Το Ταμείο «Φαιστός» επενδύει στην καινοτόμα τεχνολογική εταιρεία SafeSize

    Από: Startup Team

Η 5G Ventures ανακοινώνει ότι το Επενδυτικό Ταμείο «Φαιστός» συμμετείχε μαζί με διεθνείς επενδυτές, κυρίως  από την Ευρώπη, στον νέο γύρο χρηματοδότησης (Series A+) της ελληνικής εταιρείας SafeSize. Η εταιρεία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών (hardware & software)  που αντιμετωπίζουν υπαρκτές προκλήσεις  στην αγοραστική εμπειρία υποδημάτων.

Τα νέα κεφάλαια θα επενδυθούν στην έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογικών λύσεων που λειτουργούν σε περιβάλλον retail και εκμεταλλεύονται τις τεχνολογικές δυνατότητες των προηγμένων δικτύων 5G, καθώς και στην ενίσχυση της παρουσίας της SafeSize στις διεθνείς αγορές.

Η SafeSize έχει αναπτύξει μία καινοτόμα τεχνολογία με την οποία ο καταναλωτής βρίσκει το  ακριβώς κατάλληλο μέγεθος παπουτσιού για το πόδι του. Αναλυτικά, ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το εξελιγμένο ScanMate 3D foot scanner της SafeSize, το οποίο βρίσκεται σε επιλεγμένα φυσικά καταστήματα, ώστε να δημιουργήσει ένα τρισδιάστατο ψηφιακό αντίγραφο του ποδιού του. Ο αλγόριθμος της SafeSize «δοκιμάζει» όλα τα παπούτσια στο πόδι του καταναλωτή και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα προσφέρει προσωποποιημένες προτάσεις για παπούτσια με άψογη εφαρμογή. Αντίστοιχα για τις περιπτώσεις online αγορών, η SafeSize έχει αναπτύξει την εφαρμογή FitMate, με την οποία ο καταναλωτής μπορεί να δημιουργήσει το ψηφιακό αντίγραφο του ποδιού του χρησιμοποιώντας την κάμερα του smartphone του και ακολούθως να επιλέξει το κατάλληλο νούμερο παπουτσιού.

Η SafeSize έχει επίσης αναπτύξει μια μοναδική τεχνολογία τρισδιάστατης σάρωσης παπουτσιών με την οποία δημιουργεί 3D απεικονίσεις για όλα τα παπούτσια που κυκλοφορούν στην αγορά. Κάθε χρόνο οι εννέα μονάδες της SafeSize σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική δημιουργούν ψηφιακές απεικονίσεις για περισσότερα από 1,5 εκατ. παπούτσια κάθε τύπου. Η SafeSize είναι η μόνη εταιρεία στον κόσμο με δική της βάση δεδομένων για τις εσωτερικές διαστάσεις των παπουτσιών.

Η λύση της SafeSize έχει βοηθήσει περισσότερους από 20 εκατ. καταναλωτές σε όλο τον κόσμο να κάνουν την κατάλληλη επιλογή παπουτσιού. Η εταιρεία διατηρεί γραφεία σε Ελλάδα, Ολλανδία, Σλοβενία, Κίνα και πρόσφατα επέκτεινε την επιχειρηματική της δραστηριότητα σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Διαθέτει πελάτες σε 50 χώρες και σε αυτούς περιλαμβάνονται μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων με είδη υπόδησης όπως οι Intersport, Decathlon, Sports Direct, CCC και Xebio.

Επιπλέον, το 2021 η SafeSize προχώρησε στην ίδρυση Κέντρου Καινοτομίας και Ανάπτυξης στην Αθήνα, με βασικό αντικείμενο τον σχεδιασμό νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

Οι τεχνολογικές λύσεις που έχει αναπτύξει η SafeSize συμβάλουν στη μείωση των επιστροφών σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα,  βελτιώνουν σημαντικά την αγοραστική εμπειρία των καταναλωτών και προστατεύουν το περιβάλλον καθώς αποφεύγεται η άσκοπη μετακίνηση εμπορευμάτων.

Πρόσφατα η εταιρεία κέρδισε το βραβείο «Εξωστρέφειας και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης» του Elevate Greece.