Συνεργασία Carrefour – Uber Eats για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών delivery λόγω lockdown στη Γαλλία

    Από: Startup Team

Η δυνατότητα να βρει κανείς ένα κενό στις κατ’ παραδόσεις παραγγελιών από αλυσίδα σούπερ μάρκετ έχει καταστεί καθημερινό πρόβλημα λόγω του lockdown για πολλά νοικοκυριά στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, η γαλλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Carrefour φαίνεται να βρήκε τη λύση, καθώς προχώρησε σε συνεργασία με την Uber Eats ώστε να παρέχει παραδόσεις προϊόντων πρώτης ανάγκης εντός 30 λεπτών.

Η υπηρεσία θα ξεκινήσει πιλοτικά στις 6 Απριλίου και θα είναι διαθέσιμη μέσω 15 καταστημάτων της Carrefour στην περιοχή του Παρισιού, σύμφωνα με το Reuters. Οι πελάτες του γαλλικού κολοσσού θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τις παραγγελίες τους μέσω της εφαρμογής ή της ιστοσελίδας της Uber Eats, καθώς και τηλεφωνικά από τις 11:00 το πρωί έως και τις 11.00 το βράδυ. Μεταξύ άλλων, θα μπορούν να παραγγείλου προϊόντα καθαρισμού καθώς και είδη παντοπωλείου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Les Echos, η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα όπου θα ξεκινήσει πιλοτικά η συνεργασία της Carrefour με την Uber Eats. Όλες οι παραδόσεις θα συμμορφώνονται με τις κατευθυντήριες οδηγίες που αφορούν την προστασία της υγείας των πολιτών και τις παραδόσεις τροφίμων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ η Uber Eats δεν θα χρεώνει έξοδα αποστολής -που συνήθως κυμαίνονται στα 3,50 ευρώ- για τις παραγγελίες από την Carrefour.

Σημειώνεται ότι πέραν της Γαλλίας, η Uber Eats δραστηριοποιείται επίσης σε τρεις ακόμη από τις μεγαλύτερες αγορές της Carrefour, τη Βραζιλία, την Ισπανία και την Ιταλία. Δεδομένου δε ότι στις δύο τελευταίες, Ισπανία και Ιταλία, τα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ είναι πολύ πιο αυστηρά από ό,τι στη Γαλλία, δεν αποκλείεται η συνεργασία των δύο εταιρειών να επεκταθεί και εκεί.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί, ότι η συνεργασία Carrefour – Uber Eats δεν είναι η πρώτη που έχει συναφθεί μεταξύ αλυσίδων σούπερ μάρκετ και εταιρειών delivery τροφίμων, από τότε που ξεκίνησε η πανδημία του SARS-CoV-2. Η techradar ανέφερε ότι παρόμοια συμφωνία έχουν συνάψει η αλυσίδα Marks and Spencer για τα καταστήματά της που βρίσκονται σε πρατήρια της BP με την Deliveroo, στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την παράδοση βασικών ειδών διατροφής σε πελάτες.

Πηγή: Capital.gr