο: Το γεγονός ήταν η αποτυχημένη προσπάθεια της ίδιας και της αδελφής της να βρουν έναν εναλλακτικό χώρο για τη διοργάνωση παιδικού πάρτι για το ανίψι της. Το απωθημένο ήταν η επιθυμία της από παιδί να βρίσκεται πίσω από τις κάμερες και να παρακολουθεί πώς γυρίζονται ταινίες, σίριαλ και τηλεοπτικές παραγωγές. Με την ίδρυση της startup πέτυχε και τα δυο, με απρόσμενη και για την ίδια επιτυχία. Το διαδίκτυο της επέτρεψε να απευθυνθεί πλέον σε παγκόσμιο κοινό. Η πλατφόρμα λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με αυτόν του Airbnb και του booking, με την ίδια θα παίρνει ως προμήθεια το 15% του μισθώματος.

Οι 15 από τους 120 προς διάθεση χώροι είναι στο εξωτερικό, και στις χώρες ΗΠΑ, Χιλή, Εκουαδόρ και Ινδία, ενώ σύντομα αναμένεται να προστεθούν ακίνητα σε Τσεχία, Βουλγαρία, Ισπανία, Αυστρία, Αγγλία, Ελβετία, Σουηδία και Αίγυπτο.

Το Northeastrern University της Βοστώνης έχει αναθέσει σε φοιτητές του να εξασκηθούν στην συγκεκριμένη εφαρμογή στο πλαίσιο της πρακτικής τους εξέτασης.

Πηγή: ethnos.gr