Το #JobDay Lamia Expo και το HobbyDay Lamia Expo κέρδισαν τις εντυπώσεις

    Από: Startup Team

Ιδιαίτερα θετικές είναι οι εντυπώσεις των επισκεπτών της Lamia Expo Central Greece Trade Event από τα #JobDay Lamia Expo και HobbyDay Lamia Expo, που πραγματοποιήθηκαν φέτος για πρώτη χρονιά από το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα με σκοπό τόσο την ενίσχυση της απασχολησιμότητας με τη φυσική συνάντηση εργοδοτών με υποψήφιους εργαζόμενους όσο και την επαφή της τοπικής κοινωνίας µε τον κόσμο των ερασιτεχνικών ασχολιών και τη γόνιμη αξιοποίηση  του ελεύθερου χρόνου τους.

Περισσότεροι από 3.000 επισκέπτες του σύγχρονου εκθεσιακού θεσμού στην καρδιά της Κεντρικής Ελλάδας πέρασαν το Σάββατο 17 Ιουνίου από το 1ο κτίριο ΠΕΛ (Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας), τον χώρο του #JobDay Lamia Expo και HobbyDay Lamia Expo, με τις ερασιτεχνικές ασχολίες να κερδίζουν τις εντυπώσεις, δημιουργώντας μια εορταστική και χαρούμενη ατμόσφαιρα.

Κατά τη διάρκεια του #JobDay Lamia Expo οι επισκέπτες δήλωσαν ικανοποιημένοι, αφού είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν με επιτυχία το ξεκίνημά τους στην αναζήτηση εργασίας ή το επόμενο βήμα στην καριέρα τους. Πιο συγκεκριμένα:

  • Επισκέφθηκαν τα περίπτερα των 24 εταιριών από διάφορους κλάδους που αναζητούσαν προσωπικό.
  • Συμμετείχαν σε συνεντεύξεις για 116 θέσεις εργασίας.
  • Παρακολούθησαν διαδραστικά workshops σχετικά με την αναζήτηση εργασίας, όπως: «Τεχνικές αναζήτησης εργασίας» με εισηγητή τον κ.  Σωτήρη Χατζηιωαννίδη, Εμπορικό Διευθυντή, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, «Το βιογραφικό σημείωμα: Τι να προσέχω» με ομιλητή τον κ. Γιώργο Κριάρα, Οικονομολόγο (MSc, ΕΠΠΑΙΚ, ΠΕΣΥΠ), Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Σταδιοδρομίας – Επιχειρηματικότητας & Επιχειρήσεων, «Elevator Pitch: Πώς να παρουσιάζομαι σε 1 λεπτό» με εισηγητή  τον κ. Κωνσταντίνο Ντουρουντάκη, Σύμβουλο Προσωπικής Ανάπτυξης, Success Coach, Εκπαιδευτικό Σύμβουλο, μέλος του HCCMA, και «Περιζήτητες δεξιότητες στην αγορά εργασίας σήμερα» με ομιλητή τον κ. Ανδρέα Πετρόπουλο, Στέλεχος Ενημέρωσης & Υποστήριξης, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα.
  • Οι εκπρόσωποι τμημάτων ανθρώπινου δυναμικού παρακολούθησαν workshops με σκοπό την ενημέρωση και την εκπαίδευσή τους σε ζητήματα πρόσληψης και πρακτικές διατήρησης προσωπικού, όπως: «To branding μιας επιχείρησης» με εισηγητή τον κ.  Γιάννη Παπαβασιλείου, eLearning & Instructional Designer, EU Project Manager, Adult Trainer – Counselling & Career Guidance, Anaptyxiako Kentro Thessalias (AKETH-DCT),  «Ενδοεταιρικές πρακτικές διατήρησης του προσωπικού μιας επιχείρησης» με ομιλητή τον κ. Δημήτρη Παπασωτηρίου, Γενικό Διευθυντή της Digicom Systems A.E. και της Beyond the Best IKE, «Τι να αξιολογείτε σε ένα βιογραφικό σημείωμα» με εισηγητή τον κ.  Σωτήρη Χατζηιωαννίδη, Εμπορικό Διευθυντή, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, «Τεχνικές και βασικές ερωτήσεις σε μια συνέντευξη εργασίας για να επιλέξετε τον καταλληλότερο» με ομιλήτρια την κ. Ιωάννα Μίχου, Διευθύντρια Ανθρώπινων Πόρων, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα.
  • Μίλησαν με εξειδικευμένους μέντορες για το βιογραφικό τους σημείωμα και σε πραγματικό χρόνο πραγματοποιήσαν τις βέλτιστες αλλαγές σε αυτό.
  • Ήρθαν σε επαφή με coaches, οι οποίοι τους βοήθησαν να βελτιωθούν, να αναπτυχθούν, να μάθουν πώς να πετυχαίνουν τους στόχους τους και να διαχειρίζονται προσωπικές και επαγγελματικές προκλήσεις.
  • Συζήτησαν με εξειδικευμένους συμβούλους για εργασιακά ζητήματα και έλυσαν απορίες τους αναφορικά με τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.
  • Έλυσαν απορίες και πήραν πληροφορίες από εξειδικευμένους μέντορες για τη διαδικασία της συνέντευξης εργασίας.

Οι ενθουσιασμένοι επισκέπτες του HobyDay Lamia Expo, που διοργάνωσε το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν επαγγελματίες και οργανισμούς που γνωρίζουν καλά τις ερασιτεχνικές ασχολίες και τις δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου και να ανακαλύψουν αλλά και να υιοθετήσουν νέες ερασιτεχνικές ασχολίες για διασκέδαση στον ελεύθερο χρόνο, καθώς και για την ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων τους.

Στη διάρκειά του οι παρευρισκόμενοι επισκέφθηκαν τον εκθεσιακό χώρο με τα διάφορα χόμπι αλλά και την κεντρική αρένα του showtime στο HobbyDay Lamia Expo και τους δόθηκε η δυνατότητα να δοκιμάσουν βιωματικά το χόμπι που επιθυμούν, το οποίο θα μπορούσε να είναι ένα καλό ξεκίνημα και για τους μικρούς αλλά και για τους μεγάλους επισκέπτες.

Στο HobbyDay Lamia Expo συμμετείχαν 12 εταιρίες και σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στον χώρο των μη φονικών χόμπι, τα οποία μπορούν να συνεισφέρουν στην ευζωία και στην προοπτική της ευτυχίας, ενισχύοντας παράλληλα προσωπικές δεξιότητες, στην ανακάλυψη και στην καλλιέργεια κλίσεων και ταλέντων, καθώς και στη συνάντηση ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα και ικανότητες.

Στα περίπτερα των εκθετών, επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών, σχολών, συλλόγων που υποστηρίζουν τις ερασιτεχνικές ασχολίες, οι επισκέπτες δοκίμασαν βιωματικά χόμπι και βρήκαν αυτό που τους ταιριάζει ανάμεσα σε: ρομποτική, ερασιτεχνική αστρονομία, κεραμική, αεροπροσκοπισμό, σκάκι, εθελοντισμό και πρώτες βοήθειες, πολεμικές τέχνες, oriental, χειροτεχνίες, κόσμημα, κατασκευή σαπουνιών, μοντέρνους  και παραδοσιακούς χορούς.

Η είσοδος στα #JobDay Lamia Expo και HobbyDay Lamia Expo ήταν ελεύθερη για τους επισκέπτες της Lamia Expo Central Greece Trade Event.