Το 2ο Ετήσιο Financial Markets Forum θα λάβει χώρα στην Κύπρο στις αρχές Οκτωβρίου

    Από: Startup Team

Στις 5 Οκτωβρίου 2023, η Κύπρος θα φιλοξενήσει το 2ο Annual Financial Markets Forum (AFMF) στη Λεμεσό, μια εκδήλωση όπου θα συγκεντρωθούν πρωταγωνιστές της οικονομίας, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι χρηματοοικονομικών και επενδυτικών εταιρειών, τραπεζών, ελεγκτικών οργανισμών καθώς και εκπρόσωποι χρηματιστηρίων από όλη την Ευρώπη.

Βασικός σκοπός του φόρουμ είναι να εξάρει τη θέση της Κύπρου ως κορυφαίου χρηματοοικονομικού και επιχειρηματικού κόμβου, καθώς η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις ενδεδειγμένες καινοτόμες λύσεις για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος και η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Το AFMF 2023 θα περιλαμβάνει τρεις βασικούς πυλώνες που θα προσεγγιστούν με τη μορφή συζήτησης σε πάνελ:

  • Χαρτογράφηση των αλλαγών που επηρεάζουν την οικονομία σε ένα περιβάλλον διεθνών κυρώσεων
  • Κύπρος: Ένα νέο κεφάλαιο για τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις
  • Διεθνές επιχειρείν: Η Κύπρος ως αναδυόμενο επιχειρηματικό κέντρο της Ανατολικής Μεσογείου

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν σημαντικοί παράγοντες της αγοράς, ρυθμιστικές αρχές και σύμβουλοι επιχειρήσεων για να συζητήσουν τα πιο επίκαιρα ζητήματα της περιφερειακής και διεθνούς οικονομίας και να προτείνουν αποτελεσματικές λύσεις. Οι συζητήσεις θα εμβαθύνουν επίσης στις ρυθμιστικές πρακτικές των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, στις δράσεις για την καταπολέμηση του ξεπλύματος του παράνομου χρήματος (AML) καθώς και στις βέλτιστες πρακτικές εφαρμογής διεθνών κυρώσεων.

Στο φόρουμ θα πραγματοποιηθεί κεντρική ομιλία από τον Υπουργό Οικονομικών της Κύπρου, Μάκη Κεραυνό, ενώ στους ομιλητές συγκαταλέγονται κυβερνητικά στελέχη, στελέχη επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων και ο Timur Turlov, διευθύνων σύμβουλος της Freedom Holding Corp.

Οι ενδιαφερόμενοι να εξασφαλίσουν δωρεάν συμμετοχή, μπορούν να μάθουν περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του φόρουμ στη διεύθυνση afmf.eu/.