Συμμετοχή της MaGOS σε 3 EU προγράμματα και 2 accelerators

    Από: Startup Team

Η σκληρή δουλειά και η αφοσίωση στο όραμα πάντα αποδίδουν. Η MaGOS (Quanta & Qualia), ομάδα του 2ου κύκλου του ADL, το έχει κάνει πράξη και αυτό φαίνεται από τις τελευταίες της επιτυχίες. Η συμμετοχή της σε τρία από τα πιο σημαντικά ευρωπαϊκά προγράμματα και δύο accelerators: Headstart Programme 2019 της EIT Health, X4all, EU Project Trinity, STARTUP3 και InvestHorizon.

Η  ομάδα έχει δημιουργήσει ένα προηγμένο τεχνολογικό εργαλείο, το MaGOS, ένα wearable “γάντι” με το οποίο ο χρήστης αλληλεπιδρά άμεσα με το ψηφιακό περιβάλλον χρησιμοποιώντας τα χέρια του, ενώ θα συνδέεται με μια συσκευή VR – εικονικής πραγματικότητας. Με την επιλογή της στις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, θα έχει την ευκαιρία να επενδύσει στην τεχνολογία που αναπτύσσει με οικονομική στήριξη, θα έχει συμβουλευτική υποστήριξη από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου και πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο δίκτυο και επικοινωνία με επενδυτές και μεγάλους οργανισμούς για ενδεχόμενες συνεργασίες.

  • Headstart Programme 2019 – EIT Health (25k €)
    Κατά τη διάρκεια του προγράμματος η Quanta & Qualia θα έχει την ευκαιρία να επενδύσει ακόμη περισσότερο στην τεχνολογία MAGOS, αναλύοντάς την εφαρμογή της στον ιατρικό κλάδο και πιο συγκεκριμένα στο τομέα της αποκατάστασης της λειτουργίας δακτύλων / χεριών με μια πλατφόρμα που θα παράγει κλινικά δεδομένα για τις κινήσεις τους.
    Στοχεύει να βοηθήσει τόσο τους ασθενείς όσο και τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και πιο συγκεκριμένα, οι ασθενείς να φορούν αυτά τα «γάντια» και μέσα από αυτή τη σύνδεση να παρέχονται άμεσα δεδομένα στον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης, βοηθώντας στην ταχύτερη και ακριβέστερη ανάλυση τόσο της κατάστασης όσο και της προόδου αυτών.*Περισσότερες πληροφορίες στο bit.ly/3e5bE6F
  • Στις 8 top ομάδες στο XR4ALL (50k €)
    Κατάταξη θέση από 90 αιτήσεις
    Μέσω του προγράμματος, η ομάδα θα δημιουργήσει ένα νέο τεχνολογικό εργαλείο, πιο αναβαθμισμένο.  Θα δοθεί η δυνατότητα να δημιουργηθούν εφαρμογές οι οποίες δεν ήταν δυνατόν να δημιουργηθούν έως σήμερα,  λόγω του τεχνολογικού περιορισμού και θα υπάρχει η ευκαιρία να υλοποιηθούν πιλοτικές εφαρμογές στο πεδίο και demo του προϊόντος.
    Στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργηθεί ένα οργανωμένο community στο XR με στόχο η Ευρώπη να είναι πιο ανταγωνιστική και να δημιουργηθούν συνέργειες. Το XR4ALL , συγχρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας «Horizon 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προβλέπει την παροχή οικονομικής στήριξης και με ανοιχτή πρόσκληση κάλεσε ερευνητικές και ακαδημαϊκές ομάδες από διαφορετικούς οργανισμούς για την ανάπτυξη νέων, προηγμένων τεχνολογικών λύσεων.
  • *Περισσότερα στο bit.ly/2Dp80rX
  • To EU Project Trinity  (300k €)
    Επιλέχθηκαν 14 από 115 προτάσειςΗ Quanta & Qualia σε συνεργασία με το Ισπανικό κέντρο έρευνας στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας (CTAG) θα αναπτύξουν την εφαρμογή της τεχνολογίας MAGOS για τον προγραμματισμό αρθρωτών ρομποτικών συστημάτων και μέσω των δεδομένων που αυτό παράγει, θα έχει ως αποτέλεσμα το προγραμματισμό ρομπότ για περίπλοκα σενάρια (όπως αυτά που περιλαμβάνουν χειρισμό με ανθρώπινα χέρια).
  • *Περισσότερα στο trinityrobotics.e
  • STARTUP3 Accelerator – μέρος του Horizon2020
    Ανάμεσα στις top 25 deep-tech startups

    Μετά από το open call το οποιο προσέλκυσε 36 χώρες, η MaGOS διακρίθηκε ανάμεσα σε 250 αιτήσεις και επιλέχθηκε ως μια από τις 25 τεχνολογικές startups οι οποίες θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Ο στόχος του προγράμματος είναι να προετοιμάσει τις ομάδες για χρηματοδότηση. Παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη, επικοινωνία με επενδυτές και με μεγάλες εταιρίες για συνεργασία.*Περισσότερα στο bit.ly/2ZLvheY
  • InvestHorizon Accelerator June 2020
    Ξεχώρισε αναμεσα σε 65 SMEs (118 αιτήσεις από 25 χώρες)Σκοπός τους είναι να εντοπίζουν φιλόδοξους επιχειρηματίες που ξεχωρίζουν και δημιουργούν λύσεις deep tech, μέσα από συγκεκριμένο coaching και mentoring, βοηθώντας τους εξελίξουν το προϊόν τους.
    Συνεργασία European Commision και EUREKA
    Το πρόγραμμα επιλέγει deep tech εταιρείες με προοπτικές για εμπορευματοποίηση. Είναι δωρεάν για τις ομάδες.
    Ο στόχος του προγράμματος είναι να προετοιμάσει τις ομάδες για χρηματοδότηση. Παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη, επικοινωνία με επενδυτές και με μεγάλες εταιρίες για συνεργασία.

    *Περισσότερα στο bit.ly/3iDzIkG

    Πηγή: Athensdigitallab.gr