Θα ξεπεράσουν τα $2,3 τρις εως το 2023 οι παγκόσμιες δαπάνες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

    Από: Startup Team

Τον ρυθμό στην παγκόσμια αγορά Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) δίνει ο ψηφιακός μετασχηματισμός, ο οποίος συγκεντρώνει όλο και μεγαλύτερο τμήμα των συνολικών δαπανών για ΤΠΕ. Έως το 2023, οι παγκόσμιες δαπάνες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό θα ανέλθουν σε $2,3 τρις, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το ήμισυ των συνολικών δαπανών για ΤΠΕ. Μάλιστα, οι δαπάνες για τεχνολογίες που σχετίζονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό θα διευρύνονται, ετησίως, με μέσο ετήσιο ρυθμό της τάξης του 17,1% την περίοδο 2019-2023.

Σύμφωνα με σχετικό report της IDC (Worldwide Semiannual Digital Transformation Spending Guide), οι δαπάνες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό μόλις σε μία τετραετία από σήμερα, θα αποτελούν το 53% της παγκόσμιας αγοράς ΤΠΕ. “Το 2023 θα αποτελέσει ένα ορόσημο για την αγορά Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, υπό το σκεπτικό ότι οι δαπάνες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό θα ξεπεράσουν για πρώτη φορά αυτές για τους παραδοσιακούς τομείς του κλάδου. Αυτό αντικατοπτρίζει τη μεγαλύτερη δέσμευση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό από επιχειρήσεις, φορείς και πολίτες ανά τον κόσμο”, σημειώνουν οι αναλυτές της IDC.

Σύμφωνα με την ανάλυση της εταιρείας, ο κλάδος των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών (τράπεζες, ασφάλειες, επενδυτικές υπηρεσίες) είναι εκείνος που θα σημειώσει την ταχύτερη συνολική ανάπτυξη των δαπανών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, με μέσο ετήσιο ρυθμό της τάξης του 19%.

Ταχεία θα είναι η αύξηση των δαπανών για ψηφιακό μετασχηματισμό και στον τομέα των λιανικών πωλήσεων και των επαγγελματικών υπηρεσιών, που αναμένεται να “τρέξει” με 18% έως το 2023. Ο τρίτος ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας, όσον αφορά τη διεύρυνση των δαπανών για ψηφιακό μετασχηματισμό, θα είναι αυτός του Δημοσίου, με ρυθμό ανάπτυξης 17,1%.

Υπερδύναμη οι ΗΠΑ Οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την ανάλυση της IDC, θα είναι – από γεωγραφικής άποψης – η μεγαλύτερη αγορά αναφορικά με τις δαπάνες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, αντιπροσωπεύοντας περίπου το ένα τρίτο της συνολικής αξίας της αγοράς σε όλη την περίοδο της πρόβλεψης έως το 2023. Η βιομηχανία και ο τομέας των κατασκευών, οι επαγγελματικές υπηρεσίες και οι μεταφορές θα είναι οι πιο δυναμικοί τομείς, όσον αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό στις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, η Δυτική Ευρώπη θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη γεωγραφική αγορά το 2019 αναφορικά με τις δαπάνες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ακολουθούμενη στενά από την Κίνα, η οποία προβλέπεται να βρεθεί στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης μέχρι το 2023. Οι κλάδοι, που θα πρωταγωνιστήσουν στις δαπάνες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στη Δυτική Ευρώπη, θα είναι διακριτές κατασκευές, η λιανική πώληση και οι επαγγελματικές υπηρεσίες.

Στο μεταξύ, στην Κίνα, τις δαπάνες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό θα καθοδηγήσουν οι τομείς των κατασκευών και οι παραγωγικές βιομηχανίες.

Πηγή: cretalive.gr