Summer School στην Τεχνόπολη από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου – Για έφηβους-ες 12-14 ετών

    Από: Startup Team
summerschool

Μετά την περσινή επιτυχία, το πιο συναρπαστικό summer school για έφηβους και έφηβες επιστρέφει στην καρδιά της πόλης, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, από τις 25 Ιουνίου μέχρι και τις 28 Ιουνίου 2024.

 

Για δεύτερη χρονιά, η ομάδα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων Καρπός, γεμίζουν το καλοκαίρι των νέων ηλικίας 12 έως 14 ετών με άφθονες δημιουργικές ιδέες, μέσα από ένα μοναδικό summer school που προσφέρει στους συμμετέχοντες και στις συμμετέχουσες μια πρώτη επαφή με την τέχνη της φωτογραφίας, ενθαρρύνοντας παράλληλα την καλλιτεχνική τους έκφραση και τη δημιουργικότητά τους και προωθώντας τη συνεργασία και την ανταλλαγή ιδεών μέσα από ομαδικά projects.

Το summer school εφήβων «Φωτογραφίζοντας το Γκάζι!» έρχεται από την Τρίτη 25 έως την Παρασκευή 28 Ιουνίου, από τις 09:30 έως τις 15:00, για τέσσερις ημέρες γεμάτες βιωματικά εργαστήρια. Με τη χρήση ψηφιακών μέσων (φωτογραφική μηχανή DSLR και κάμερα κινητού), οι συμμετέχοντες/ουσες θα δημιουργήσουν τη δική τους φωτογραφική έκθεση με θέμα την Τεχνόπολη, αντλώντας έμπνευση από την ξεχωριστή βιομηχανική αρχιτεκτονική των κτιρίων του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας. Τα έργα τους θα παρουσιαστούν μέσα στο πιο σύγχρονο κτίριο του εργοστασίου φωταερίου, το Νέο Υδαταέριο, που διατηρεί σχεδόν ακέραιο τον μηχανολογικό του εξοπλισμό.

Με οδηγό τη βραβευμένη σκηνοθέτιδα, Μαρία Λεωνίδα, και την έμπειρη ομάδα του Καρπού, τη φωτογράφο Αναστασία Βλαχάκη και την animator Μαργαρίτα Σιμοπούλου, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τα μυστικά της φωτογραφίας, θα παίξουν με το φως και τη σκιά και θα ανακαλύψουν τα κτίρια του παλιού εργοστασίου που αντιπροσωπεύουν τη βιομηχανική αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα.