the Architect Show: αναβαθμίζεται θεαματικά ο σημαντικότερος θεσμός της αρχιτεκτονικής και του design στην Ελλάδα

    Από: Startup Team
architectshow

Το the Architect Show, σταθερό σημείο αναφοράς της ελληνικής κοινότητας αρχιτεκτονικής και design, πλήρως ανανεωμένο και αναβαθμισμένο, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην επιτυχημένη πορεία του. Με μια περιεκτική παρουσίαση της νέας στρατηγικής και της οπτικής ταυτότητας του the Architect Show, που φιλοξενήθηκε στο εντυπωσιακό κτήριο του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, η διοργανώτρια Medexpo σηματοδότησε την νέα εποχή του θεσμού.

Συμπληρώνοντας ήδη αρκετά χρόνια ζωής, το the Architect Show έχει καθιερωθεί ως ο πιο ζωντανός θεσμός καινοτομίας, δημιουργικότητας και συνεργασίας για τους επαγγελματίες της αρχιτεκτονικής και του design στην Ελλάδα. Η διήμερη βιωματική εμπειρία, αποτελεί  κάθε χρόνο το σταθερό σημείο συνάντησης των δημιουργών, με την καινοτομία των νέων υλικών και τεχνολογιών,  προσκαλώντας τους επαγγελματίες και το ευρύτερο κοινό να τα ανακαλύψουν, να συνεργαστούν, να εμπνεύσουν και να εμπνευστούν.

Το φετινό the Architect Show, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2024 στο Metropolitan Expo  ανανεώνεται και αναβαθμίζεται μέσα από νέες διεθνείς και εγχώριες συνεργασίες. Την εξέλιξη αυτή και τα επόμενα βήματα προς το μέλλον, σηματοδοτεί η ολική αναμόρφωση της εικόνας του, με κεντρικό στοιχείο το νέο λογότυπο που σχεδίασε το Ciarmoli Queda Studio (CQS), το δημιουργικό γραφείο που ξεκίνησε από το Μιλάνο, μεταφέροντας την  δραστηριότητά τους και στην Αθήνα.  Όπως σχολίασε ο Simone Ciarmoli, ένα εκ των δύο ιδρυτικών μελών του CQS «Εμπνευσμένο από τις άπειρες δυνατότητες του αρχιτεκτονικού χώρου και τις διαχρονικές αξίες του Βauhaus, το νέο λογότυπο του the Architect Show αντανακλά το βάθος και τον δυναμισμό του θεσμού, καθώς και την αφοσίωσή του στη δύναμη της φαντασίας, την καινοτομία, την εξερεύνηση των υλικών και την αρχιτεκτονική αριστεία».

Παράλληλα παρουσιάστηκε και η νέα ειδική εγκατάσταση με τίτλο “Camera Con Vista”, η οποία θα ανοίξει το the Architect Show. Το project σχεδίασε και επιμελείται η ομάδα CQS σε συνεργασία με τη Luun (επιμέλεια φωτισμού) και την Εύα Παπαδημητρίου (σχεδιασμός εξωτερικών χώρων). Αναφερόμενος στο project αυτό, ο Miguel Queda, συνιδρυτής του CQS, τόνισε ότι «Η φετινή εγκατάσταση αντανακλά τη σχέση των προηγμένων υλικών και του design με τον καινοτόμο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Τα στοιχεία αυτά αποτελούν μια πρόσκληση προς αρχιτέκτονες, σχεδιαστές και επαγγελματίες του χώρου για να εξερευνήσουν νέες δυνατότητες και να υπερβούν τα παραδοσιακά όρια του σχεδιασμού. Έξι δωμάτια, έξι τοποθεσίες όπου οι επισκέπτες μπορούν, να εξερευνήσουν διαφορετικούς χώρους και τις δυνατότητές τους».

Ενισχύοντας τον ρόλο του ως μία δυναμική πλατφόρμα συνεργασίας και διαλόγου, το the Architect Show ανακοίνωσε και την έναρξη δύο νέων στρατηγικών συνεργασιών με τον φορέα αρχιτεκτονικής DOMa και τις ψηφιακές πλατφόρμες DAAily (ArchDaily και Designboom). Ο ιδρυτής του DOMa Πρόδρομος Παπαδόπουλος ανέφερε: «Στον DOMa έχουν κατά καιρούς προταθεί διάφορές συνεργασίες. Επιλέξαμε όμως να συνεργαστούμε με το the Architect Show, αναγνωρίζοντας τη διάρκεια και το βάθος του έργου που επιτελεί και επιθυμώντας να συμβάλλουμε και εμείς σε αυτά».

Τέλος, οι Κωνσταντίνος Κουτσαντωνάκης, Senior Business Developer και Timo Behrend, Head of Business Development in Europe, των DAAily platforms, οι οποίες δέχονται καθημερινά εκατομμύρια επισκέπτες με ενδιαφέρον για την αρχιτεκτονική και το design, ανέφεραν: «Είναι χαρά μας να συμμετέχουμε στο ανανεωμένο the Architect Show, αναλαμβάνοντας την διοργάνωση μέρους των ομιλιών στην ενότητα tAS talks. Με τον τρόπο αυτό υπηρετούμε το βασικό όραμα των  DAAily platforms που δημιουργήθηκαν για να εμπνέουν, να συνδέουν και να ενδυναμώνουν την αρχιτεκτονική κοινότητα όπως κάνει και το the Architect Show».

Η ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση έλαβε χώρα με φόντο τη φωτισμένη Ακρόπολη, στην ταράτσα ενός αρχιτεκτονικού τοπόσημου της πόλης, του Εθνικού Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Την εκδήλωση προλόγισε η Μαριάντζελα Αγγελοπούλου, συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Medexpo, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε χαιρετισμός από τον Ηλία Αγγελόπουλο, ιδρυτή της Medexpo και την κινητήρια δύναμη πίσω από το the Architect Show, ο οποίος και ανέφερε: «Tο the Architect Show δημιουργήθηκε από τη Medexpo με όραμα να προσφέρει έμπνευση και να αποτελεί σημείο αναφοράς για την αρχιτεκτονική κοινότητα. Η Ελλάδα, και ιδιαίτερα η Αθήνα, αποτελεί σήμερα έναν πόλο έλξης επενδύσεων, με σημαντικά έργα υψηλών απαιτήσεων, τόσο σε επίπεδο υλικών όσο και σε επίπεδο υπηρεσιών. Το the Architect Show, συμμετέχει ενεργά στον διάλογο, εξελίσσεται, καινοτομεί και δομεί γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ της κοινότητας των αρχιτεκτόνων και της αγοράς υλικών. Με το βλέμμα στο μέλλον, μεγαλώνουμε το αποτύπωμά μας στην ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά, με νέες συνεργασίες και στρατηγικές».

Στη φετινή, πέμπτη διοργάνωση του the Architect Show τον προσεχή Δεκέμβριο, ο ανανεωμένος θεσμός θα συμπεριλάβει μία πληθωρική έκθεση υλικών κατασκευής, τεχνολογίας, αρχιτεκτονικών προϊόντων και υπηρεσιών, design και επίπλου. Την κεντρική έκθεση θα πλαισιώσει ένα δυναμικό παράλληλο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει μία εφήμερη έκθεση σε επιμέλεια Ciarmoli Queda Studio, και το πρόγραμμα συζητήσεων tAS Talks σε επιμέλεια DOMa, ArchDaily και designboom. Περισσότερα για το the Architect Show και το φετινό πρόγραμμα στο www.thearchitectshow.gr.