Sustainable Venture Development: Νέο bootcamp από το SDG House Greece, τη νέα πρωτοβουλία της Ολλανδικής Πρεσβείας και του Orange Grove

    Από: Startup Team

Η νέα πρωτοβουλία της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και του Orange Grove, το SDG House Greece, προσκαλεί startups και νέους επιχειρηματίες οι οποίοι ενδιαφέρονται να ενσωματώσουν έναν ή περισσότερους από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης στο επιχειρηματικό τους μοντέλο, να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 15 Ιουνίου 2022 στο πρώτο “Sustainable Venture Development” bootcamp, το οποίο διοργανώνουν στις 4-8 Ιουλίου 2022.

Κατά τη διάρκεια του πενθήμερου bootcamp, οι συμμετέχουσες ομάδες θα εξοικειωθούν σε βάθος με τις διαφορετικές διαστάσεις και τάσεις στη βιώσιμη επιχειρηματικότητα, θα μετρήσουν το δείκτη βιωσιμότητάς τους και θα αναλύσουν προκλήσεις, εργαλεία και ευκαιρίες για να το βελτιώσουν. Παράλληλα, θα εξεταστούν παραδείγματα από νεοφυείς επιχειρήσεις, σε διαφορετικούς τομείς της οικονομίας, που έχουν ενσωματώσει με επιτυχία έναν ή περισσότερους από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης στο επιχειρηματικό τους μοντέλο ή/και στο τελικό τους προϊόν. Οι ομάδες θα δουλέψουν πάνω στο δικό τους επιχειρηματικό μοντέλο και μέσα από τα εντατικά αυτά workshops και την κατ’ ιδίαν συμβουλευτική, θα συντάξουν ένα νέο action plan για το πώς θα γίνουν πιο βιώσιμες, καθώς αναπτύσσονται, και θα παράγουν θετικό αποτύπωμα στην οικονομία και την κοινωνία.

Εγχειρήματα από όλους τους τομείς, κερδοσκοπικού ή μη σκοπού, ενθαρρύνονται να υποβάλλουν αίτηση.  Ιδανικά οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν πρώτα έσοδα ή να βρίσκονται πολύ κοντά σε αυτό το επίπεδο ωριμότητας. Το bootcamp θα πραγματοποιηθεί σε hybrid μορφή στα γραφεία του Orange Grove, καθημερινά μεταξύ 16:00-20:00 ενώ στη διάρκεια της ημέρας οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν κατ’ ιδίαν συμβουλευτική.

Οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους, αλλά και να μάθουν περισσότερες πληροφορίες στο www.sdghousegreece.eu/apply-now/   Προθεσμία υποβολών: 15 Ιουνίου 2022.