Το ταξίδι του European Startup Universe ολοκληρώνεται

    Από: Startup Team

“Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι νά ‘ναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.”(«Ιθάκη», Κ.Π.Καβάφης). Μέσα από αυτόν τον στίχο του Καβάφη το European Startup Universe ξεκίνησε το ταξίδι του έχοντας ως πλοία 8 χώρες και πλήρωμα 1500 ιδρύτες, περισσότερες από 600 Νεοφυείς επιχειρήσεις και με οδηγούς σε αυτή την περιπέτεια 93 ομιλητές και 142 ειδικούς στον χώρο των νεοφυών επιχειρήσεων.

Στην οργανωτική επιτροπή του ESU συμμετείχαν οργανισμοί από την Ρουμανία, την Σλοβενία, την Κροατία, την Ουγγαρία, την Κύπρο, το Λουξεμβούργο, την Ισπανία και την Ελλαδα.

Το ESU σαν πρωτοβουλία αποτελείται από 8 επιμέρους εθνικά προγράμματα όπου οι συμμετέχοντες, ιδρύτες και startups, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευκαιρίες χρηματοδότησης για την startup τους.

Tο ESU ξεκίνησε το ταξίδι του τον Δεκέμβριο του 2021 με αποκορύφωμα το εκπαιδευτικά προγράμματα του που έλαβαν χώρα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2022. Τα εν λόγω προγράμματα σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν σε εθνικό επίπεδο ταυτοχρόνως, μέσα από την χρήση της πλατφόρμας Founderhood.

Μολονότι τα προγράμματα απευθύνονταν σε ιδρυτές tech startup της ΕΕ που βρίσκονται σε πρώιμα στάδια, κατά τη διάρκεια της περιόδου των εγγραφών και αντιλαμβανόμενοι την κρίση στην Ουκρανία, οι διοργανωτές αποφάσισαν να ανοίξουν τις εγγραφές και σε ουκρανικές startup, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του νεοφυούς οικοσυστήματος της Ουκρανίας.

Μέσα από τα προγράμματα, οι συμμετέχουσες startup εταιρείες είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε μία σειρά από δραστηριότητες όπως:

  • Office hours: Εβδομαδιαία διαδικτυακά Q&A talks με τους καταξιωμένους Ευρωπαίους ιδρυτές startup και επενδυτές που δραστηριοποιούνται διεθνώς
  • Community – Forums επικοινωνίας
  • 1on1 Meetings: οι συμμετέχοντες ιδρυτές είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν διαδικτυακά και να συμβουλευτούν Ευρωπαίους experts, οι οποίοι εργάζονται για τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκόσμια (Facebook, Google, IBM, Salesforce, Netflix, MIT, Harvard etc.)
  • Εκπαιδευτικό υλικό
  • Perks: Αποκλειστικές προσφορές ή και δωρεάν διάθεση υπηρεσιών και startup εργαλείων
  • Workshops: θεματικά εργαστήρια που απασχολούν μία startup στα αρχικά της στάδια, όπως το Team Building, Product Development, Business Development, Fundraising, κτλ.

Ως αποτέλεσμα, αυτή την στιγμή 100 Startups που παρουσίασαν τα απαιτούμενα progress reports, έχουν την δυνατότητα να συναντηθούν με Angel Investors ώστε να διεκδικήσουν χρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους 15 εκατομμυρίων Ευρώ.

Το επόμενο ραντεβού του ESU δίνεται στο πλαίσιο του τριήμερου Closing Conference που θα λάβει χώρα Οnline και στην Κρήτη στις 5-7 Μαΐου 2022. Περισσότερες πληροφορίες για την συμμετοχή σας και το πρόγραμμα της δράσης θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: bit.ly/ESUConference

Η πρωτοβουλία European Startup Universe τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτρόπου Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Mariya Gabriel (European Commission), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (European Committee of the Regions) και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (European Parliament). Πρέσβης της πρωτοβουλίας είναι η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ