TEDxPatras 2023 – Bridging Within: Εναλλακτικές Προοπτικές, Καινοτομία και Διάλογος για το Μέλλον

    Από: Startup Team
TEDxPatras 2023

Στις 9 Δεκεμβρίου 2023, στην εναλλακτική σκηνή του TEDxPatras με θέμα “Bridging Within”, πραγματοποιήθηκε μια σειρά συζητήσεων που αφορούσαν την τεχνολογία, την επιστήμη και την κοινωνία. Το κεντρικό μήνυμα ήταν η αναγνώριση της σημασίας επιλογής δύσκολων αλλά ουσιαστικών δρόμων για την εξερεύνηση νέων δυνατοτήτων.

Η εναλλακτική σκηνή φιλοξένησε ενδιαφέροντες διαλόγους, με έμφαση στην ανάγκη για γεφύρωση τεχνολογικών χασμάτων. Συζητήθηκε η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα και την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων.

Ένα άλλο βασικό θέμα ήταν η συνεχής εκπαίδευση και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων σε έναν κόσμο που η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία. Το upskilling και η καινοτομία αναδείχθηκαν ως κλειδιά για την προώθηση νέων ιδεών και τη μετατροπή τους σε πραγματικά προϊόντα.

Στα fireside chats, εξετάστηκαν ζητήματα όπως η ενεργειακή μετάβαση, η ανάγκη για βιώσιμες λύσεις και ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης. Επιπλέον, η συζήτηση για την ενεργειακή δημοκρατία επισήμανε τη σημασία της ενεργού συμμετοχής των πολιτών στην παραγωγή και κατανάλωση ενέργειας.

 

Σημαντικό ρόλο στις συζητήσεις έπαιξε και η γυναικεία ενδυνάμωση, με επικέντρωση στην αντιμετώπιση προκαταλήψεων και την ενίσχυση της θέσης των γυναικών σε ηγετικές θέσεις.

Η κλιματική αλλαγή και οι προκλήσεις της απασχόλησαν επίσης τη διοργάνωση. Η συζήτηση γύρω από την κυκλική οικονομία και την αξιοποίηση των αποβλήτων τόνισε την ανάγκη για πιο βιώσιμες πρακτικές.

Παρουσιάστρια της Εναλλακτικής Σκηνής ήταν η δημοσιογράφος, Νατάσα Πατρινού.

Το TEDxPatras 2023 αποτέλεσε μια μέρα γεμάτη έμπνευση, προσφέροντας πολύτιμες προοπτικές και λύσεις για τις σημαντικότερες προκλήσεις της εποχής μας.