Τον Απρίλιο στο Viasat Nature γνωρίζουμε τα Λιοντάρια της Ναμίμπ

    Από: Startup Team

Τον Απρίλιο στο Viasat Nature γνωρίζουμε τα Λιοντάρια της Ναμίμπ. Τα δύο ντοκιμαντέρ της σειράς, «Βασιλιάδες που εξαφανίζονται – Λιοντάρια της Ναμίμπ» και «Βασιλιάδες που εξαφανίζονται – Λιοντάρια της Ναμίμπ ΙΙ», θα προβληθούν ξανά στις 3 και 4 Απριλίου. ένα συναρπαστικό αλλά ταυτόχρονα δραματικό και συγκινητικό ταξίδι μέσα από μια έρημο αντιθέσεων.

Στις 12 Απριλίου περιμένουμε τον δεύτερο κύκλο της σειράς ντοκιμαντέρ «Στα ενδότερα του ζωολογικού κήπου Ταρόνγκα». Στα 16 επεισόδια της σειράς που θα προβάλλεται από τη, παρακολουθούμε τι σημαίνει να διευθύνεις έναν από τους διασημότερους και πιο μεγαλειώδεις ζωολογικούς κήπους του κόσμου μέσα από τις ιστορίες και τις εμπειρίες των 240 παθιασμένων με τη δουλειά τους κτηνιάτρων και φυλάκων που φροντίζουν περισσότερα από 5.000 ζώα στο πάρκο.

Βασιλιάδες που εξαφανίζονται – Λιοντάρια της Ναμίμπ
Σάββατο 3 Απριλίου στις 14:30

Μια γέρικη λέαινα και οι δύο κόρες της κρατούν το κλειδί για το μέλλον όλων των λιονταριών της ερήμου: πριν δύο χρόνια, γέννησαν πέντε συνολικά αρσενικά λιοντάρια. Παρά τις δυσκολίες που κρύβει η έρημος και το γεγονός ότι το αρσενικό της αγέλης έχει εξαφανιστεί, εκείνες κατόρθωσαν να μεγαλώσουν τα μικρά τους με επιτυχία, όμως τώρα ήρθε η ώρα οι «πέντε σωματοφύλακες» να συνεχίσουν μόνοι τη ζωή τους. Σε αυτό το ντοκιμαντέρ παρακολουθούμε, για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, τη μυστική ζωή των πραγματικών λιονταριών της ερήμου πραγματικά ξεχωριστή αγέλη τους που αποτελείται από αρσενικά θα αποκαλύψουν μια ιστορία που θα εμπνεύσει ένα συναρπαστικό αλλά ταυτόχρονα δραματικό και συγκινητικό ταξίδι μέσα από μια έρημο αντιθέσεων.

Βασιλιάδες που εξαφανίζονται – Λιοντάρια της Ναμίμπ ΙΙ

Κυριακή 4 Απριλίου στις 14:30

Στην πανάρχαια έρημο Ναμίμπ, ένα νεαρό αρσενικό λιοντάρι περιφέρεται στις έρημες και άγονες πεδιάδες. Καταλήγει σε ένα μέρος μακριά από την οικογένειά του και εκεί προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει τα αδέλφια του που χάθηκαν πριν από μερικές μέρες. Καθώς περιπλανιέται ολομόναχο μέσα στην έρημο, έχει μόλις αρχίσει το ταξίδι μιας ολόκληρης ζωής…

Στα ενδότερα του ζωολογικού κήπου Ταρόνγκα
Πρεμιέρα κάθε απόγευμα Δευτ-Παρ από Δευτέρα 12 Απριλίου στις 17:15

Ο ζωολογικός κήπος του Ταρόνγκα επιστρέφει για έναν ολοκαίνουργο κύκλο με νέα είδη ζώων τα οποία πρέπει να φροντίσουν οι φύλακες και ένα σωρό εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσουν. Αυτή η σειρά παρουσιάζει την επιστροφή των λιονταριών στο Σίδνεϊ ενώ οι τίγρεις της Σουμάτρας προστατεύονται από μπελάδες μέσω ενός εξελιγμένου αναπαραγωγικού προγράμματος. Και μιας και αναφερόμαστε στην αναπαραγωγή, οι φύλακες του ζωολογικού κήπου νιώθουν πανευτυχείς όταν διαπιστώνουν ότι η Νάλα, ο θαλάσσιος λέων, είναι έγκυος, αλλά ανησυχούν για τη Ναόμι τον χιμπαντζή που δυσκολεύεται να συλλάβει.

Το προσωπικό του ζωολογικού πάρκου δουλεύει σκληρά για να προετοιμάσει τα απειλούμενα με εξαφάνιση μπίλμπι για την επανένταξή τους στην άγρια φύση, ενώ προσπαθεί να αυξήσει τον πληθυσμό των σαϊμίρι φέρνοντας αρσενικά σε μια ομάδα δέκα θηλυκών – ούτε για μια στιγή δεν πλήττουν οι φύλακες του ζωολογικού κήπου Ταρόνγκα!

Οι κανόνες του Σερενγκέτι

Πέμπτη 22 Απριλίου στις 20:50

Ξεκινώντας τη δεκαετία του 1960 μια μικρή ομάδα νεαρών επιστημόνων κατέφυγε στην άγρια φύση όταν τα μέλη της παρακινημένα από την ανικανοποίητη περιέργειά τους θέλησαν να δουν πώς λειτουργεί. Διαπίστωσαν ότι τα είδη-στυλοβάτες μπορούν να δημιουργούν ή να καταστρέφουν τα οικοσυστήματα στα οποία διαβιούν.

Σήμερα, στη δύση πια της αναγνωρισμένης καριέρας τους, αυτοί οι πέντε άγνωστοι ήρωες της σύγχρονης οικολογίας -Μπομπ Πέιν, Τζιμ Έστις, Μέρι Πάουερ, Τόνι Σινκλέρ και Τζον Τέρμποργκ- μοιράζονται μαζί μας τις ιστορίες των περιπετειών που έζησαν.

Αποκαλύπτουν πώς το πρωτοπόρο έργο τους ανέτρεψε πλήρως τις αντιλήψεις που επικρατούσαν για τη φύση και έδωσε στην ανθρωπότητα μια ευκαιρία να φανταστεί εκ νέου τον κόσμο όπως θα μπορούσε και όπως θα όφειλε να είναι.